Реконструират цялата пешеходна зона по Витошка

От Общината започват и осветлението в Борисовата градина
Обновена: 4 юни 2012 20:03 | 4 юни 2012 19:50, Красимир Ангелов
63
Реконструират цялата пешеходна зона по Витошка
Ремонтът започва тази година. Снимка: архив Булфото

През тази година ще се реконструира цялата пешеходна зона по бул. "Витоша", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Градоначалникът посочи, че предстои да се обяви процедура за избор на изпълнител на пешеходната зона по търговската улица между ул. "Неофит Рилски" и ул. "Алабин".

В нея ще има две водни съоръжения, но от проекта са премахнати обществената тоалетна и подземният паркинг поради протестите на живеещите и собствениците на обекти в района.

Според изчисленията индикативната стойност на проекта за рехабилитация на пешеходната зона ще е около три милиона лева, а участъкът между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Неофит Рилски" се ремонтира от изпълнителя на проекта на втория лъч на метрото в този участък.

Фандъкова беше в Борисовата градина, за да разгледа новата техника, купена от общинското предприятие "Паркове и градини". Миналата година то беше създадено с решение на Общинския съвет, а по-късно бяха гласувани и един милион лева за покупката на техника за работата му.

Още по темата

В момента предприятието разполага с над 20 специализирани машини.

Общинското предприятие е купило два камиона за извозването на отпадъци, а новите два трактора, които са доставени, могат да почистват сняг и да смилат премахнатите сухи и стърчащи клони.

Общинското предприятие поддържа сега Борисовата градина и Южния парк, припомни Фандъкова.

По думите й през следващата година на "Паркове и градини" ще се възложи поддържането на градината пред НДК и пешеходната зона на бул. "Витоша".

По думите на кмета вече е приключена работата по проекта за цялостната реконструкция на Борисовата градина, като в него се предвижда реконструкция на настилките, поливната система, ВиК-мрежата, парковите архитектурни пространства - алпинеуми, езера, розаруими, детски площадки, парково обзавеждане.

През тази година ще бъде изградено алейното осветление и видеонаблюдението, като ремонтът ще започне през юни. В централната част на парка ще бъдат поставени фенери с ретро-вид, които ще са общо 380 и ще бъдат разположени върху 290 стълба.

Още 100 улични осветителни тела ще има по страничните алеи на парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
27
 
! Отговори
До 19. Нещастнико! преди 11 години
Нямаше безработни, защото свободни работни места се поддържаха изкуствено така, както изкуствено, чрез дотации поддържаха работещите на загуба заводи. Преди 09.09.1944 г. България, с примитивно земеделие произвежда толкова храни, колкото са необходими за изхранването на два и половина пъти по-голяма държава. А през прехваления социализъм внасяхме храни, ядяхме *** родно производство, натъпкани с изкуствени торове,а най-хубавото се изнасяше за чужбина. Повечето хора бяха с мизерни заплати!
29
1
 
3
 
! Отговори
Относно 22 преди 11 години
Написал е истината. Не мога да разбера кои и защо са му сложили 7 минуса?!С подобни минусчета няма да се промени истината за близкото минало.
28
1
 
8
 
! Отговори
Do 26 Dona преди 11 години
Във Варна махнаха синята зона, защото 80% / !!!!!! / от доходите щяха да отват в частни джобове ! Всички медии и платени драскачи, се надпреварват да плюят Киро , ама далаверата щеше да бъде факт !Как ви се струва , чертаеш със спрей от 2.50 лв. "паркоместа" и събираш 6 МИЛИОНА НА МЕСЕЦ !И аз не знам какво стана, но Бойко я отмени "синята зона" - факт !За София -незнам...
27
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червенотиквеничковчетата злобеят, но керванът на Фандъкова си върви-и-и-и!И това много, ама много ме кефи.
26
2
 
8
 
! Отговори
SS преди 11 години
Егати контраста - модерна машина и тия дето бутат количката, *** ли са? Какво правят *** с талига в центъра на европейска столица? Къде са милиционерите на Цвък?
25
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро, много скоро ще палите свещи за Тато и т.н. комунизъм.Сега - яжте *** и викайте ура на свободната продажба (по всяко време) на...банани. А иначе - яжте демократичните *** на "свободата". И "висококачествените" западни стоки и храни. И пътувайте. Пътувайте без затруднения до Бахамските острови и Палма де маьорка-Разбира се, ако не ви се наложи да си купите някое лекарство. Което ще ви струва половин заплата или пенсия.И гласувайте за ГЕРБ. Без да мислите. Доволни от живота си.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО ВЪПОСИТЕЛНИ ИМА ТУК
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прекрасно, ами бул. Бъкстон и улиците в Манастирски ливади, кога? Иначе се водят луксозни имоти всички жилища там, но улици никакви. Или липсата на улици е дизайнерско решение?!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А КОИ Е ИЗПЪЛНИТЕЛЯ НА
21
8
 
