Япония ще създава човеко-мишки и свине-хора?

Държавата отмени забраната за експерименти с човешки ембриони
31 юли 2019 17:30,
63
Япония ще създава човеко-мишки и свине-хора?
Снимка: Pixabay

Японското министерство на културата, спорта, науката и технологиите одобри заявка на учени от Университета в Токио за провеждането на опити с хибридни човеко-миши ембриони, съобщава The Nature.

Още по темата

Някога преди СССР кръстосва маймуна с човек! Ражда се СПИН

В Япония действаше закон, забраняващ експериментите с човешки ембриони. Опити за бъдещи химерни създания се правиха, но след навършването на 14-ия ден, те задължително биваха убивани. Законът явно вече не е актуален и още тази пролет бе отменен. 

Биологът Хиромицу Накаучи се похвали, че след падането на забраната е време да се пристъпи към създаването на хибриден вид между човек и животно. Интересни и подходящи видове според него са свинете и маймуните. Засега Накаучи иска да помогне за създаването на човешки органи, които да са в помощ на донорския проблем в целия свят – органите не достигат за всички желаещи.

Ще принадлежи ли бъдещето на новите видове химери и ще видим ли чудовища като от японските анимета, този въпрос остава загадка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези български парк ли мислят да правят, кво лиЕлате на Територията, ние от десетилетия се занимаваме с тази наука
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно бомбите над Хирошима и Нагасаки сериозно са ги увредили щом са ре шили да произведат ***.Що ли ще се мъчат. Ние можем да им дадем 240 готови в завършен вид, даже и още няколко, безплатно.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ отдавна ги правят тези опити затова и насърчават късните аборти за да има материал, но също така е доходоносен бизнес докторите.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От статията не става ясно, дали законът е отменен. Това, че от министерството са одобрили една заявка, все още нищо не означава. Но в Китай не е забранено. Става интересно. Ако искат да не загубят позиции в медицината и биотехнологиите, останалите водещи държави трябва добре да помислят, какво да правят.
4
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Човек е умножил знанията до невероятни предели и понякога му се струва, че той е бог. Например оседлал е атомната енергия, а после не знае какво да прави с нея. Пуснал е духа от бутилката. И всичко, което човешкото божество" намисля, води до гибелта на самото божество".
3
1
 
18
 
! Отговори
Woland преди 4 години
Вавилон, Шумер и Акад. Древна Елада. Химери - кентаври, летящи коне, хидри. Нищо ново. Знаем как е свършило обаче - трагично.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ммаанииииииии ! Японците още ги държи радияцията от атомните бомби над Хирошима и Нагазаки !
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама ние вече сме ги създали уе, японците!?Народа ни е мовекомишки, управленците ни са свинехора