София буксува! Булевардите – задръстени

Трафикът по ключови трасета в столицата е кошмарен
Обновена: 18 яну 2016 11:59 | 18 яну 2016 10:30,
152
София буксува! Булевардите – задръстени
Снимка: БТА

Големи задръствания са се образували на няколко ключови булеварда в столицата.

Опашки от автомобили в неспиращия да вали сняг има на булевардите "Никола Мушанов", "Възкресение", "Константин Величков", "Академик Иван Евстратиев Гешов".

Още по темата

Изключително интензивен е трафикът и на булевард "Сливница, в района на "Лъвов мост" и Сточна гара.

Отклонението в разписанието на градския транспорт в този район е между 5 и 15 минути, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

"Навсякъде в столицата автобусите на градския транспорт се движат със закъснение. При тролеите също се получават отклонения от графика, трамваите се движат по разписание", обясниха от там.

Тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че снегопочистването продължава, като фирмите вече рият и кварталните улички. Тя обяви, че ще наложи санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки на градския транспорт.

"София е голяма - на места е изчистено, на други - не. Там, където не е изчистено, няма да бъде платено на фирмите и ще има санкции за това", зарече се кметицата.

Според нея градският транспорт в столицата се движи нормално при зимни условия.

Тя пресметна, че в общината са получени над 50 сигнала за паднали клони и дървета, вследствие на тежкия мокър сняг.

"Благодаря много на пожарната, на колегите от "Пътна полиция" и на Столичен инспекторат, които са на място вече трето денонощие. Целта в такива тежки ситуации е градът да остане проходим и да не обявяваме бедствено положение, да не затваряме училища и детски градини, защото при над 50 см сняг не е толкова лесно", посочи тя.

По темата чуйте видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
14
 
! Отговори
Ранчо преди 8 години
Нека не прехвърляме вината на хората от провинцията. Идват в софия да търсят работа, болници и училища за децата си. Да се сърдим на себе си, че си избрахме калпав кмет. Що се отнася за жителите на софия преди години - софиянци бяха около 300000София се разрастна след кремиковци. През 50г по раковска нямаше и тролей и се спускахме с шейни от московска до дондуков. Коли рядко минаваха. Сега градът е голям и има лоши управници.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мдааОт краен квартал на СФ до центъра където работя стигнах точно за 35 минути без проблеми... Ползвайте метрото :)- - - -Аз съм от Бутунец, а работя в Княжево, от къде да хвана Метрото ?
74
1
 
9
 
! Отговори
SMS от Фандъкова преди 8 години
Бойко, искаха да чистиш снега пред Министерски съвет, но АЗ им отказах !
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 82Шарден селски, София е два милиона като не включвам всекидневно приходящите да работят туккоито са между 300 и 400 хиляди.Също така не включвам дошлите от цяла България "На Дисниленд" гледащи с оцъклени очиоще 100 хиляди.Та както се вижда през деня в София има около 2,5 милиона от които 1,5 милиона тежки провинциалисти.
72
0
 
7
 
! Отговори
дедо Праз преди 8 години
Кварталните улички в "Дружба" си представям как могат да изчистят, но в "Лозенец" или "Стрелбище"... "тая стойка искам да я видя"...
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, не се крии ! Излизай да чистиш пред Министерски съвет !!! Да не те глобява после Фандъкова ......
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
75-ти брои кой влиза в София и ги докладва на Боко. Досега 2 милиона ги изкара. Скоро може и до 3 да стигне. Получава процент от откраднатите пари от винетките на Лиленцето.
69
2
 
13
 
! Отговори
Точна картина. преди 8 години
София буксува, улиците и тротоарите непочестени от сняг. Паричките от данъци и глоби както винаги окрадени от общинските началници за скъпи коли, вили и дворци. Държавата краде народа спи
68
3
 
7
 
! Отговори
Точна картина. преди 8 години
София буксува, улиците и тротоарите непочестени от сняг. Паричките от данъци и глоби както винаги окрадени от общинските началници за скъпи коли, вили и дворци. Държавата краде народа спи
67
3
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Ето я кметицата. Съпонисва цицата :)
66
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно би било да се разбере какво е положението на север от Дунава - дали и в съответните румънски общини и области е така. Тогава можем да направим и някакъв извод, дали нашите са си свършили работата или може и по-добре.А, и защо Мутрагенски се беше скрил в миша дупка, докато Моника Маковей беше в София.Нали уж обича да се снима с известни личности.
65
4
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Как ли би се справила партията?Да вземем да им дадем власта!
64
3
 
2
 
! Отговори
Снегорина Павлова преди 8 години
То при гръб не само Софето боксуе а и Целата Бугария.... С песен на уста аз съм гърбава имам си шейна и ме боли п....та.. КОЙ СИ НЯМА ШЕЙНА Е ОТ ОПОЗИЦИЯТА ХАК ДА ИМ СЕГА КАТ ГЛАСУВАТ ПРОТИВ ВЛАСТА...
63
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 70Кой ми каза, ли???Защо някой трябва да ми казва, бе??Аз да не съм от провинцията та някой да ми казва??Знам как изглеждаше града като беше 1 милион а знам сега как изглежда.Официалната статистика казва: 1,228,282 31 December 2014 но това е далеч от истината като виждам как папуаси от провинцията живеят по 20 човека на 100 квадрата.Това чудо го има само в Пакистан и Сирия.Подивяла провинциална орда залива града.
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видими резултати..., гарантирани от ГЕРБ! Държавата блокира за пореден път, защото зимата паднали 30см. сняг и имало вятър...! Поредния световен заговор срещу ГЕРБ и стабилността!
61
3
 
12
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
От краен квартал на СФ до центъра където работя стигнах точно за 35 минути без проблеми... Ползвайте метрото :)
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DreamTheaterНека всички комунисти да излязат на пътя с лопати и метли и да покажат на демократите на какво е способен истинския комунист!--- Е то тогава Бойко и правителството ще трябва с по 2 лопати да излязат ??? И с по 2 метли ?
59
8
 
4
 
! Отговори
Men преди 8 години
До АнонименСтой си в не-гетото в центъро, попръцквай в прашния полуразпаднат коптор от 30-та година с мебели от същата година, обикаляй 1 час, за да паркираш и после се радвай, че не си в гетото младост :)
58
3
 
8
 
! Отговори
до 65 преди 8 години
И кой ти каза, че София е два милиона. Цитирай статистика, преброяване. Или дай да разтягаме локумите на ГЕРБ. При последното преброяване през 2013 година, жителите на София са 1.135 млн. Това са фактите. Останалото са банкянски лакардии.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ако се поразработят малко и от КАТ да не допускат автомобили в лентата за Автобуси, да не допускат всеки да си спира където си поиска в нарушение на правилата ще е чудесно! Поне градският транспорт да може да функционира нормално. Малък пример на Оборище пред магазин Фантастико платното винаги е заето от амиони разтоварващи стока и от две платна остава само едно. За Основните булеварди ако има наблизо магазин или нещо друго хората си паркират спокойни автомобилите без да се притесняват!