След хайките - ред и дисциплина цари сред кучетата в София

Общинари проверили 146 стопани, едва 4-ма били нередовни
26 авг 2010 07:00,
100
След хайките - ред и дисциплина цари сред кучетата в София
Снимка: БГНЕС

Собствениците на кучета в София вече са дисциплинирани и не извеждат на разходка домашните си любимци без каишка, намордник, паспорт и документ за регистрация на животното при ветеринарен лекар.

Това показват резултатите от масовите проверки из столичните паркове, които Столичният инспекторат прави от 20 дни по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

По време на хайките са проверени 146 стопани и техните любимци.

От тях нередовни са се оказали едва 4-ма стопани, като двама от тях на място са си платили санкцията от 20 лв., а на другите са били съставени актове, съобщиха от общината.

За 20 дни съвместни екипи на общината, полицията и регионалната ветеринарномедицинска служба обходиха парковете “Гео Милев”, “Заимов”, Борисовата градина, Южния парк, Северния парк, Градската градина.

От "Московска" 33 обявиха, че наесен в ОбС влиза за разглеждане Наредбата за отглеждане на домашни животни.

В нея е залегнала глоба от 2000 лв. за собственик на куче, нападнало или ухапало човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имам куче и наистина го извеждам с документите и на повод на разходка. Питам аз обаче - кога ще настъпи ред и при глутниците бездомни кучета, които редовно нападат моето???? Кога ще изчистите софия от уличните кучета??? Кога????? Писна ни на всички от тях!
71
2
 
11
 
! Отговори
абе преди 13 години
абе аз викам на пристигащите от Франция да им сложим намордници,и....там другите неща дето се правят на "любимците",а?-;)))))))))))
70
6
 
14
 
! Отговори
боян преди 13 години
*** общинарски, кой се опитвате да заблудите бев парка "гео милев" нито едно псе не е с намордник, а такова на каишка я видите, я - не. целия парк е осеян с *** и пълен с бълхи, въпреки стотиците деца, които играят там на и без това малкото пространство.уважаеми кучевъди - бъдете така добри и почнете да си събирате говната на любимците, дето си завират езиците в мръсните ви устенца, и спрете да тормозите нормалните хора!!!
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Незнам какви проверки правят на домашните кучета ,аз имам - не са ме проверили ,но да си купят четци за чиповете. Да оправят глутниците по центъра ,че на зима от тези вълци / огромни песове / които се разхождат сега по 2-3, ще се съберат по 5-6 и ще стане мяу с някой .
68
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моето куче не е агресивно, но лае по наркоманите - надушва ги от десетина метра и заема отбранителна позиция - страх го е.Наркоманите по градинките са много по-сериозен проблем от това къде ще се изхождат кучетата. Наркомана краде и убива за да си набави дрога и е в тежест на обществото.
67
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно тази сутрин в кв.Дървеница си ходеха стопани с голями кучета пуснати на воля без каишка и наморник. Това е само написано на бял лист, а действителността е друга. Някой отчита дейност, но само на лист.
66
2
 
7
 
! Отговори
кучевъд преди 13 години
ред и дисциплина..... СМЯХ!
65
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никога няма да си осакатя (кастрирам) собственото куче.
64
6
 
0
 
! Отговори
do 63 преди 13 години
Idi se lekuvai. V Brazilia nakazatelno otriadi izbivat deca, v imeto na reda. Ne si po-razlichen. Dai si adresa da ti pokaja otkude mojesh ti da jadesh stafidi i cheren shokolad.
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това са пълни глупости.в ж.к. "Младост", май никой не е разбрал за тези проверки, защото промяна няма. предполагам и в другите квартали. това трябва ежедневно да се прави във всички квартали, за да има някакъв минимален ефект. все пак сме в РБългария. при това глобите трябва да са от 500 лв. на горе, за да се стабилизират малко разхайтените кучкари и пишман такива. освен това във входа където живеят такива кучкари трябва да се заплаща също солидна сума, за да са наясно, че това е скъпо удоволст
62
9
 
0
 
! Отговори
bez преди 13 години
Obiknoveno kuchetata pokazvat agresia kum loshite hora, alkoholici ... sam si pravi izvodite. ;)
61
2
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Кметицата, зем. кметовете, районните кметове, главният архитект и софийския общински съвет са регистрирани, обезпаразитени, кастрирани, инсталиран им е микро чип и облечени с каишки и намордници се разхождат по малка и голяма нужда само на указаните за това места.
60
2
 
9
 
! Отговори
Стига смешки ! преди 13 години
Едно време, *** само ни ОБЕЩАВАХА комунизЪма. Тези от ГЕРБ за няма 2 години го ПОСТИГНАХА :) Смешници !!! Пълни !!!Сега ще кажат, че няма и бездомни кучета и всичко ще е ОК :)
59
1
 
14
 
! Отговори
146 WOW!!! преди 13 години
Истината е че проверяващите по всяка вероятност не са проверявали в България- София защото тук не съм видял едно куче с намордник и не съм видял и някой стопанин да си почиства след животинчето да не говорим че от поне едно 50 000 домашни любимци забележете проверяващите проверили цели 146 !!! каква колосална бройка как са могли?!? от къде са намерили цял час да се разхождат в един от софийските паркове какъв труд какво нещо ---Браво да живее социализма и заплатите наготово!
58
5
 
6
 
! Отговори
Детезащитник преди 13 години
Една рецепта която върши добра работа - стафиди или парчета черен шоколад. Каза ми я един познат ветеринар - действува само след 30 мин. Да, но ще ми кажете, скъпо струваща.Ама абсолютно ефикасна.
57
2
 
4
 
! Отговори
без коментар преди 13 години
Собствениците на кучета в София вече са дисциплинирани и не извеждат на разходка домашните си любимци без каишка, намордник, паспорт и документ за регистрация ...а носят ли лопатка и метла за екскрементите ???Милиони кучешки *** повсеместно - това как ще промените??
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а уличните???само в Младост има поне 1глутница от около 30 подивели песаи хората се прибират вечер със страх за живота си
55
2
 
1
 
! Отговори
ani преди 13 години
раздавам паспрти на помиарите в южен парк!!
54
3
 
18
 
! Отговори
... преди 13 години
Мен ме е страх да мина през Градинката Кристал, която е на пъпа на София от бездомните кучета.....защо не минат първо на тях да сложат наморници. Навсякъде гъмжи от бездомни кучета в София, те животните не са виновни душичките, ама все пак това е столица и не може по улиците да се разхождат повече кучета от деца.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много готин бийгъл, другото е прах и пепел.