"Факултета" с вода за Коледа, после им врътват кранчето

От години ромите в квартала не са плащали ВиК сметките си
Обновена: 16 дек 2013 09:23 | 16 дек 2013 09:21,
67
"Факултета" с вода за Коледа, после им врътват кранчето
Има и такива с платени сметки, но са малко. Снимка: архив, Булфото

"Софийска вода" и жителите на столичния кв. "Факултета" постигнаха съгласие вода по домовете да има – поне докато минат празниците.

Оказва се, че години наред голяма част от квартала, населен предимно с роми, никога не е плащала за ВиК услугата. Става въпрос за около 200 души.

"Преди имаше водомери, по времето на Бай Тошо. Сега от 20 години не плащам, нямам налягане", коментира пред bTV една от жените, живеещи във "Факултета".

Друга пък сподели, че не е получавала сметки от 33 години, но това не е по вина на семейството й и няма за какво да се чувства виновна.

От водното дружество пък обясниха, че проблемите с водоснабдяването на махалата са няколко. На първо място е фактът, че голяма част от постройките са незаконни и затова няма как да им бъде поставен водомер.

"Водопроводът също не е законен, не фигурира никъде в активите на дружеството. Има хора, които плащат вода, имаме такива абонати, но те са малко. 800 000 лева е дългът на "Факултета" до момента. Поставянето на водомери не помага също, защото обещанието за плащане пак не се спазва", обяви Валентин Милошев от "Софийска вода".

Николай Вушовски, зам.-кмет на район Красна поляна, се ангажира през първите седмици на новата година да се състави работна група между ВиК и общината, която да направи проверки и да присъедини хората по законен начин към водопреносната мрежа.

Експертът от Софийска вода на свой ред обясни, че точна дата за спирането на водата няма, но тя ще бъде спряна, ако не се стигне до узаконяване на водомерите в квартала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Цитат - "години наред голяма част от квартала, населен предимно с роми, НИКОГА не е плащала за ВиК услугата" край на цитата. Коментарите са излишни. Хора започвайте лека по лека и тихомълком да се въоръжавате с огнестрелни оръжия. Това а и всичко друго ясно говори за планиран и методично изпълняван геноцид спрямо българския етнос. Може да се наложи НИЕ ХОРАТА в крайна сметка да "оправим" държавата.
61
1
 
1
 
! Отговори
факултетник преди 10 години
Кой ти пие вода бе братко?Водата съдържа микроби и е вредна.А сега за къпане е студено-водата замръзва!
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще им спрат водата ама друг път.
59
0
 
11
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
ISKAM PRAVITELSTVOTO DA OTGOVORI DOKOGA *** 6TE JIVEQT NA GYRBA NA BYLGARINA ZA TOK ,VODA,DETSKI,ZDRAVNI DOKOGA?KRAINO VREMEE DA SI PLA6TAT KATO VSI4KI.VRYTNETE IM KRAN4ETO ZA VSI4KO NE SAMO ZA VODATA.GADNO,KRADLIVO I MYRZELIVO PLEME.
58
0
 
10
 
! Отговори
DDT преди 10 години
То да беше само водата...Нищо Орешарски пусни им малко майчински за компенсация за водата или може и енергийни помощи...
57
0
 
8
 
! Отговори
GOMOR преди 10 години
Не вода а концентрирана Н2SO4 или най добре *** да им пуснат на тия ***.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" 800 000 лева е дългът на "Факултета" до момента. "този дълг предполагам е до момента от 1.1.2013 !
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мен за няколко неплатени сметки на стойност 60 лв ме заплашиха със съд..един брутално *** мъж ми се обади и ми говореше на ти и ме заплаши, че като не искам доброволно да си платя сметката, ще ме осъди и даже и разноските по делото ще платя. А аз просто бях подала жалба за това, че в тия 6 месеца почти не е живял никой в апартамента и кубиците са много по-малко от начислените, а за последната година и половина нямам нито едно замерване!
54
0
 
14
 
! Отговори
ха-ха преди 10 години
АМИ ЧЕ ТЯ; ВОДАТА ДЕ, ВЕЧЕ Е ПЛАТЕНА ОТ ДОБРОСЪВЕСТНИТЕ-ПРЕД КОМИСИЯТА ЗА ЦЕНИТЕ СА ВКЛЮЧЕНИ ВСИЧКИ ЗАГУБИ ПОД РАЗЛИЧНИ ФОРМИ-НЕПЛАТЕН,ИЗТЕКЛИ ПОД ЗЕМЯТА И.......... Т.Н.
53
0
 
9
 
! Отговори
ха-ха преди 10 години
и отново ще пуснат водата че да ползват още 33 години безплатно Е-ГА ТИ ДЪРЖАВАТА
52
0
 
16
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Който не работи, няма да яде. Да ви спрат детските.
51
0
 
16
 
! Отговори
hdUSHdwg5235erd преди 10 години
Като няма водомери и дори тръбите не фигурират в чертежите ви, как изчислихте тези 800 000?
50
0
 
21
 
! Отговори
Платци преди 10 години
И какво, събратя българи, смятате да направите по въпроса? Само ще си пишем по форуми, ще си говорим в кръчмите, ИЛИ най-накрая ще накараме мързеливите политици да спрат да толерират едни български граждани за сметка на други! Нали не мислите, че Софийска вода ще опрости тези 800 хил лв.? Просто ще ги начислят на сметките на изрядните платци. Вие искате ли да плащате чужди сметки?
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
toz li *** s vizia na radikalen islamist spisva statiikite tuka?
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Анонимен 50Толкова се ядосах, че написах глупост. Как ще им пускате водата на тия ***. Докато не си я платят никаква вода.
47
0
 
18
 
! Отговори
Назлъмов преди 10 години
До КутевГ-н Кутев,Забравили сте да добавите и това,че тези *** бият лекарите,които си счупват краката да имм помагат след пиянските им побои.Крайно време е да се изсипем 100,000 душина площада и да протестираме срещу *** произволи!
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как ще им спирате водата на тия ***. Аз не искам да им плащам водата. Ако аз не си платя водата дали ще ми я оставят и няма да ми я спират. Егати скапаната държава.
45
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спрете им водата и тока вдигнете висока стена около гетото и ги оставете.... те сами ще се избият до смърт.... защоо на тях може да им се помага и да си затваряме очите а за българин нуждаещ се от помощ неможе по никакъв начин да му се помогне сбъркана държава сме ....
44
0
 
11
 
! Отговори
алабала преди 10 години
И толкова не заслужават!
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
toz li *** s vizia na radikalen islamist spisva statiikite tuka?