120 жилища за ромите във "Филиповци"

Общината мисли как да си заслужат апартаментите
Обновена: 14 юли 2011 13:02 | 14 юли 2011 13:02,
409
120 жилища за ромите във "Филиповци"
Снимка: Булфото

Столичната община има намерение да подготви проект за строителство на 110-120 апартамента в столичния кв. "Филиповци", обяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

По думите му това е максималният брой на жилищата в осем или девет триетажни жилищни сгради.

Максималното финансиране по тази схема е пет милиона лева, като парите ще се търсят по оперативна програма "Регионално развитие".

Диков посочи, че ромите ще бъдат настанени в апартаментите срещу месечен наем, а освободените от тях незаконни жилища ще се премахнат.

Диков посочи, че проектът ще е пилотен, а в бъдеще може да се пренесе и върху други терени с малцинствени групи.

Според него трябва да се разработи жилищна програма, която да обхваща не само ромите и маргинализираните групи, но и млади семейства с жилищни затруднения.

Главният архитект обяви още, че през следващия мандат ще се работи и по програма за възобновяване на строителството на общински жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми дремете като мунди по къщите опъвайте си кожите пускайте на децата си мазни чалгии правете хъхривите герои после ревете да ви *** у празните глави в гърция отдавна има 17 ти ноември ама там хората са хора и отделно за какво квичите бе аз да не се качвам по кръчмите по масилте или на сватбите да пера мазни гьобеци *** у петък или събота вечер и ги виж по кръчмите кой ги възпитава тия деца кой им дава за пример софка маринова и славчо
378
0
 
3
 
! Отговори
българка преди 12 години
И 1 лв. да им направите наема пак- няма да плащат- нито наем, нито ток, нито вода, нито данъци!Тези които искат да им строят жилища да отидат да видят какво са направили от тях в другите градове! Толкова млади семейства имат нужда от жилища, но се свиват по квартири ,нима те не са заслужили тази държава да им помогне?А *** РОМИ, развъждащи се като зайци, които не са дали на държавата нито лев - да се ширят в нови жилища!УПРАВЛЯВАЩИ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!Отървете ни от тази НАПАСТ!!!!!!
377
1
 
0
 
! Отговори
fandkova преди 12 години
hestito na peheliv6ite ot fakulteto
376
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Идват избори -НИТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ ГЛАС ЗА *** *** ФЪНДЪКОВА !!!
375
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Живеем в единствената държава на света, в която крадците и мародерите се наказват с безплатни апартаменти !!!БОЖЕ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ !!!
374
1
 
3
 
! Отговори
ром преди 12 години
Аз съм нова порода - бял ***. И аз искам такова жилище. Само ако може да не е в маалата.
373
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 12 години
С нетърпение чакам денят , в който се открие възможноста да се раздава правосъдие на тази "напаст" ,аз ще бъда един от първите .Ще чакам и дано дойде този ден , ние сами да можем да се разправим с този "тумор" в тялото на тази държава .Но не се залъгвайте едно е ясно държавата никога няма да го направи
372
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тстстс... а безплатни детегледачки за ромчетата...наем!!! като си го платят се обадете..... Нали ревящата Европа и купените гласчета настана тая слободия сред ромите. Да беше жив Тато *** не е да се покаже как се прави интеграция. До две *** семейства на едно място. ей така се интегрира. Плюс това докато не спре насърчаването на тяхната раждаемост моля не говорете за етнически малцинства щото българите вече сме такива. Вместо помощи като на другите само за едно дете че и данък за второ...
371
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 12 години
МРЪСНИ *** ! Къде е сега Българския Хелзински Комитет да почне да грачи че има безочлива нагла дискриминация ? Дискриминират нас - онези, които плащаме данъци и които ще платим тези 5 милиона за нищо неправещите ***, за да им е готино в чисто нови апартаменти. Да му е по-готино на *** като *** Айше и да направят още 5 деца които, познайте - ПАК НИЕ ЩЕ ТРАБВА ДА ХРАНИМ... освен ако не продадем *** *** зад граница за органи. Ще говоря с Хачим Тачи защото *** вече НЕ СЕ ТЪРПИ !
370
1
 
14
 
! Отговори
някой си преди 12 години
Е не!Това вече е черешката на тортата. Мислех да гласувам за Герб, не щото съм прехласнат от успехите им, а по-стара традиция за по-малкото зло. Но вече край - само за партии,които открито заявят справяне с този най-голям проблем за държавата ни.Атака ли ще е, ВМРО или БНС, все ми е едно, ако ще война да става,писна ми от извратена демокрация и интеграция на тази пасмина. Имам приятели, по 20 години учеха, а още живеят с майките си, а разни *** дето на 40г. нямат един ден т.стаж-апартаменти.
369
1
 
14
 
! Отговори
гневна преди 12 години
Браво на архитекта на София! Няма по-ценен генетичен материал от мръсните *** и затова трябва държавата да се грижи за тях. Няма защо да се чудите защо голяма част от младите и кадърни българи си вземат еднопосочен билет. За тези тарикати всичко е безплатно в тая държава, а за нас обикновенните данъкоплатци всичко е по пазарни цени. Само, че някой ден ние ще се свършим и не знам кой ще издържа тая *** и некадърните ни политици.
368
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
376, напълни ми душата! Денят ми стана по-свеж! Браво! Да си жив и здрав!
367
1
 
1
 
! Отговори
Groovy преди 12 години
Е тази снимка ме уби направо :))))))))))
366
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това си е чисто безсрамие!Че отгоре на това са и горди!Пфу!
365
1
 
2
 
! Отговори
бляк до Бг Турчин преди 12 години
Ей кавалчик като не харесваш България и нас българите бягай в Анадола да те *** отзад.Нямаш работа тук, маршшшшшшшшшшшшшш!!!!
364
0
 
1
 
! Отговори
бляк преди 12 години
Диков Миков пълен *** е тва правителство.Хората гладни, те тръгнали *** да настаняват.Да им намерят сега и работа и всичко ще бъде на 6.Майната им на всичкиииииииииии!!!
363
1
 
7
 
! Отговори
Антиджуревец преди 12 години
А дали не е по-добре с тези пет милиона да се излекуват в чужбина няколко болни деца, чийто родители си плащат данъците без да крадат и да убиват. Защото и здравеопазването ни е едно такова ***.
362
2
 
2
 
! Отговори
хех:) до БГ Турчин преди 12 години
Пич...до мен седи българин от турски произход в момента и ми се пада пряк началник. От другата ми страна е друг такъв, който ми е подчинен. Аз съм българин от български произход. И двамата мразят турците от турски произход повече от колкото тоя, обърканият пич-Атакиста. Причината-"Те не уважават родината ни". И двамата са от лудогорието, и двамата мразят Доган, и двама гласуват за различни партии..Та заради такива като теб те са станали по-българи
361
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера, каква е тази злоба... по- добре ли е ромите да живеят в мизерията, която загрозява кварталите?А по-добре ли е *** да обърнат всичко с главата нагоре, да сринат икономика, държавност и т.н. След което пред кофите да застанат тези които са ги хранели?
360
1
 
9
 
! Отговори
dani преди 12 години
Вместо софийските архитекти да проектират нови жилища, да се разходят и да видят как навсякъде където живеят *** строят и пристрояват незаконно, а после като искат да ги махнат са недоволни. Да се прекрати тази практика още в зародиш. Строят им жилища, които те разсипват и няма никакви санкции. Който иска да се интегрира той започва да живее като всички нормални хора. На сила хубост не става. Стига с тази интеграция. Познавам ***, които живеят по-добре от българите, те и не се идентифицира