20
 
! Отговори
dona преди 11 години
защо няма обществена тоалетна и то подземна.това е дискриминация.стига лобизъм .кое заведение протестира кажи мърло.те и така не отговарят за санитарни изисквания.кажи къде са парите от синята зона.В софия пътища няма а ти ми говориш за паркове.защо във Варна се махта синята зона а в София се увеличава постояноЗащо крадете парите кога ще дадете пълен отчет за разходите.Това че режеш лентички нищо не означаваучител а сега крадецЩе се плащаш за стореното бог забавя но не забравяОставка
20
8
 
30
 
! Отговори
Димитрова преди 11 години
Искам да се оправят улиците водещи до: детските градини, училищата, поликлиниките, болниците... а не "Витошка"!Защо е премахната от плана обществената тоалетна?! Трябва да бъдат изградени много такива, особено в парковете! С места за преповиване на бебета и за кърмене!Явно пак съм се размечтала... :-(
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип на юдеите им е разрешено да лъжат.На юдео-комунистите също.Не им вярвайте.Всъщност този израз "Не им вярвайте" беше много разпространен едно време.Сега се позабрави.Но винаги ще е актуален докато има юдео-комунисти.
18
5
 
10
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Лентата лентичката бързоооооооооооо
17
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Главната цел на юдео-комунизма е унищожаването на християнските държави.В Русия след революцията настъпва невиждан глад.Има много случаи на човекоядство.Добре, че ги напада Хитлер, та Сталин отслабва режима.А тук е ликвидирана цялата частна собственост.Желият интелектуален елит е разстрелян, прогонен или опитомен.България произвежда няколко вида самолети в Ловеч, но комунистите премахват производството, защото СИВ постановява така.И след няколко години в същият завод започва производствона колелета Балкан.Даже и покупката на колело балканче беше проблем дефицит.Лично съм се редил 5 ч. на опашка за банани.Всичко се купуваше с връзки книги, дрехи, техника, коли.Имаше магазини кореком, но трябваше да докажеш произхода на доларите.Курса на черно беше 2 лв. за 1 долар, но имаше голяма вероятност да те излъжат.Нямаше чейндж бюра.Нямаше червени паспорти.Не можеше да пътуваш на запад.Разрешаваха да пътуваш само в социалистическите страни, но не на всеки.
16
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите са най-големите крадци..От "бедните" (според тях) българи, те откраднаха фабрики, заводи, земя, ***, имоти, къщи, апартаменти, пари, скъпоценности и т.н.
15
9
 
23
 
! Отговори
Хм преди 11 години
Витошка умря отдавна - моловете я убиха.. явно някой притежател на имотчета по нея е кихнал както трябва в общинския съвет, та дано се завърти някой човек покрай магазинчетата дадени под наем...В тоя ред на мисли, няма абсолютно никакъв шанс някой да помисли за кварталните улици в Младост, Дружба, Надежда, Люлин и т.н. - на обикновените хора, които живеят там, ежедневно газят калта и си трошат колите в дупките им е през оная работа за Витошка!! Искаме да се оправят и измият кварталните улици!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистическата револщция е правена като точно са следвани предписанията на "Протоколи на ционските мъдреци".Друг комунизъм, освен този няма.Новият строй на антихриста ще е пак направен по тези "Протоколи".Всичко останало, като литература е просто залъгалка за ***.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Достатъчно е да влезнат младите в нета и да видят снимки на София преди 1989 г. и сега.Разликата е огромна.
12
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредното източване на народните пари за този скапан и увехтял булевард!
11
8
 
27
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Няма да те обиждам, за да не заприличам на теб.Живков построи едни мъртви неустроени квартали като "Младост" и "Люлин", дето беше обида да живееш в тях.Добре, че дойде демокрацията, та да ги благоустроят, да изградят инфраструктура и магазини.Сегашните квартали вече не са като едно време.А м/у другото Живков нищо не е построил.Построиха всичко Българи.Живков само режеше лентички, като сегашния.