Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!

Новото откритие е на път да да осигури спокоен сън на учените
2 ное 2018 18:09, Нели Христова
277
Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!
Снимки: Reuters

Въпреки всичките технологии, които има на Земята в наши дни, една мисъл не оставя учените на спокойствие – как са построени пирамидите в Египет преди 4500 години.

Ново откритие е на път да да осигури спокоен сън на специалистите – рампи, а не извънземни стоят зад едно от Седемте чудеса на света.

Експертите от Френския институт по ориенталска археология в Кайро и Университът в Ливърпул обединяват сили за да разкрият една от най-големите мистерии в света. Те попадат на кариера за добив на алабастър в Източната пустиня в Египет, а там откриват система от лостове, въжета и рампи, които според тях са били използвани за пренасяне на огромните камъни.

Директорът на проучването Янис Гордън дава яснота върху откритието: "Открихме една централна рампа, която е заобиколена от два дървени стълба с множество дупки. Древните хора са използвали шейна, прикрепена с въжета към стълбовете, за да пренасят тежките блокове. Те не само са можели да ги транспортират от едно място на друго, но и да ги изкачват по склонове с наклон 20%, а дори и повече".

Подобни останки не са намирани никъде другаде по света, а върху тях има надписи от Хеопс, което дава първата индикация, че са използвани именно по времето, когато египтяните са строяли Хеопсовата пирамида в негова чест.  Тя е най-голямата от трите в Долината на фараоните с височина от почти 146 метра и се смята за едно от чудесата на света.

Учените винаги са били обединени около идеята, че пирамидите са били построени с помощтта на рампи, но как точно са били използвани те, до днес не беше ясно. Ала новото откритие не само дава отговор на този въпрос, но и слага край на конспирациите, които витаят около издигането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
2
 
1
 
! Отговори
до 228 преди 5 години
Учтив и Откровен са две различни понятия. Предпочитам второто. Двойният стандарт на отговорите ти, фуТуРоложе не предизвикват у мен дори Респект, а за Уважение да не говорим
193
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По интересът и "оценяването" на коментарите по темата за Проектът "ПИРАМИДИ" подразбирам, че тук има парламентьори на Проектът Уфо, или представители на българската образователна и информационна система от най-малко 30 години насам, да не кажа от самото Начало на всички ПроектиХ
192
5
 
1
 
! Отговори
до 223 преди 5 години
Ако ти кажа откъде Черпя Сведения ЩЕ трябва да те Убия, Камараде...Помисли малко и може и да разбереш...
191
3
 
1
 
! Отговори
до 220 преди 5 години
Ако прочетеш още веднъж какво каЖУвам ще разбереш, че никъде не отричам Образованието...
190
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до до 214То и за българите и "украинците" , и руснаците, и.... има много исторически сведения и "истини"- коя от коя по- "лицеприятна" и обективна, но кой ги пише тези "летописи" и исторически ФАКТИ се пита в Задачата.
189
5
 
3
 
! Отговори
отново до 214 преди 5 години
Да бъдеш Образован и да Бъдеш Мислещ и Знаещ Индивид не е едно и също. Ти не знаеш, че нищо не знаеш, което е видимо от твоята Информираност и Образователност.
188
4
 
2
 
! Отговори
до 214 преди 5 години
Кога ти беше там, че да знаеш какво са правили египтяните и ако не си бил, откъде знаеш какво са яли, пили и почтали Египтяните. И въобще- откъде знаеш, че Египет е Египет?!!
187
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора които никога не са виждали тежка работа да коментират как са строени пирамидите е крайно несериозно и дори нагло. Щом преди хиолядолетия е имало ядрено оръжие и летящи кораби с технология непозната дори днес е напълно закономерно да са строени със супер техника а не с дърпане по разни рампи и тн. Дали от хора или не важното е че са строени с техника.
186
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До lelka 205Пълна необразованост, ограничен ресурс от знания, непознаване на историята, които са причина за изключване и отричане на необясними и непознати за теб факти.Египтяните са произвеждали по 3 реколти на година. Дали са оцелявали ден за ден.Строителство, търговия, земеделие- с това са останали в историята.
185
4
 
3
 
! Отговори
Breaking News преди 5 години
Извънредно - всички световни медии оповестиха : Пирамидите ги е строил Баце с пари от евро-фондовете ! Очаквайте продължение : откриването на обектите , рязането на лентата и няколко мъдри думи от Баце , относно стабилноста на държавата и бюджета !
184
0
 
