След хайките - ред и дисциплина цари сред кучетата в София

Общинари проверили 146 стопани, едва 4-ма били нередовни
26 авг 2010 07:00,
100
След хайките - ред и дисциплина цари сред кучетата в София
Снимка: БГНЕС

Собствениците на кучета в София вече са дисциплинирани и не извеждат на разходка домашните си любимци без каишка, намордник, паспорт и документ за регистрация на животното при ветеринарен лекар.

Това показват резултатите от масовите проверки из столичните паркове, които Столичният инспекторат прави от 20 дни по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

По време на хайките са проверени 146 стопани и техните любимци.

От тях нередовни са се оказали едва 4-ма стопани, като двама от тях на място са си платили санкцията от 20 лв., а на другите са били съставени актове, съобщиха от общината.

За 20 дни съвместни екипи на общината, полицията и регионалната ветеринарномедицинска служба обходиха парковете “Гео Милев”, “Заимов”, Борисовата градина, Южния парк, Северния парк, Градската градина.

От "Московска" 33 обявиха, че наесен в ОбС влиза за разглеждане Наредбата за отглеждане на домашни животни.

В нея е залегнала глоба от 2000 лв. за собственик на куче, нападнало или ухапало човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само така. Писна ми от тези кучета навсякъде... уж не хапели ама като те подгони песа докато караш колега *** обяснявай му че не хапе. Но какво прави общината с онази лудница пред блока ми? Има 7 песа който уж са кастрирани ама така нападат хора че.... и кой ще глобим тогава? Може би общината защото те са нейни.
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на скапана държава, кучетата и виновни
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
трагикомедия
49
5
 
4
 
! Отговори
allure преди 13 години
миналата седмица ходих в общината да си регистрирам кучето и служителката от отдел 'Екология' ми каза, че предишния ден е учствала в такава акция в Южния парк и 99% от проверените хора са били изрядни, така че може да не вярваш, ама очевидно не си прав!
48
4
 
13
 
! Отговори
Харизанов преди 13 години
По време на хайките са проверени 146 стопани и техните любимци.От тях нередовни са се оказали едва 4-*** стопани------------------------------------------Преди месец Фандъкова заяви че основна причина за кучешката напаст са частните домашни кучета. Хайката се проведе - резултати незначителни (4-*** глобени).Същевременно кучешката напаст от бездомни кучета ПРОДЪЛЖАВА !Фандъкова, кога ще се размърдаш !Ти си негодна за кмет !
47
5
 
2
 
! Отговори
bez преди 13 години
Mnogo ludi ima. Pinchera da e na kaishka i s namordnik he he he - nekoi tvurdyat, che choveka e misleshto sushtestvo - az tvurdya, che mnogo malko hora sa misleshti. Fandukova kopira razbrala-nedorazbrala. Horata, koito reshavat razporedbite za kuchetata(v chastnost) si niamat i haber ot kucheta. Nito poznavat nrava na kuchetata nito ... Nali ima teatur obache :) Nevejestvo
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прах в очите на електората е горенапсаното от днес.бг,явно поръчка! Залагам си главата,че няма и 1% регистрирани кучета от собствениците,а за другите правила за намордници,каишки,събиране на изпражненията и разходки само на определените места да не говорим! Единствено тоягата върши работа в БГ- големи глоби и при повторно нарушение отнемане на животното,а за собственика полагане на обществено полезен труд поне 30 дни!
45
4
 
17
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Поредната статия написана и пратена за публикуване от Софийска община. Само дето са пропуснали да изтъкнат, че и глутниците софийски *** също са дисциплинирани. Всичи *** са се самообезпаразитили, самокастрирали и ходят облечени с вратовръзки и наморници.
44
6
 
2
 
! Отговори
Глупавия преди 13 години
33добавен от: Бау преди 28 минутидски истинско и правилно,комплименти.А селяците да мълчат и да си гледат кокошките по балконите в Люлин безю намордници.И да сикупят намордници като излизан в междублоковото,и като *** да си носят пликче
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ми губи времето бе пичДрасни в годлето: can i raise my pitbull in the apartmentи чети ако можеш
42
1
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 13 години
Ти не си виждал, а аз всяка сутрин виждам. Това какво значи? Нищо нали...
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма държава където да ти позволяват в апартамента да си гледаш питбул
40
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
стига бе, не съм видял едно куче да го разхождат с намордник, да не говорим че много редовно си извеждат кучетата и без каишка...
39
1
 
13
 
! Отговори
Genata преди 13 години
3 точки с които според мен един собственик на куче трябва да се съобразява.1. Акането и пишкането не е редно да става по тротоарите. 2. От хапане до хапане има разлика но помнете, че вие сте отговорни като стане беля, не кучето.3. Знайте, че има хора които ги е страх от вашето куче и тях не ги интересува дали то си играе и дали видиш ли нямало страшно.По т1. за всичкото си живеене в сф съм видял 1 момиче да си разхожда кучето с пликче и да го ползва, а това са около 30 години!
38
2
 
7
 
! Отговори
Фрунзе преди 13 години
Проблемът ще се реши не с нови и още по-крути забрани. Сегашните са достатъчно, стига да има кой да контролира и санкционира. От статията се вижда, че започва работа в тази посока. Главното е нещата да не спрат до тук.Днес 146 проверени, догодина 1460 и така се решават проблемите...Не става от раз, колкото и да ни се иска.
37
1
 
3
 
! Отговори
George преди 13 години
Няма как по точно да бъде казано.
36
1
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
Безплатни консултации не давам, но съм на кеф и ще ти дам жокерНе гледай КОй е бил кмет преди. Решенията в общината не се взимат еднолично от кмета. Поинтересувай се кой имаше мнозинство в общинския съвет и ще разбереш кой е бездействал мноого години
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ли е представата ти за нормална страна?!?!?!?В повечето страни няма забрана за гледане на кучета в блокове
34
1
 
9
 
! Отговори
ал преди 13 години
В нея е залегнала глоба от 2000 лв. за собственик на куче, нападнало или ухапало човек. УАУ, ето това изречение е много умно, а какво правим, ако кучто убие или осакати Човек, а не само гризне и кой ще бъде глобяван при нападение от бездомни кучета?
33
3
 
13
 
! Отговори
ал преди 13 години
Бау, не си прав, аз съм Софиянец, но трябва да се наложи ред с кучетата и бездомните да се изчистят от улиците!!