Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.

Бащата на момчето: Владо залитна, опря се на вратата и полетя
25 яну 2016 10:30,
157
Ужасът в лифта: Задно салто в снега – от 10 м и само на 5 г.
Снимка: архив Булфото

Владо, петгодишното момче, което падна от Симеоновския лифт вчера, е летял от височина между осем и десет метра. Това са изчисленията на баща му Любомир Станков, който разказа за преживения ужас в кабинката. Момчето по чудо няма сериозни наранявания.

"Сега е много щастлив, че е първият човек, който е направил задно салто в снега от Симеоновския лифт", разказа с тъжна усмивка бащата пред bTV.

Още по темата

Той отново отрече категорично върху вратата на кабинката да е оказван натиск. Бащата разказа, че двете му деца седяли едно до друго и били разделени от дъската за сноуборд, която той бил пригодил за маса за закуска.

Малчуганите не са се боричкали, категоричен е мъжът. В един момент Владо станал, залитнал и се опрял на вратата. Тогава тя се отворила и ужасът започнал.

"Реших веднага да скоча след него, но осъзнах, че другото ми дете е там. Трябваше да оставя Мая сама да пътува на отворена врата. Видях го, че се вдига и му виках "Стой там". Но после той пак заби глава в снега", разказа за преживения си ужас бащата.

Той обясни, че когато стигнали на междинната станция оставил Мая на единия лифтаджия и с другия тръгнали надолу.

"Това са 15 минути, в които не бях го виждал. Мина ми през акъла да не си е глътгнал езика докато стигнем. Да е жив, нищо друго не си мислех. Като видях, че се е изправил и ми маха, няма такъв момент...", каза мъжът.

Бащата обясни, че се притеснявал и за другото си дете. "Мая много се уплаши, ревеше непрекъснато в кабината", разака човекът.

Според него проблемът е в концесионерите, които не си гледат концесията. Той ги обвини в лъжа, заради твърдението им, че няма как вратичката да се отвори сама без натиск отвътре. "Ще си търся правата", беше категоричен бащата.

Той публикува и обръщение към концесионерите на Витоша в профила си във Facebook.

"Аз карам ски от 8-годишен на Витоша и сноуборд от 14-годишен (пак на Витоша). В момента съм на 35 години! Аз съм отраснал на тази планина! Имам два завършени семестъра в НСА със специалност "Сноуборд" (Треньорски факултет) випуск 1998 г.", пише той.

Любомир Станков ги обвини в унищожаване на планината и им обяви войната.

"Особено след наглото изказване, че едва ли не сам съм си изхвърлил детето от лифта", написа още бащата.

Той напомня и падналата лавина, която преди няколко дни уби двама души на Витоша.

"Лавината падна, защото цяла Витоша е занемарена и изоставена! За да могат Банско и Боровец да привличат софиянци", пише бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sega kakto vinagi borosport i ceko minev shte platyat solidni sumi pari na sudiite da oporochat nachaloto na deloto na tozi bashta.vsichki znayat che e taka,no nikomu ne mu dreme,osven na shopite.az sushto karam ski i podkrepyam tozi tatko
61
2
 
15
 
! Отговори
скиорс преди 8 години
Т'ва концесионера трябва да се премахне от БГ.Долна ***.Т,ва си е легално доене на държавата.А от хората дране.
60
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моето дете също имаше инцидент с витошки лифт, а именно долно лале. При слизане, якето му се закача за стърчащи желязо и детето увисва , а височината вече се увеличава. Спират лифта, но в същия момент, якето се къса и детето пада от около два метра. Естествено, никой не поема отговорност. Можеби е моя вината, че лифта е стар, амортизиран и неподдържан? Ами помните ли как цяла седалка падна от драгалевския лифт?
59
2
 
28
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
От една страна лифтовете не са поддържани, но от друга страна аз на мястото на този човек няма да се занимавам да съдя лифта.Защото чисто формално там има едни инструкции и пише да се седи, да не стои човек прав, да не ходи....абе нищо не се прави освен да се седи и да се гледат боровете.Така че не смятам, че ще има успех в съда.Радвам се много, че детето е невредимо!
58
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора. вие все едно не сте се возили на този лифт. Случвало се е в последните години, както се возят хората и вратичките да се отворят сами и след половин-една минута да се затворят. Доста е стряскащо. Не знам дали случаят и тук е такъв, но какви хора сме българите, не разбирам? Как е възможно концесионерът не само да не се извини, но и да обвинява клиентите си!? Сериозно? При положение, че знае отлично в какво старо, окаяно състояние са съоръженията. Така ли се прави бизнес и се развива туризъм?
57
6
 
