София 2016-а: Ремонти на малките улици и още камери

Започва дългочаканото строителство на метрото до жк "Красно село"
20
София 2016-а: Ремонти на малките улици и още камери
Снимка: Булфото, архив

Бюджет 2016 ще осигури финансовата стабилност на София - последователно и устойчиво развитие на града през следващата година, обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова и не вдигна данъците на софиянци за следващата година.

В макрорамката на Столичната община тя залага на три основни приоритета - екология, образование и транспорт.

Най-големият проект през 2016 г. ще бъде началото на строителството на третия метродиаметър - от Малък градски театър "Зад канала" до жк "Красно село".

Проектът е за 200 млн. лв. - 180 млн. лв. от европейската оперативна програма "Транспорт" и 20 млн. лв. от бюджета на Столичната община.

Активната дейност по строителството на третия лъч на столичното метро ще започне през пролетта.

Участъкът включва седем метростанции - Парк Заимов, СУ "в. Климент Охридски", където е връзката с първия лъч, бул. Св. Патриарх Евтимий, НДК, където е връзката с втория лъч, бул. "Пенчо Славейков", бул. "България" и ж.к. "Красно село".

Очаква се и започването на строителството на кръстовището на две нива при бул. "България" и "Акад. Иван Гешов", което беше отлагано няколко пъти заради обжалването на търга.

Ремонтирани ще бъдат също ул. "Обиколна" в "Дружба", бул. "Монтевидео", "Богатица", "Владимир Вазов", "Козлодуй", бул. "Витоша" - до входа на Южния парк, както и осем моста.

Сред тях е и мостът "Чавдар", който ще бъде ремонтиран през март или април в зависимост от метеорологичните условия, но през зимата ще бъде частично затворен, защото от него падат отломки и експерти са преценили, че трябва да бъде намалено натоварването от автомобилния трафик.

Около 45 на сто, или 10,6 млн. лв. повече спрямо тази година, ще даде Столичната община за ремонти и изграждане на нови улици през 2016 г. Така на практика парите по това перо ще набъбнат на 34,6 млн.лв., но повечето от тях ще отидат за ремонти на малките улици.

Отделно за попълване на дупки по пътищата общината ще даде 5 млн. лв., с 975 хил. лв. повече спрямо т.г.

И през следващата година продължава ремонтът на парка на НДК, започва обновяването на "Западния парк", както и залесяването на 300 дка пустеещи земи.

8,8 млн. лв. са предвидени за рекултивацията на старите депа за отпадъци.

Столичната община продължава и със строителството и ремонта на детски градини - ще бъдат открити седем забавачки в районите - "Витоша", "Връбница", "Младост", "Илинден", "Красно село" и "Люлин".

Нови спортни зали ще има в три училища.

Продължава и програмата за енергийна ефективност на училищата и детски градини, предстои цялостна модернизация на 27 училища и детски градини.

Ще се разшири и системата за видеонаблюдение. За нови камери общината ще похарчи 3,5 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
от Австрия преди 8 години
Ми не бях идвал в София 5г, и в следващите нямам намерение да стъпя. Местя и родителите ми при мен и тегла чертата. Пък вие си мислете че такива като мен са излишни тук. Бях по протестите 90-г, имах надежда, но.....А в рода не съм имал свързан с партии и политика някои. Щом обективното ми мнение не Ви харесва, живейте си в заблуда, но е хубаво да пообиколите малко света. А такива като тебе с много варианти е пълно, то и по улиците се вижда как "професионално" шофирате и т.н.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единия вариант е да си стоиш в Австрия , защото никой не иска червени *** в София . Втория вариант , е че ти миришат краката и си дошъл от някакво забутано село в София и въобще не знаеш къде е Австрия, но пак си нежелан като червен *** .
13
2
 
11
 
! Отговори
от Австрия преди 8 години
Идвам в София, коледна украса почти липсва, настроение също. Осветлението е все така зле. Жълтите павета разбити, на дондуков липсват павета щях да счупа колата, ларгото пак е с огради, пред двореца плочките в Скопие са по добре, НДК има ново осветление, но другото е ужас, а паметника не е мръднал. Пред А.Невски спрели коли в забраненото, не можеш да се снимаш с площад без да хванеш някви трошки. Витошка половината без украса....прибрахме се мъчно ни е, четем за някакви милиони а развитие никво.
12
2
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Другарю от ГРОБ, то и преди кметовете бяха само от БКП, но това не означаваше, че хората ги искат. Управляващите правят изборите и получават желаните от тях резултати. Помните ли 100% за ОФ!!!
11
2
 
8
 
! Отговори
*** преди 8 години
Освен да се краде от супер некачествено строителство, какво друго предлагат другарите от новата БКП-ГЕРБ? Има ли нови фонтани, нови поне няколко кв.м. градини, всичко се застроява, дърветата се режат, грозно, но какво може да се очаква от децата на комунистите!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да злобееш др. червен *** в цяла България кметовете на големите градове са от ГЕРБ . А ти си стой на село при сланинката и ракййката и не давай акъл , защото го нямаш .
9
2
 
8
 
! Отговори
НЕ на гробарите преди 8 години
НЕ на строителството на идиотското и ненужно кръгово на България и Гешов. Грозно е, ненужно, ще направи още повече тапи. Какво стана с Лъвов мост? Кръгово със светофар, а в пик час - висиш в траншеите.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е , че в София се строи и става все по красива и удобна за живеене. Така е с всеки град , който не гласува за крадливата партия БКП-БСП . Където ГЕРБ има кметове навсякъде става по добро място за живеене , а след последните избори цяла България ще се развива по добре .
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направете ремонт на цяла София, северозападналия край продължава да е в тъмнина, разруха,мизерия и беднотия до шия.
6
1
 
6
 
! Отговори
Бакшиш преди 8 години
Относно метрото....к'во че правиме са да го ***??И без това работата падна.Всички си зеха часни коли...построиха метрото...такситата станаха много...Са като построят 3тия метродиаметър ще ни земат и точно курсовете които ни останаха вечер от Центъра...красно село...овча купел...и надоле по другата посока..левски...бул мадрид и т.н...А и от 1ви Април ще трябва и да почнеме да си плащаме не само здравните осигуровки както до са...но и трудовите..за какво да плащам трудови осг. ако си събирам в бан
5
18
 
8
 
! Отговори
АХААААА преди 8 години
СОФИЯ ,СОФИЯ .СОФИЯ- ВСИЧКИТЕ ПАРИ В ДЪРЖАВАТА ОТИВАТ ТАМ И ВСИЧКИТЕ БЕДИ ЗА БЪЛГАРИЯ ИДВАТ ОТ СОФИЯ.ТЦ ТЦ ТЦ
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камери ще слагали, абе сложете осветление, че някои квартали са тъмни като мазета...
3
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! С ГЕРБ напред!
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ехх Фандупкова, явно в тоя живот няма да видим асфалтиран Цар Борис III....
1
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO PARI ZA FIRMITE NA GERB.