Общинарите тръгват след кучкарите

Ще се проверява дали стопаните почистват след любимците си
3 авг 2010 07:26,
176
Общинарите тръгват след кучкарите
Снимка: БГНЕС

Проверка по Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци ще се извърши днес в столичните паркове, информират от пресцентъра на общината.

От собствениците на домашни любимци ще бъдат изисквани основните документи – ветеринарномедицински паспорт и микрочип, съдържащ идентификационни код на животното.

Собствениците ще бъдат проверявани също така дали разхождат домашните си любимци на определените за това места и дали почистват след дефекация.

На нарушители ще бъдат налагани санкции по Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци на територията на СО.

Проверките ще бъдат извършвани в ранните сутрешни часове и след 17,00 часа, когато най-често се разхождат домашните любимци.

В проверяващия екип освен инспектори от Столичен инспекторат ще има представители на дирекция „Екология” на Столичната община, на районната администрация, на „Екоравновесие”, Районна ветеринарномедицинска служба и на СДВР.

Екипът ще извърши проверка в Борисовата градина. Екипът ще тръгне в 7,30 часа от площадката при езерото „Ариана”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: домашни любимци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
2
 
! Отговори
Стрелцов преди 13 години
Хора,не се живее от гадове,за които кучето е само нещо,което хапе,което живее вързано на двора и се дави от злоба.Всеки ден инциденти с ***. Имам златист кокер-шпаньол,6-месечен.Вчера излизам на улицата като държа от входа кучето на на-късия възможен захват на каишката,че да не го сгази някой минувач.Една 80-килограмова мечка,изправена на задните си крака,в дънки, взе да се дърпа към бордюра,гледа мръсно и си плюе в пазвата.Замалко да се върна да взема нещо и да я отстрелям
163
0
 
1
 
! Отговори
Стрелцов преди 13 години
Хора,не се живее от гадове,за които кучето е само нещо,което хапе,което живее вързано на двора и се дави от злоба.Всеки ден инциденти с ***. Имам златист кокер-шпаньол,6-месечен.Вчера излизам на улицата като държа от входа кучето на на-късия възможен захват на каишката,че да не го сгази някой минувач.Една 80-килограмова мечка,изправена на задните си крака,в дънки, взе да се дърпа към бордюра,гледа мръсно и си плюе в пазвата.Замалко да се върна да взема нещо и да я отстрелям
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато тези тук,които най-много "лаят" срещу бездомните проумеят,че и от тях зависи проблема ще се оправят нещата.Вместо да наддават вой да ни помогнат да приберем всяко бездомно куче в приют.Те не са сапунени мехури да изчезнат,трябва да се построят приюти и ние даваме своята лепта,но сме малко.Дайте някой лев за приют и няма да ги гледате по улиците.Не ви се дават пари,не ви пука.ТОГАВА КАКВО ПИШЕТЕ?
161
3
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
viva Ловеца!!!Само глоби за кучкарите
160
6
 
3
 
! Отговори
без коментар преди 13 години
Отивай бързичко на лекар да се прегледаш пич - очевидно не си с всичкия си и яко си изпушил !!! Не знам с какви хора комуникираш, ако въобще можеш да комуникираш, но определено имаш сериозен психически проблем. Няма нормален човек, подчертавам НОРМАЛЕН, който да иска да нарани умишлено по някакъв начин друго същество, без значение дали е човек или животно.... за теб трябва да направят специална хайка от диспансера !
159
4
 
5
 
! Отговори
Ловеца преди 13 години
Няма разлика между улично и домашно куче!Аз нямам куче, само двама от дружината имат кучета и те са достатъчни ДА ВЪРШАТ РАБОТА. Аз обичам хората (без кучкарите). Кучкарите мразят хората (вкл.децата,защото ги подлагат на риск) и обичат кучетата. Настана време разделно: Хората или кучетата в София.ПС>Прочетете последната новина - Куче нахапа по лицето 8-годишно дете. Бих й пръснал г.за със сачми на 42-годишната варненка М. П.
158
1
 
1
 
! Отговори
. преди 13 години
Значи искаш дами кажеш че ти не ядеш месо и нито един друг човек не е ял и никога няма да яде месо така ли ?И както казах и тук има закон за това каква площ трябва да получи животното в жилище и колкото до другите държави искат да са на кайшка но не и с наморник или по-точно искат само опасните породи които се ползват за боеве да са с наморница ако изобщо не са забранени за отглеждане
157
1
 
5
 
! Отговори
смехория преди 13 години
Вие на практика предупреждавате тези, които имат кучета и сте написали точно в колко часа и къде ще е проверката... Ми няма смисъл да се разкарвате! Това ще е само загуба на време.
156
0
 
