Метрото уби бизнеса с маршрутки

Намаляват линиите им от 49 на 17
Обновена: 19 дек 2013 14:29 | 19 дек 2013 14:29, Камелия Цветанова
38
Метрото уби бизнеса с маршрутки
Снимка: Булфото, архив

Маршрутните линии в София ще бъдат намалени от 49 на 17 от догодина, защото се оказа, че повечето пътници вече предпочитат метрото.

 „Актуализирахме маршрутните линии в зависимост от втория метродиаметър и от бъдещия трети метродиаметър. Премахнахме преминаването на маршрутките през идеалния център. Обявяваме конкурс за 17 линии, надявам се до месец-два да се явят превозвачи, които да ги обслужват. Предимство ще имат  превозвачите, които кандидатстват с нови микробуси”, обясни Радослав Тошев, председател на комисията по транспорт в Столична община.

Още по темата
Според него вече е отпаднала необходимостта от повечето от линиите на маргаритките и те са станали  довеждащ транспорт до метростанции и други автобусни линии за по-дълги разстояния.

„Остават линиите, в които има търсене. Лека-полека този транспорт ще си отиде, особено с пускането на третия метродиаметър. В повечето градове в Европа има малки автобусчета, но те са в целостта на обществения транспорт. Ние също бихме искали да го направим така, но тогава поне с 20-30 милиона лева би се повишила сметката на обществения транспорт. Общината не дава никакви пари за маршрутния транспорт”, обясни Тошев.

Няма да има промяна в цената на билета на маршрутките. Те остават до 1,50 лева, като някои от превозвачите предлагат около 1 лев билет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах, тези маргартитки, омайни сладки :)
12
9
 
19
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
Хората в цивилизованите държави имат изграден метрополитен от много години. Тук то убило бизнеса с вмирисаните маршрутки. Голям праз. Ами да закрием тогава метрото. То и без това се напълни в София със селяци, а те явно искат да я карат по старому.
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако във Варна напрявим метро ще убием бизнеса със светофари. През 25 метра са. И все една и съще фирма пичели поръчките. На кого ли е тя.
10
1
 
5
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До АнонименИзвинявай на какъв език пишеш....бесепарски
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДо 7Пич, то и аз мога да сложа една "първа копка" на болница или училище и след това 30г. да не си мръдна пръста.След това някой да дойде, да го финансира, организира и да го построи за 2г.Таа...на кой ще благодариш тогава?
8
13
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно на Т.Живков ли трябва да благодарим, че за 20 и повече години (от 1978 до 1989) строителство нямаше и един километър пуснат в експлоатация? Метрото в София заработва 1998, при социализма няма нищо пуснато в експлоатация.Не знам колко софиянци помнят дупката дето седеше с години точно където е статуята на София. Не съм привърженик на Б.Б. но голяма част от метрото си София дължи на него, както и на Софиянски (какъвто и мошеник да беше той).
7
2
 
42
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Браво на метрото!
6
52
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПичЗа метрото преди всичко трябва да благодарим на Т. Живков, който стартира проекта и направи една част от метростанциите и трасето.
5
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да разрушим метрото. Да спасим бизнеса на маршрутките.
4
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
зухав..хвани прочети историята на българското метро и виж ква е заслугата на пожарникаРЧЕТО-каратист.
3
0
 
43
 
! Отговори
0 преди 10 години
интересно как транспортен министър като вилхелм краус му се позволява да държи всички маршрутки в софия? така се пада
2
53
 
57
 
! Отговори
Пич преди 10 години
А за метрото трябва да благодарим на кой? Да ви чуя всички в един глас, мазни червени боклучета? Спуснаха ли ви опорните точки за следващата седмица вече?
1
3
 
112
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами нормално, че ще се кача в топлото и бързо метро, а не в тия очукани консерви да се возя прав като копърка вътре! Да ги махат всичките! Тия са по-зле от бакшишите.