Без израелски самолети в пожара на Витоша

Ще се справяме сами, стихията на "Бистришко бранище" под контрол
Обновена: 3 юли 2012 22:39 | 3 юли 2012 22:35,
211
Без израелски самолети в пожара на Витоша
Вече над 400 души участват в гасенето на пожара на Витоша. Снимка: БТА

България отказа предложената от Израел помощ за овладяване на горящия вече трети ден пожар на резервата „Бистришко Бранище“ на Витоша, съобщиха от МВР.

Премиерът Бойко Борисов по-рано днес се договори с израелския си колега Бенямин Нетаняху да бъдат изпратени два самолета за овладяването на стихията, но сега... Ще се справяме сами.

Тази уговорка стана факт само ден, след като земеделският министър Мирослав Найденов отрече властите да имат нужда от чуждестранна помощ за овладяване на огнената стихия в планината до столицата.

Още по темата

Страната ни благодари на Израел за бързата реакция, както и на всички партньори, отзовали се на запитването за помощ, но тя вече не е необходима. 

Огнищата в района на “Бистришко бранище” са поставени под контрол, прокопани са близо два и половина километра просеки.

По оценка на Оперативния щаб българските противопожарни екипи и доброволци са в състояние да се справят сами със ситуацията.

Вече над 400 души участват в гасенето.

От първоначално обхванатите от пламъците в неделя 45-50 дка, площта на пожара днес се утрои - до 150 дка.

По-рано пожарникарите се опасяваха, че огнената стихия може да обхване младата гора в резервата Бистришко бранище. Впоследствие обаче стана ясно, че тази опасност е предотвратена.

Жилищни сгради засега също не са застрашени.

„Опасност за населението към този момент няма“, увери главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
23
 
! Отговори
ОТ ПОЖАРНАТА преди 11 години
Пълен хаос е, има министри, репортери... После си тръгват от тук и отиват при друга бригада, връщат се, непрекъснато ни гонят за интервюта". Така започва разказът на част от доброволците от с. Бистрица, които втори ден се включват в отрядите за гасене на пожара в резервата Бистришко бранище. ТРЕТИ ДЕН ОТ 50 ДЕКАРА СТАНАХА 250 ДЕКАРА. КАКТО БОЙКО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА ТАКА ГАСЯТ ПОЖАРА ПО ГЕРБЕРСКИ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИЗГОРИ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ.
127
2
 
54
 
! Отговори
до Местен 149 преди 11 години
Уважаеми "Местен" от Бистрица,пише се:изтокбедственоСрамота!
126
1
 
1
 
! Отговори
ylyk преди 11 години
vechechevalina04.07.2012god.
125
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 11 години
"Овладеният" пожар:facebook/media/set/?set=a.10150905728379109.408061.756889108&type=3(добавете )
124
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ne6to ne mi e yasno-kade e Pojarnikarya?Lenti4ki sigurno reje nyakade,4e na Bistrica e dosta gore6to!Toy i Cecko may kato garmyaha boepripasi po primera na 6efa si reje6e lenti4ka na pe6ehodna pate4ka v Burgas............SME6NICI !!!!A za6to otkazva6 pomo6t,-balgari,sabudete se!!!
123
3
 
0
 
! Отговори
йое преди 11 години
Не че нещо ама... 400 човека са доста. Би било лесно да се потуши какъвто и да е пожар с толкова хора. Дето се вика: всеки да изрови по 30 метра за деня, и готово.
122
1
 
19
 
! Отговори
Местен преди 11 години
Над Бистрица тази нощ се разтла доста дим. Какво ли ще стане ако духне вятър запад-исток, бедсвено положение!А иначе и тази нощ си гори ли гори, и то все по-наблизо.Фърчила никакви няма - ни родни, ни вносни.
121
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нерон след като е подпалил Рим, за да си прави голяма вила в центъра бил свален, както каза един колега по-надолу. Но всъщност дори не е могъл да се самоубие - помолил един от слугите му да му държи и бута ръката с ножа, че го било страх сам да си пререже гърлото.
120
1
 
4
 
! Отговори
До 145 мусли преди 11 години
Аааааа...добре,че ни светна!А аз си мислих,че просто искаха да ни ударят едно рамо в борбата срещу огнената стихия и да си спасим прекрасните витошки гори...."будь здоров"!
119
9
 
9
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Нали знаете кога евреин дава помощ, - когата иска да прикрие престъплание. Явно евреите са подпалили Витоша, било лично, било чрез Ложата. Боко като перфектен тяхен лакей би дал всичко, но се усетил че в хазната вече няма нищо, а данайците помагат за пари. И защо точно изсралски самолети - руснаците имат, помагаха на САЩ при пожар в Калифорние с най голямите в света такива самолети. После България е уж член на ЕС, нещо да е трепнало от Брюксел по този повод?
118
0
 
18
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Тиквата към Младенов:"Ще палим гората или ще ни помогат да я гасим,не мога да разбера ??!!"
117
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"БУРГАЗЛИЯпреди 3 минутиГОРЕТЕ СОФИЯНЦИ НЕКА ВИ Е ГАДНО :D"Като почнат да ви бетонират морската градина, да не завиеш на умрело за помощ?
116
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"боли ме *** за герб, той си изигра ролята навря бсп ..."Четри години от живота ни си минаха напразно, защото някви психопати избраха мутра на власт за да си чешеат политическата краста. И ТИ си гласувал за мутрата, плъх! Четри години от живота ни минаха да се сменят едни мутри с други. И ще ми се прави на небрежено цвъркалото! Гласувалите за мутрата са също толкова виновни колкото и самата мутра. Щото без тях тоя нямаше да си прави свинщините!
115
0
 
25
 
! Отговори
Боклук Борисов преди 11 години
*** 7-ми дан!
114
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега сигурно ще викнат царя да изсече гората преди да е изгоряла.........както казват "да спасим България от "зелената мафия". Няма гора - няма проблем!
113
2
 
28
 
! Отговори
fck преди 11 години
Бокоооооооооо боко *** си братмис... що отказа самолетите.. 2 самолета с по 3 тона вода да изсипват отгоре щеше за през ноща да са угасили и пожар и сичко.. ама не пу *** смотаните ГЕРБЕРИ! НАрочно сега оставя хората да се пържат там на жегата и да нарочно е запален и пожара 100% съм сигурен!
112
10
 
6
 
! Отговори
revlio преди 11 години
до цървула дето ми е писал минус НЯМА НИЩО ПО ЖАЛКО ОТ КОМУНИСТ И НЕГОВОТО ДЕТЕ ЖАЛКО , НАХАЛНО , НАГЛО ,БЕЗОЧЛИВО ,НЕКЪДЪРНО но народа е мъдър , след като видя че неможе да се справи сам извика неволята И КОМУНИСТ СРЕЩУ КОМУНИСТА ДЕРИБЕИЙ СРЕЩУ ДЕРИБЕЯ герб срещу бспголям кеф а парите малкооо а народа гладен и отчаян вижда му се края.
111
0
 
7
 
! Отговори
BONN преди 11 години
Ръководителя на сирийската опозиция е избягал с много пари (помощи от usa,ec,катaр и емирствата) и мислят че е в България. Да са писали по пресата в България
110
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брата на СерГей имал акции в дружество стоящо зад инвестиции в писти и хотели на Алеко!
109
0
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
ГЕРБ дори едни умни платени коментатори не могат да си намерят. Явно такъв им е аршинът. Никой не трябва да е по-умен от Вожда, за да не го засенчва.....