Ледена висулка проби черепа на мъж в София

Лекарите от "Пирогов" се борят за живота му
Обновена: 21 фев 2012 14:51 | 21 фев 2012 09:49,
167
Ледена висулка проби черепа на мъж в София
Снимка: Булфото

Ледена висулка едва не отне живота на 38-годишен мъж в столицата, след като проби черепа му.

Инцидентът е станал на бул. "Мария Луиза", съобщиха от "Пирогов".

В момента мъжът се намира в реанимацията на Клиниката по неврохирургия, лекарите се борят за живота му.

Мъжът е със счупен череп, контузия и кръвоизлив в мозъка.

След приемането му е опериран по спешност от екип неврохирурзи под ръководството на доц. Николай Габровски.

"Пациентът е с реален риск за живота, в момента е поставен в състояние на изкуствен сън. Следващите три дни са критични за оцеляването му", коментира доц. Габровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
3
 
! Отговори
ММ преди 12 години
до 148: Аз лично тази зима видях пожарникари да свалят висулките от покрива на една детска градина, онемях....мислех си, че не е възможно в БГ, да ама с очите си го видях!!!
122
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето как са нещата - бачкаш по 12 часа дневно, и събота и неделя, за едни кирливи 1000 лв. Преди да идеш на работа, един час ринеш сняг да си изкараш колата, а когато се прибираш пък разриваш сняг да я прибереш. Станаха 14 часа. Плащаш си данъците чинно, осигуровките също (не се подигравайте, софиянци - така е в БГ, въпреки че не знаете). И накрая и висулки да чистиш! Кога? Или пък си бабичка на 80 години, свряна самотна в гарсониерка. Как да чистиш висулки,а?
121
2
 
10
 
! Отговори
до 160 преди 12 години
*** си като водна змия.Къде да гледаме?по небето ли ходим?
120
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не гледате къде ходите, и вечно някой друг ви е виновен.Сега пък глоби искате, та какво са виновни собствениците?
119
5
 
0
 
! Отговори
losiento преди 12 години
но,да не би да е случайно ялов дано се окаже той
118
1
 
19
 
! Отговори
флаш преди 12 години
Днес както си вървях в лозенец от покрива на една 6-7 етажна кооперация се изсипа със страшен трясък насъбрания сняг точно когато минавах от там. Слава Богу закачи ме съвсем леко по крака, ако бях се забавила секунди щеше да ми се стовари на главата. Просто това е ужасна работа, повечето покриви са непочистени, пълна безотговорност! Дано пострадалия се оправи бързо!
117
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може да се твърди, че е нелеп инцидент при положение, че всяка втора сграда е с непочистени висулки!!!
116
1
 
7
 
! Отговори
До 157 преди 12 години
Хем си го прекопирал и пак не го прочете :) "едва НЕ отне живота" :) Иначе всички са ти *** :)
115
3
 
14
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
Преди около седмица имаше призив от страна на Г-жа кметицата гражданите да си премахнат ледените висулки, защото се очаква повишаване на температурата. Трабва да си *** за да не се досетиш какво ще стане при затопляне, трябва да си *** да чакаш някой да ти го каже лично.
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нелеп инцидент :( но като се има в предвид положителните дневни темеператури и отрицателните нощни и сутрешни, висулките се образуват постоянно и просто трябва да бъдем по внимателни и да се движим на по-голямо отстояние от сградите, възможно е и някъде снежна маса да се свлече от някой покрив
113
5
 
3
 
! Отговори
юнака преди 12 години
бързо да се осъди човека който най-безцеремонно нанася телесна повреда на шушулката.
112
10
 
5
 
! Отговори
uno momento преди 12 години
и защо никой от управлението или общината не обяви по телевизията, че висулките са опасни, трябва да се внимава да не се ходи под такива и те трябва да бъдат махани? защото са *** и въобще не са си го и помислили дори
111
2
 
19
 
! Отговори
uno momento преди 12 години
В САЩ пожарникарите ходят да свалят котки от дърветата? Някой да ми покаже снимки на пожарникари у нас сваляли висулки? Да, не, може би?
110
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандъкова била виновна, защото не била глобила собствениците на имота?!?! И защо трябва да ви глобяват или да лежите в затвора, за да постъпите правилно?!?!
109
2
 
11
 
! Отговори
кол4ев преди 12 години
работата грози 4овека,а мързела го краси.
108
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
доц. Габровски ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ВАС, КАК ТАКА СПАСЯВАТЕ ЖИВОТА НА ХОРАТА В НЕВРОХИРУРГИЯ КАТО ВЕЧЕРТА НА 20.02.2012 НЯМА ДЕЖУРЕН ЛЕКАР И СЕ ОПЛУЧИ СМЪТРЕН СЛУЧАЙ, Т.Е. БАЩА МИ ПОЧИНА.....ЗАРАДИ ВАШИЯТ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ДАНО САМО И МОМЧЕТО ДА НЕ ГО СПОЛЕТИ ТАЗИ СЪДБА, КАТО МОЯ БАЩА ОТ НЕКЪДАРНИЦИТЕ ОТ НЕВРОХИРЪРГИЯТА НА ПИРОГОВ И ПО СПЕЦИАЛНО доц. Габровски И КОМПАНИЯ, ВЗИМАЩИ ПАРИ САМО НА ХОРАТА.....ОТ НАРОДА....НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ.......
107
1
 
23
 
! Отговори
g преди 12 години
Дано да оживее човека.Аз на негово място ще съдя собствениците на сградата до дупка.Ако има веднъж някой осъден да видим дали някой ще си остави ледените висулки да висят по сградите и да убиват минувачите.
106
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата е виновна!
105
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И в нашия са 24 апартамента!Има двама,които чистят зима,лете и аз помагам винаги щом мога.Най-много се оплакват тези,които хем не правят нищо,хем не плащат!Ей това е българина!Дай му да говори,да дава акъл,лопата не му давай,че ще го обидиш!
104
3
 
71
 
! Отговори
Dimitar преди 12 години
В нашият блок сме 24 апартамента. Само два не се обитават. Организирах събрание за да се направи график, кой и кога да почиства снегът около блока. На събранието дойдох аз!?!?!?Постоянно има коментари от съседите - "Снегът това, кмета това, чистачите това", а единственото, което реално направиха, е да ме гледат как 5 пъти сам чистя снегът около блока. п.с. Ако имате къща с двор, пак ли ще викате Гражданска защита да ви маха снега и висулките?МНОГО ЖАЛКО ЗА ЧОВЕКА