Ръководител движение виновен за инцидента на прелез "Обеля"

Той не е подал навреме сигнал за преминаването на влака
Обновена: 14 окт 2014 14:35 | 14 окт 2014 14:34, Красимир Ангелов
12
Ръководител движение виновен за инцидента на прелез "Обеля"
Тежкият инцидент отне живота на един човек. Снимка: Булфото

Установено е, че длъжностно лице - ръководител на движението на гара Волуяк, е главният виновник за фаталния инцидент на жп прелез "Обеля", където в четвъртък загина един човек, след като локомотив отнесе лек автомобил.

Служителят на гарата не е подал своевременно сигнал за минаването на влака, което е довело до инцидента, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова след първо оперативно заседание по безопасност в сектор железопътен транспорт с ръководствата на ДП НКЖИ, "Холдинг БДЖ" ЕАД и ИА "Железопътна администрация".

Още по темата
Транспортният министър подчерта, че бариерите са били вдигнати и е имало сигнализация, която позволява преминаването на пътни превозни средства.

По думите на Николина Ангелкова разследването все още продължава, за да се установят причините за грешката.

Служителят на железниците вече е отстранен временно от длъжност.

Статистика на транспортното министерство показва, че от началото на тази година у нас на жп прелези са се случили 12 произшествия с шестима загинали и 12 ранени.

От 2009 г. до 2013 г. общият брой на произшествията е 132, при които са загинали 27 души и са ранени други 49.

Генералният директор на НКЖИ Милчо Ламбрев коментира, че в 99% от случаите на произшествия на жп прелези вината е на шофьорите, а не на служители на железниците. По думите му в страната има общо 783 жп прелеза, отделно 193 са в индустриални клонове.

Прелезите без бариери, само със знак "Стоп", са 137, те са в малко населени места, където за деня минават по 1-2 коли или каруци, коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Един бъдещ колега преди 9 години
Живеем в България, невинни се изкарват виновни, а за виновните си затваряме очите, остава само да гледаме и да се молим да не ни застига, но нека ни пожелавам на всички, който защитават въпросната жена да ги застигне същото пък да видим колко ще ви е яко тогава ...П.С. Всеки ден минавам през прелез на който няма бариери и какво да се юрна и да мина да ме премачка влака та това е ненормално! Плюс това влака свири преди да мине прелеза тоя глух ли е бил ???
9
0
 
6
 
! Отговори
Да почнем от там преди 9 години
че по закон си длъжен да се огледаш преди да преминеш, независимо от сигнализацията. Така, че този, че е спал спал е ама на шьофьора на колата кой му виновен, че е спал. Единствено има оправадение ако местото няма видимост и трябва да разчиташ единствено на сигнализацията.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вдигната бариера не означава че трябва да се кара на сляпо без да се спре и да се огледа шофьора.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПП: аз не го оправдавам, ако наистина е виновен, ни най-малко, но докато разчитаме на системи от 19век, ще има инциденти като в 19 век.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1) Защо, в 21век, няма автоматична система, която да спуска бариерата, а се разчита на човек?? Хората заспиват, разсейват се и ето, стават инциденти. 2) Това е пак една от тия новини: "ЕТО ГО, НАМЕРИХМЕ ВИНОВНИЯ!! КВИ СМЕ ПЕЧЕНИ, А?" И после се оказва, че я не са догледали, я забравили да съберат доказателства, я съдът подкупен...
5
2
 
1
 
! Отговори
Шибан Реалист :( преди 9 години
.... Няма да се стягате........ Ако е "наш човек"....... Ако е "парашутист" или е нечий "ШУРОБАДЖАНАК" - Делото му дори няма да стигне до Съда! А дори и да стигне - там като се пусне някоя "връзка" или кинта , където трябва.... Ще го оправдаят по някаква смешна причина и ще го пуснат да се "лекува" вкъщи я заради "зъбобол"... я заради "високо кръвно".... Докато 'случая" се забрави и потули! За 25 години "ДЕМОКРАЦИЯ" сигурно такива 'случаи" са ЧЕТИРИЦИФРЕНИ.... ако ли не и ПЕТЦИФРЕНИ!!!! :(((....
4
2
 
7
 
! Отговори
Мукавей преди 9 години
До Бивш член на БСПАбе тя баба ти Гицка може и да взима 135 лв. пенсия, но като й поискат рушвет я за златни пирони, я за да пуснат внучето от ареста, веднага вади и дава 5000 лв.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бивш член на БСПБойко ти ли си бе?
2
10
 
16
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
БДЖ е 100 % комуно-социалистическо предприятие. Всички живо краде и говори как трябва да е евтино за народа. И понеже БКП-БСП много мисли за народа Станишев , Миков, Дъбов, Манолова ,Нинова и всички от Позитано 20 станаха милионери , а баба Гицка от Мало Конаре кара с 135 лв. пенсия. Благодаря от такава партия.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като е виновен го арестувайте ВЕДНАГА и го изпратете за дълго в пандиза!Веднага!!