Камери срещу измами в данъчните служби

Изловени и наказани са шестима служители в "Лозенец"
Обновена: 9 сеп 2013 07:30 | 9 сеп 2013 07:25,
4
Камери срещу измами в данъчните служби
Снимка: архив, Булфото

Камери са инсталирани във всички общински данъчни служби, съобщи заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов. Те са монтирани така, че да снимат какво се случва на касите, а някъде и на входовете.

Целта е да се пресекат измамите от страна на служителите, а и да няма скандали между граждани и чиновници. Така ако някой се оплаче, че служителят е бил нелюбезен, то от общината ще могат да направят проверка със записите и да вземат мерки, ако се налага, обясниха от кметството.

Преди няколко месеца лъсна случай, в който данъчната инспекторка от "Лозенец" Елена Евтимова е присвоила 621 000 лв., като буквално ги е прибирала в джобовете и в чантата си. Камерите ще помогнат и да няма повече такива случаи, обясниха от кметството.

"Измамата е разкрита от двама нейни колеги. Те ще бъдат повишени в длъжност", обясни пред "Монитор" Дончо Барбалов.

Според Закона за държавния служител голяма парична награда не можело да им се даде. Финансовият заместник-кмет оряза щедрото раздаване на бонуси преди повече от година. Имало вариант да им се дадат по 100 лв. награда еднократно. Така че било по-добре да бъдат повишени а докладната за това вече била подготвена.

Заради случая с присвоените 621 000 лв. общо 6 човека вече са отнесли различни наказания. Елена Евтимова, която е присвоила парите, и още двама нейни колеги са дисциплинарно уволнени. Четвъртият е с последно предупреждение, петият е понижен в ранг, а шестият е напуснал по собствено желание.

"Още един служител ще бъде наказан, след като се върне от дълга отпуска", съобщи заместник-кметът по финансите в София Дончо Барбалов. Така наказаните ща станат общо седем. Специална комисия в общината ги изслушвала и преценявала наказанията им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
ии преди 10 години
Направете най сетне тази електрона система/правителство и измами няма да има.Има ли човече и пари на едно място -> трудно някой би устискал на изкушението.Ако случайно устиска ще го уволнят началниците му.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само 6 броики изловени???Няколкостотин по толкова може и да се доближава до почти реална цифра
2
0
 
13
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
На 600 бона, месечната лихва е 1800 левчуги :)Тя не е крала вероятно само тия:)Много е готино това уволнение :)Симпатяги!!
1
0
 
35
 
! Отговори
Прокурор преди 10 години
А на прокурор? Дисциплинарно уволнена - направо в ареста!!!