40
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Абсолютно недопустимо e кабинка да се отваря отвътре по време на движение! Оправданията на концесионера щяха да са смешни за всеки съд в ЕС. Пред българския обаче, може да мине всякаква нелепица при съответното заплащане! Още повече като се има предвид и кой е собственик на съоръжението.....
56
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата е виновен за текущата ситуация, че въобще разчита на сигурността на лифта и не е от страна на врата.концесионера от своя страна е виновен че тази врата се отваря в движение.Важното е че ситуацията е без жертви, сега една бърза инспекция на кабинките и да ги отремонтират малко преди да стане фатален инцидент.
55
3
 
14
 
! Отговори
Дане преди 8 години
Бащата очевидно има някаква вина, че се е стигнело до ситуацията, при която детето му да се изправило в кабинката с хлъзгав под и е залитнало към вратата. Но повече от ясно е също така, че тази врата се е отворила ей така от едно леко побутване. А за това вече вина имат тези, които спотанисват лифта. Това със сигурност може лесно да се установи, след като се знае точно в коя кабинка се е разиграла случката.
54
2
 
16
 
! Отговори
boby преди 8 години
Класически случай на виждане на треската в чуждото око, но невиждане на гредата в собственото. Какво да кажем, добре че се е разминало без сериозни поражения, другото ще се нареди някак. И наистина е крайно време да се направи нещо с Витоша ски, абсолютни тунеядци, ама то какво да очакваш от Цеко и сие. Аз затова по БГ курорти, и летни и зимни вече не ходя, алтернативи бол, и по-евтини и по-приятни за употреба. Тия крадци няма да им уври акъла докато има още балъци да ходят да им пълнят джоба
53
2
 
24
 
! Отговори
Николай преди 8 години
Добре че детето е живо и здраво! Като се абстрахираме от емоциите би следвало да се постигне извънсъдебно споразумение - нали в цената на билета е включена застраховка?! Все пак бащата и децата са клиенти! Не бива да има такова отношение срещу тях - определено лифта е стар и вероятно лошо поддържан! Трябва да бъдат обезщетени от собствениците или застрахователя.
52
6
 
15
 
! Отговори
rokoboko преди 8 години
Браво! Човека има два завършени семестъра в НСА! Значи ррябва да се направи, това което той казва.
51
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъжното е, че този баща не признава дори частична вина затова, че е позволил детето да се изправи (да стои право) в кабинката на лифта по време на движение, което е абсолютно забранено. Този баща възпитава две деца, които гледат и се учат как някой друг трябва да носи пълната отговорност за собствените ти децата... от кал.паво, по-кал.п.аво става всяко следващо поколение. И още нещо: къде е майката на децата - чух по новините, че са тръгнали четиримата на сноуборд, тя къде е била и защо мълчи?
50
3
 
4
 
! Отговори
Не :) няма проблем преди 8 години
До ДанеНе не ме обижда. Просто за мен е нормално когато човек живее някъде да се грижи за мястото където живее. Имах превид, че подобно деление не спомага за обединението :)
49
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 57Т.е. докато не се скъса виже и 10 кабинки да паднат фирмата поддържаща съоръжението няма вина? Нали за това на такива съоръжения трябва да има няколко защити - ако някоя откаже другите да сработят? Това му се вика техника на безопасност!!! Ок, не еправилно да се облягаш на вратата, но все пак може да се случи. Доколкото си спомням концесионерът излезе със становище, че вратата е отворена умишлено отвътре? Т.е. бащата е решил да я напъне за да подишат чист възду?!?!
48
2
 
6
 
! Отговори
Дане преди 8 години
До Еми няма какДано не те обижда това определение, защото то е за хора, които идват в София само за да ползват благата й, но нито обичат този град, нито са в състояние да направят нещо за него. Явно ти не си от тях и това е прекрасно.
47
11
 
19
 
! Отговори
пешо преди 8 години
даже и вратата на кабинката изобщо да я няма, ако детето седи на седалката, няма да падне от няя.
46
0
 
18
 
! Отговори
До 57 преди 8 години
Системата ще се оправи, когато всички започнете да спазвате законите и правилата. Това е същото като оня дето кара по булеварда с 200 и после стълба му е виновен.
45
1
 
7
 
! Отговори
Еми няма как преди 8 години
До ДанеАз съм от "пришълците", но най-дълго през живота ми съм живял в София. Не разбирам, защо трябва да се считам за поришълец, при положение че и аз плащам данъци, къпувам си билетче в транспорта и имам жилище???Как с такива изказвания ще обедините всички Софиянци (кореняци и пришълци)?Иначе тряваб да се действа!
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
детето го гледах по новините ,това дете е супер хиперактивно,едва ли е седял кротко.
43
2
 
15
 
! Отговори
Дане преди 8 години
За пореден път лъсна тъжната истина- съоръженията на Витоша са остарели и амортизирани и никой не си помръдва пръста планината да стане модерен спортен център. Условията са налице, но разни цековци и сие спъват всяко добро дело с користни цели. Време е жителите на София да направят нещо за любимата си планина. Аз съм кореняк софиянец и съм готов да защитавам тази кауза, но не съм сигурен дали пришълците припознават Витоша като своя. Сработа е това богатство да продължава да се руши.