2
 
! Отговори
до 211 преди 5 години
Холивууд може да го демонизираме и то с право, защото технолгиите и човешкият ресурс се използва там като "развлекателен" Парк от типът на сериала "Западен свят", но има много продукции, с изключение на "продълженията", които са нескопосни и безвкусни имитации на оригиналите, които изваждат на Бял Свят "намеци" за това, какви точно Драми са се разигравали в Космосът и Вселената. Добрата новина е, че всичко може да бъде ПоПравено и вместо войни да има Междузвездно Сътрудничество...
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе да вземат тези същите(учени) да ни обяснят и за пирамидите в Южна Америка ,кой ги е строил или с какво,защото се знае,че обитателите на тези земи майте и ацтеките до идването на испанските конквистадори не са познавали желязото.Интересното в случая е ,че когато идват по тези места испанските кораби и конквистадори самите испанци начело с Комумб пишат,че местните индианци като видели белите хора казвали белите богове се върнаха,което значи ,че преди те са имали досег с бяла високоразвита раса
182
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учените кога ще обяснят как, кога и от кого са построени огромните комплекси Пирамиди, които днес са под вода? Пирамидалните съоръжения са изграждани в Епоха, когато не се е използвал 5Ролл или природна газ, а Природните енергии и излъчвания от Земята и Космоса. Възможно е дори да са се използвали като Телепорти до други зони на Галактиката. И това се е случило в Епохата, когато или всичко е било под водите на Световният Океан, или Сушата е била обособена в огромен Континент.
181
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФРЕСКИТЕ И СТЕНОПИСИТЕ В ЕГИПЕТСКИТЕ ХРАМОВЕ И ПИРАМИДИ ИЗОБРАЗЯВАТ ДВА ТИПА ХОРА ЕДНИ С НОРМАЛЕН РЪСТ,А ДРУГИ МНОГО ПО ВИСОКИ КОИТО НОСЯТ НА ГЛАВИТЕ СИ МАСКИ ИЗОБРАЗЯВАЩИ ИБИСИ,КОТКИ,СОКОЛИ И ЕГИПТЕНИТЕ СА ГИ НАРИЧАЛИ БОГОВЕ.ЕДИН ОТ ТЕЗИ Е (БОГ) ТОТ,КОЙТО ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ НАРИЧАТ ХЕРМЕС.ТОЧНО ТОЙ СПОРЕД ДРЕВНИ ПИСАНИЕ Е СТРОИТЕЛЯ НА ВЕЛИКАТА ПИРАМИДА ТОТ САМ КАЗВА,ЧЕ Е ОЦЕЛЯЛ ОТ ДРЕВНАТА АТЛАНТИДА
180
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече редица учени от цял свят чрез модерните технологии на въглеродна датировка доказват,че пирамидите и сфинска са строени много по отдавна отколкото се е смятало,дори за сфинкса казват,че е над 45 000 години по стар от смятаното досега,но тези нови данни все още не стават официално приети ,забележете да не бъдели накърнени религиозните чувства на мусюлманите и евреите според които религии светът Бог го бил(създал) доста по късно от времето когато са били направени и пирамидите и сфинкса
179
2
 
4
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Доста интересна е теорията,че каменните блокове са отливани на място, нещо като днешния бетон. С пирамидите на маите е същото, като че ли са отливани с калъпи и така поставяни. Остава основния въпрос, от къде са придобити знанията и уменията за такова строителство и най-важното, каква е целта на построяването. Ще чакаме извънземните да дойдат да ни разяснят тези въпроси :) :)
178
3
 
3
 
! Отговори
МАШИНОТРОН ЛОБОТОМОВ преди 5 години
Нека учените покажат нагледно със инструментите и сечивата методите за изсичане ползвани от египтяните как се прави!Също така да построят модел на рампа и да демонстрират как един изсечен каменен блок тежащ тонове може да бъде транспортиран и доставен на нужната височина за да запушат устите на нибиру ОНАНАКИ СТАРГЕЙТЪРИ врачки уфолози екстрасенси и там разни мистици конспиратори
177
3
 
3
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Един американски изследовател на пирамидите казва така "защо им е трябвало на египтяните да строят нещо извънредно трудно и сложно за изпълнение? Отговорът е, че е имало някакъв по-лесен начин да се построят.Разбира се, ние не знаем как. Но помислете само, за такъв грандиозен строеж се изискват ужасно много познания, математически, геодезически и т.н. От къде е дошло това познание, във времена, за които се смята, че хората едва са открили земеделието, и са оцелявали ден за ден? Интересно,нали?
176
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Човечеството днес не е много по напред от това преди няколко хиляди години - щом нямаме обяснение на нещо, значи е дело на извънземни, богове и прочие измишльотини. Склонноста ни към конспирации винаги много ме е забавлявала - все едно седят група маймуни и се чешат по главите пред Чудото На Огъня!
175
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво значение има от днешна гледна точка? Зарити сте в *** до шията, нямате пари за свестни жилища, работите по 50-60 часа на седмица, само и само, да сложите храна на масата и да отидете лятото за 1 седмица на Гърцията или за две на "Слънчака".