1000 сгради горят с топла вода и парно

Ако задълженията не бъдат погасени, монополистът предупреди, че ще врътне кранчето в София
4 сеп 2008 16:39,
97
1000 сгради горят с топла вода и парно
Снимка: Булфото

972 сгради в София дължат пари на "Топлофикация".

Това става ясно от публикувания на интернет-страницата на дружеството списък на длъжниците.

Данните са към 28 август т.г. и се отнасят за сградите,  които не са платили над 50 на сто от сметките си.

В списъка са публикувани задълженията по топлофикационни райони.

Вижте длъжниците за Район София

Район Земляне

Район Люлин

Район София - Изток

Ако задълженията не бъдат погасени, "Топлофикация"-София вече предупреди, че ще започне да спира топлата вода, а след това и парното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
учуден преди 15 години
Тези проценти въобще не са верни. Например в нашия блок има само един ,който не плаща от много години и цялата сума е негова, а всички останали са си плащали. с други думи достатъчно да има един който не е платил от 10 години и целия блок с 10 абоната, от които само един нередовен, става със 100% несъбираемост да ви е честито. Само че ако ми спрат парното аз, както и всички останали ще бъдем принудени да минем на друг начин на отопление и да видим топлофикация после.....
95
0
 
0
 
! Отговори
Фак преди 15 години
Братленцее те мислят бе :) За себе си :D Отебавай ги тея и си минавай на алтернативни източници....
94
0
 
0
 
! Отговори
Perko преди 15 години
Според мен това което искат да направят е доста тъпо дори за "Топлофикация". Целта им е да си повишат събираемостта, нали така?Обаче те така ще си я намалят. Доколкото разбирам искат да спрат всички входове с под 50% събираемост. Аз си плащам парното, но нашият вход има събираемост 41%. Значи ако ми спрат водата и парното и аз ще спра да плащам , ще ги съдя. Същото ще направят и останалите от 41- те % които си плащат и събираемостта на "Топлофикация" ще спадне. Ще загубят и доста дела. Ако не в Българрските съдилища, то България ще загуби в европейските. Трябва да се замислят преди да правят глупости!
93
0
 
0
 
! Отговори
Зд преди 15 години
А и не знам как може да има такива *** в тази държава ,които да защитават монополист обирджия.Ще чакам да прекалът със спирането на парно и вода и народа да побеснее и да ги изхвърлиме като кучета със се цялото правителство.Народа видя че само с гонене не става ,за това осещам че следващият път като народа се дигне по улиците този път ще има и много смърт.
92
0
 
0
 
! Отговори
Здра преди 15 години
Ха - се сами си го сложиха о.... като определиха толкова нереално високи сметки.Който много алчнее остава без нищо.Аз лично на тези крадци никога няма да платя ,а лелката от горния етаж плаща и ще ги съди ако спрат вода или парно.
91
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 15 години
Предлагам да се въведе нов данък от 3000 лева годишно на домакинство,и парите да отиват в Топлофикация!Който не си плати до 30 януари-затвор,конфискация,лишаване от граждански права,спиране на здравно и всякакво друго обслужване....Мръсни пенсионери-не ви е срам да предпочитате да си купите хляб,вместо да си платите данъка на Топлофикация!
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако имаш доход от 115 лева на месец-значи си богат според правителството и може да плащаш сметки от по 80-100 лева на месец.
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
величава се прагът за енергийни помощиСоциалното министерство вдига значително прага за достъп до енергийно подпомагане, става ясно от промени в наредбата, подписани от министър Емилия Масларова. За самотно живеещо лице вече изискването ще бъде да има доход до 115.50 лв. месечно при 96 лв. досега. Самотен родител с дете до 18 г. ще има право на помощи за отопление при доход до 137.28 лв. За семейство условието е 79.20 лв. на човек. За най-възрастните - над 75 г., критерият става 158.40 лв., ако лицето живее само. Това е и най-високият праг за подпомагане. Новият диференциран доход ще се прилага и за молбите, подадени досега. За сезон 2008-2009 държавата дава еднократна помощ от 282.50 лв. Увеличението на пенсиите няма да повлияе негативно, тъй като отпуснатите след 1 юли суми ще се намалят с коефициент 1.104.
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДО 83-Я да ми обясниш как с енергийни помощи се плащат 200 лева сметки.Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова определи със заповед от 31 октомври целевите помощи за отопление с топло- и електроенергия за отоплителния сезон 1 ноември 2006 г. - 31 март 2007 г.Помощта за ток е 57,75 лв. - левовата равностойност на 450 кВтч (300 кВтч - при дневна тарифа, и 150 кВтч - при нощна).За енергийно подпомагане с природен газ сумата е 32,23 лв. - равностойността на 50 куб. м.Лица, които живеят сами, досега са имали право на подпомагане, ако са били с доходи до 88 лв. Сега тази граница се вдига до 96 лв., съобщи netinfo.bg. За лица с трайно намалена работоспособност, живеещи сами - границата се променя от 104 лв. на 114 лв., за всеки един от съвместно живеещи съпрузи, границата се променя от 60 лв. на 66 лв.Хората над 75 г., които живеят сами, ще получат помощ, ако доходите им са до 132 лв. Досега изискването беше 121 лв. Това е и най-високото увеличение. За лица с трайно намалена работоспособност - 70% и над 70%, границата се променя от 93 лв. на 102 лв., а за лица с трайно намалена работоспособност - от 90 и над 90% - промяната е от 115,80 лв. на 126 лв.Миналата година на ток са се отоплявали около 115 000 души, а през тази се очаква да бъдат около 150 000.Около 40 млн. лв. ще бъдат необходими от бюджета за това увеличение на границите на доходите. Хората, ползващи помощи под формата на твърдо гориво - въглища и дърва, са над 267 000 души, като до момента са издадени толкова заповеди.
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре де,есно не мога да разбера-миналия сезон всеки месец идваха т.нар.Топлинни счетоводители да засичат топломери и водомери.Под 250 лева сметка не съм имал.И плащах...ама вече ще имат да вземат-пратили ми 812,53 лева изравнителна сметка.
86
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
Ама и вие какви хора сте! Защо не си плащате? Ми тея от "Булгаргаз" нали също са хора, и те трябва да взимат пари! Че инфлация има, нали трябва да си увеличат заплатите. Иначе как ще си компенсират за инфлацията?
85
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
Ама вие сте много интересни - как ще платя, откъде да платя...Ми брашнян чувал като се тупа знаете ли какво става - все пуска по нещо :-)
84
0
 
