Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!

Новото откритие е на път да да осигури спокоен сън на учените
2 ное 2018 18:09, Нели Христова
277
Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!
Снимки: Reuters

Въпреки всичките технологии, които има на Земята в наши дни, една мисъл не оставя учените на спокойствие – как са построени пирамидите в Египет преди 4500 години.

Ново откритие е на път да да осигури спокоен сън на специалистите – рампи, а не извънземни стоят зад едно от Седемте чудеса на света.

Експертите от Френския институт по ориенталска археология в Кайро и Университът в Ливърпул обединяват сили за да разкрият една от най-големите мистерии в света. Те попадат на кариера за добив на алабастър в Източната пустиня в Египет, а там откриват система от лостове, въжета и рампи, които според тях са били използвани за пренасяне на огромните камъни.

Директорът на проучването Янис Гордън дава яснота върху откритието: "Открихме една централна рампа, която е заобиколена от два дървени стълба с множество дупки. Древните хора са използвали шейна, прикрепена с въжета към стълбовете, за да пренасят тежките блокове. Те не само са можели да ги транспортират от едно място на друго, но и да ги изкачват по склонове с наклон 20%, а дори и повече".

Подобни останки не са намирани никъде другаде по света, а върху тях има надписи от Хеопс, което дава първата индикация, че са използвани именно по времето, когато египтяните са строяли Хеопсовата пирамида в негова чест.  Тя е най-голямата от трите в Долината на фараоните с височина от почти 146 метра и се смята за едно от чудесата на света.

Учените винаги са били обединени около идеята, че пирамидите са били построени с помощтта на рампи, но как точно са били използвани те, до днес не беше ясно. Ала новото откритие не само дава отговор на този въпрос, но и слага край на конспирациите, които витаят около издигането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
4
 
! Отговори
Бай ти Ганя преди 5 години
"Аз не мога, значи никой друг не може, без духовете, да му помагат"
173
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и древните египтяни(който нямат нищо общо с днешните) да са ги построили с труд но ДРУГ ги е ръководил.
172
2
 
4
 
! Отговори
ПрУфесор преди 5 години
Сигурно е много подтискащи и унизително за днешните "учени глави" твърдящи , че днес човечеството е "на върха " на своето развитие и все още да се чудят как е било поостроено това или онова в миналото. ... и как е ЗДРАВО и до днес . и тъй като си нямат и на представа и им се налага да гадаят . Викат на помощ " извънземни" , свръхраси от миналото , божества ...... А дано успеете да разберете "тайната на пирамидите" господа щото после ви чака и Баалабекската тераса .
171
2
 
5
 
! Отговори
666 преди 5 години
В пирамидите има множество надписи и изображения. Никой от тях не говори, че са строени от извънземни. Дори има изображения на шейни, с които са транспортирани камъните. Египтяните казват само, че висш разум /богове/ им помага чрез съвети какво да правят, но самия строеж е извършен от тях.
170
5
 
5
 
! Отговори
друг път извънземни преди 5 години
Ненормални и фантазьори са всички ,които си въобразяват че извънземни са построили тези пирамиди ! Сговорна дружина планина повдига ! Като се съберат 1000 души колко му е да повдигнат няколко тонен камък с помощта на рампи ,въжета и други помощни средства ? Така ,че напълно нормално е пирамидите да са построени от хора , а не от извънземнки ,които никой освен фантазьорите не е виждал и не е доказвал присъствието им ! Как пък нито един спътник или радар в сегашно време не е засякъл радио сигнали
169
2
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Да направят една рампа със съвременни материали с двигатели и т.н. и да качат два 200 тонни каменни блока един върху друг и така да си докажат теорията. Но да имат предвид, че тогава не е имало хидравлика, двигатели, не с произвеждали електричество...
168
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки който вярва на подобни щуротии на тези псевдо учени значи е произлязъл от ***.
167
2
 
7
 
! Отговори
Повярвах преди 5 години
Ей на това му се вика новина , т.е. поредната тъпотия. Някои ровили в пясъците някъде, и сега, за да си оправдаят труда, написали нещо, пък който си иска да вярва.
166
4
 
7
 
! Отговори
Бледия уй преди 5 години
Дааа с рампи са построени :))))) Даже са били санирани и с климатици. Аман от учени!Много поздрави от проф. С. Стаменов :))))))))))))))))))))))))))))))))
165
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ми от фалшиви новини и фалшиви учени
164
0
 
6
 
! Отговори
мънфи преди 5 години
До 196 Анонименкак ще го сложиш след като е в едно твое място дето не го огрява слънцето
163
1
 
7
 
! Отговори
до 186 преди 5 години
Забравил си и мавзолеят на Ленин. Той също е тяхно дело.
162
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната френска глупост...............нищо не разбират франсетата!!
161
5
 
23
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Пирамидите са построена от доста по-висша цивилизация от нашата, било то земна или извънземна. Изобщо, цялата теория, че са строени за гробници на фараоните е жалка, компресирана лъжа! Доказано е, че имат такива, изчислени до сантиметър координати, а и разположени освен в Египет и в Босна, Мексико и Тибет, че са част от система за индукция и пренос на енергия от космоса и контрола и разпределението й по методи, които разкрива австриецът със сръбски етнос и американски паспорт Никола Тесла.
160
0
 
5
 
! Отговори
Додо преди 5 години
***, каква правдоподобност може да има написаното от теб, след като пишеш с толкова много правописни грешки?
159
3
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Тук на Земята са живели преди много години и други цивилизации които явно са били много по-напреднали от нас. Тяхно дело да пирамидите, статуите на великденските острови, пирамидите в Мексико и т.н.
158
6
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Само наивници могат да се хващат на въдицата, че пирамидите били строени с рампи, понтони, въжета, канапи и един синджир роби. Специалисти физици, инженери и математици и до сега казват че дори и със съвременна техника няма как да се вдигне и един от тия блокове и да се шлифова с такава точност че бръснач да не можеш да прокараш между два блока. Навсякъде са ползвани изчисления с числото пи и фи златното сечение. Само *** могат да си мислят и измислят че нещата са толкова елементарни!
157
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и за инструментите казват,че египтяните са използвали само инструменти от мед за строежа,в което силно се съмнявам,просто има метали,които корозират по-лесно от медта,златото,среброто и други и няма как да се запазят 2-3 000 години без да се окислят и корозират.Така че и това е под съмнение,дали само мед са използвали за инструменти.
156
3
 
1
 
! Отговори
KAM ET преди 5 години
DNEDACHNIYA 4OVEK NYAMA KAK DA RAZBERE ZA PIRAMIDITE DREVNITE EGIPTYANI SA BILI MNOGO VYARVACHTI AKO VYARVACH SILNO MOJECH DA PRAVICH 4UDESA
155
4
 
3
 
! Отговори
до футоролог преди 5 години
Извинението е прието от госпожа Специалист в Сферата на Областта си.И между другото огледалното прочитане на БИБЛИЯТА - АТЯИЛБИБ може да Ви поскаже за кого работи ТЯ и на какво служи...