5
 
! Отговори
приятел преди 13 години
няма смисъл да се настройват хората един срещу друг, понеже проблема е в бездомните кучета. В София те са в пъти повече от домашните кучета. Хората които имат домашни любимци не са по-различни от останалите хора - всеки иска да му е чисто, но затова всички трябва да спазваме елементарни навици - без да оставяме *** по земята от всякакъв вид. Въпросът е какво прави нашата държава с нашите данъци и ние за да се промени мястото където живеем. Не виждам защо се заплашвате кой на кого е крив и тн
155
1
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
човек, кучето е хишник и рано или късно проявява своя инстинкт, затова в нормалните държави неможеш да видиш куче, което се разхожда в градски условия без наморнинг и кайшка, отделно за да имаш куче в жилищна кооперация ще ти трябва и съгласието на съседите ти, отделно от това жилището трябва да има нужната минимална площ, а не като тука в 60 кв.м панелка се гледа и куче и котка и целия блок кънти от кучешки лай :)))
154
0
 
2
 
! Отговори
. преди 13 години
Има закон който забранява това , не помня точно как беше ,но под някаква квадратура не може да гледаш домашен любимец :)
153
4
 
4
 
! Отговори
. преди 13 години
Ти си освидетелстван нали ?Освен това какъв ловец си , досега не съм срещал такъв без куче ? И не е нормално да се говори за всички , както има ненормални кучета има и ненормални хора , и те ли трябва да ходят с наморници и на кайшка ?Или направо да бъдат отсрелвани ти кажи?Също така едно куче , човек или каквото и да е живо същество не се ражда злобно а се озлобява от околните , от действията им спрямо него и от ученията им , дано да нямаш деца защото сигурно ще станат сериини убиици !!!
152
2
 
4
 
! Отговори
Ловеца преди 13 години
г-н Кучкар е анонимен и шета из южния парк. Мога да приема, че той е всеки един от кучкарите там.Възможно е да намалее популацията на псетата в района - независимо дали са домашни или не, разлика кой знае каква няма. Наистина няма.
151
7
 
7
 
! Отговори
Ловеца преди 13 години
Камерите са хубаво нещо. Нека първо да снимат първопричината: нагъл кучкар излиза от входа с кучето си без намордник, кучето му уплаши 2 души още във входа, на 3-4 им се зарадва и ги оближе до парка. В парка се изс..е още на входа, всички гледат с погнуса, но повечето са толерасти и нищо не казват на г-н Кучкар, който по анцунг и каскет подтичва из алейките, като смята че е в отлична физическа форма. Гледа с презрение децата и старите хора и контактува само със себеподобни кучкари.ПИСНА МИ!
150
3
 
6
 
! Отговори
. преди 13 години
Аз съм от Варна и тук има места за разхождане на кучета , обособени са с табели и т.н. има и детски площадки които също са обособени , но проблема идва от това че на детските площадки няма достатъчно пейки и мързеливите майки и бащи трябва да стоят прави. На част от кучешките поляни има и познайте къде ходят мързеливите родители.Освен това си оставят децата и без надзор и съответно детето тръгва към кучето , нормално , майката в паника а кучето даже не обръша внимание на детето !
149
5
 
7
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 13 години
СОФИЯ Е НАЙ-ОСРАНОТО И ОПИКАНО ОТ КУЧЕТА СЕЛО В ЦЯЛА ЕВРОПА!
148
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Ето я поредната "кучкарка" с претенции, че е била по света, която не е разбрала, че в София ИМА определени места за разхождане на кучета, специално описани в наредба за всяка община. Аз нямам куче, но имам бебе и съм си направила труда да прочета, къде са тези места, за да не ходя там с детето и всеки да си знае територията, но за кучкарите няма такива работи. Тия наредби се пишат и се четат от балъците, а тарикатите с кучетата само викат "няма за нас" и "дайте ни", като един известен етнос.
147
2
 
8
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Абе аз незнам що за *** трябва да е човек, за да живее в панелка или жилище по-малко от 70 кв. и да има куче и на всичкото отгоре без необходимите документи и направени ваксини, лично мое мнение, че в апартаменти под 70 кв.м. не трябва да се допуска стопанисването на каквито и да е домашни любимци, а да не говорим за разхождането им на обществени места без необходимите предпазни мерки.
146
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Еми дай по твоята логика никой за нищо да не се санкционира. Ей това не разбирам на хората в тази държава: Щом нямало глоба за налконено пасище примерно, значи не трябва да се глобява и за куче без намордник. Що за глупост. Глобите за кучета без каишка и за кучешко ако в детската площадка са си конкретно за това и трябва да се налагат, щом се е намерил, кой да ги събира. Другите теми са си други теми и трябва да се дискутират отделно.
145
2
 
4
 
! Отговори
жълтото колелце преди 13 години
Съгласен с гуеро и номер 153. И вярно южния парк се застроява, откъм лозенец и не се протестира за това.