0
 
! Отговори
емо преди 15 години
абе то в люлин живеят ли хора? аз мислим че само канибали там...
83
0
 
0
 
! Отговори
;;; преди 15 години
Колко пъти трябва на някои хора да им се обяснява:Че климатиците са скъпи и вносни, при много ниски температури не могат да работят ефективно и че инсталацията трябва тотално да се подмени, за да могат всички да са с климатици или ел. печки, защото просто кабелите на сградите ще се разтопят!Че тези, които наистина са бедни получават енергийни помощи, а останалите предпочитат да си купуват 50" телевизори вместо да си плащат парното!Че ако нямаш възможност да си плащаш сметките там където живееш - значи не си за там - продай си жилището и се премести в друго (никъде в Европа не търпят разни търтеи по кооперациите си)!Че като не плащаш натоварваш сметките на тези, които плащат, а като си изключиш парното влошаваш услугата и на останалите!Че като нямаш достатъчно пари, трябва да се хванеш на по-високоплатена работа, а ако не можеш - никой не ти е виновен, че си некадърен, необразован или просто *** - най-малко държавата или Топлофикация!
82
0
 
0
 
! Отговори
mim преди 15 години
Аз от три години имам климатици и в трите стаи на апартамента. Зимата тока ми е не повече от 120 лв. като температурата през зимата в нас е около 24 градуса . А сега през лятото единия работи нон-стоп на 20 градуса и тока ми е до 40 лв. И всички да минат на климатици-пак ще има ток . В момента се изнася ток от страната два пъти повече от зимното потребление. Само залъгват хората,че няма мощности. А топлофикация е крайно време да започне да плаща наем на хората, че изполва апартаментите им за грозните си тръби.
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 80, а не е ли вярно, че слънцето изгрява всеки ден от изток и залязва всеки ден на запад? Те затова парното ни е скъпо, по твоята "логика" де.
80
0
 
0
 
! Отговори
облещен2 преди 15 години
толкова лесно. Какво има за манипулиране - не е ли вярно, че ОФФчаров ходеше с опинци до 90-та, а сега е милионер.Не е ли вярно, че и преди и сега активните борци ползваха всичко на корем. Ето и сега ще ходят на море без пари!Не ли вярно, че Топлофикация е една прогнила система - само погледнете тръбопроводите, които са се ширнали без изолация по Софийските полета.Не е ли вярно, че Вальо топлото няма да бъде осъден.Не ли вярно, че Вълка е мириардер от един ***.Не и ли вярно, че управляващите са "елита" на нацията.Не ли вярно, че за света сме бананова република.Аз въобще нито за миг не съм се усъмнил, че това е истината. Ако някои са заблудени - сори. Всеки си носи кръста!
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе номер 74, не знам как е било преди 100 години, но сега в блока ми има десетина видни ***, демек демократи, които крадат парно на поразия. Всичките се водят, че са с изключени радиатори, нямат бойлери, но водомерите за топла вода са им на нула и т.н. Прозорците им както си писал са често широко отворени посред зима и т.н. Абе демократи, както и да ги погледнеш. Сигурно и ти си от тях?
78
0
 
0
 
! Отговори
Има и доста крадливи преди 15 години
Сметките на тези дето си плащаме са надути поне двойно от кражби на съседите ни. Сигурен съм в това. Кка иначе ще ми обясните,ч е сега през лятото плащам около 10 лева за един къбик топла вода? За това Топлофикация ли е виновна или съедите ми дето си махат водомерите за топла вода и ги слагат преди проверката?
77
0
 
0
 
! Отговори
До номер 74 преди 15 години
Номер 74 какви глупости ги плещиш? На теб да не ти плащат, за да се опитваш да ни манипулираш? Ако е така, направо си хабят парите, по-некадърно манипулиране трудно ще се намери.