Близо 1500 кучета кастрирани в София от началото на 2013 г.

Осиновените четириноги в столицата за 200
10 апр 2013 16:22, Красимир Ангелов
29
Близо 1500 кучета кастрирани в София от началото на 2013 г.
1469 кучета са кастрирани от екипите на "Екоравновесие" в София. Снимка: Архив Булфото

1469 кучета са кастрирани от екипите на "Екоравновесие" в София за първото тримесечие на годината, съобщават от общинското предприятие. Според данните броят на кастрираните животни е скочил почти двойно спрямо същия период на 2012 година.

От всичките кастрирани кучета 1220 са дворните. Както е известно от 1 април Столична община започна кампания за безплатна регистрация и кастрация на домашни и дворни кучета.

Програмата трябва да продължи до 16 август и ще обхване районите Нови Искър, Връбница, Илиянци и Требич, Кремиковци, Искър, Витоша.

Осиновените кучета в столицата от началото на годината пък са около 200. От тях 85% са осиновени от български граждани, а останалите от германска неправителствена организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
napast преди 11 години
за сметка на центъра кварталите на софия и около големитесупермаркети гъмжи от кучешки глутници, това е единствена столица с толкова много кучета по улиците, някой нарочно пълни града с диви животни, като се харчат милиони лева уж за ограничване на проблема, които отиват в джобовете на 2-3 фирми, всички животни трябва да се преберат от улиците, за да стане това селище град т.е. да се приберат кучетата във времени приюти, в момента софия е овчарник....;
25
1
 
0
 
! Отговори
Има ефект! преди 11 години
Първоначално нямах мнение за г-жа Фандъкова, но е факт, че при нейното управление в района на Медицинска академия, глутниците кучета почти ги няма, градинката при басейна "Виктория" се поддържа и няма кърлежи и бълхи. Смениха пейки, кошчета, осветление. Надеждата ми е карето България, Гешов, Тотлебен, Славейков да стане синя или поне зелена зона, за да може спокойно жевеещите в квартала да паркират. В момента е ад от приходящи автомобили и няма тротоари. Дай Боже да продължава в същия дух!
24
0
 
1
 
! Отговори
Ветеринар преди 11 години
Не ме занимавайте с кучетата. Кажете "Екоравновесие" колко социалиста кастрираха. Те са по-опасни от псетата!
23
0
 
1
 
! Отговори
гейБЕР преди 11 години
???? А кучето на ФИДОСОВА ..... има хемероиди
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Be napravete edin protest za ku4etata i se ottarvete, tova e golqma gadoriq, super mizerna kartina
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 17 И Европейски опит: В Испания, ако кучето ви се изсере на улицата, и не го почистите, глобата е от 1300 до 2800 евро, и се събира по реда на общиските такси.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 17 Така ли? ами да видим, ства въпрос за това, че някой т.н. природизащитница (не са излизали от града) защитават улични кучета за което получават големи праи от разни организаций от Европа. А останалата част от гражданството е редовно тероризитана от техните любимци, та за кой точно въпрос нямам понятие?
19
1
 
6
 
! Отговори
коко преди 11 години
Тези как цицат кинти и никоя институция не ги проверява !
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога ще доидете и във Красно село,че тук вече не се издържа от помиари и на*ни градинки..
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На каква цена са кастрирани. Щото излиза, че една кастрация струва 100метра магистрала.
16
2
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 11 години
Изобщо си нямаш понятие за какво става въпрос.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 6 Огнян Явно елементарната аритметика ти е чужда, кучетата са крайно множество, и от това следва: че ако се унищожат нови няма от къде да дойдат. А "избиването на учлините кучета съвсем сигурно ще увеличи броя им. Това си е доказан световен опит." си е чиста глупост. Ако всеки с куче е задължен да му направи ДНК тест и това се заведе на лицето, а когато се намери куче или изпражнение на куче на улуцата глоба в размери 500-1000 лв. проблема претава да същесвува.
14
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 11 години
Наскоро един такъв като теб номер 15 Кондьо отрови една жена и домашното й куче, но за теб страхът ти от кучетата е по-важен от живота на хората, вкл. и на децата.
13
7
 
5
 
! Отговори
Кондьо преди 11 години
Икеа сместо да изхвърлят конските кюфтенца, с малко отрова за плъхове за гарнитура да нахранят псетата. Нет собака, нет проблеми. Сталин е знаел как се решава проблема със замах.
12
4
 
11
 
! Отговори
Виетнам преди 11 години
Ех що не отворят 2 общежития за Виетнамци. Такъв деликатес е кучешкото там. За 6 месеца няма и едно улично куче да остане.
11
5
 
6
 
! Отговори
Чалгария преди 11 години
Май трябва и безплатна кастрация по населението. Много *** народ бе. Образованието отдавна не е ценност и начин за просперитет и добър живот. Народа му дай хляб и зрелища. Официалният анцунг с новите маратонки. По кафенца и чалготеки. БМВто с ***. И това се води за хайлайф. Ужас. После що политиците ни са прости и не могат да ни изкарат от кризата. Ами лош материал, затова. Който е с малко над средното сиво вещество отдавна си е стегнал куфарите и изплувал от блатото.
10
1
 
6
 
! Отговори
ааааа преди 11 години
Преди време ми имаше един поляк, които работеше при нас по една линия..Беше изумен от глудниците в София, беше шаштисан..Такова нещо не бил виждал никъде..А аз потъвах от срам..:(((...........И кои са сложили -, гордост ли трябваше да изпитам кво ли...?:))
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Malee, dobre che se mahnah, ta i tova gaile ottarvah, ne mojeh da si hodq svobodno iz Sofeto
8
2
 
10
 
! Отговори
Огнян преди 11 години
До До 6 ОгнянОбяснете това на роднитите на Бог да го прости проф. Тачков. Забелязал съм че кучетата лаят и нападат тези които миришат различно например в чужбина мен много ме джавкат песовете а напоследък и тук. Както и да е, но докато скитат в София кучета аз НЯМА да участвам в "Да изчистим България за 1 ден" чистете си я вие ... чиито любимци всъщност ползват градинките да кучешки тоалетни.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 6 Огнян То така е и с агнетата