Сутрин, София, маршрутка №5... момиче крещи: Аллах Акбар!

Пътниците замръзнали от страх, помислили, че ще се взриви
15 мар 2016 10:07,
211
Сутрин, София, маршрутка №5... момиче крещи: Аллах Акбар!
Снимка: Facebook

"Аллах Акбар!", внезапно започва да крещи момиче в столична маршрутка. Пътниците замръзват на място от страх. "Това е само началото! Всички ще опознаете страданието, а моите братя ще ви въведат в правата вяра!", продължава да вика момичето. На възрастна жена й прилошава.

Това не е сцена от екшън филм за борба с тероризма, а реална случка от центъра на София. Действието се развива посред бял ден. Часът е малко преди 9 сутринта в петък, 11 март. Мястото - маршрутка №5, чиято линия започва от Студентски град и приключва в района на Централна жп и автогара.

"В петък тръгнах за Тетевен. Хванах маршрутката от Студентски град за гарата около 08:30 сутринта. Имаше трафик, имаше и доста пътници в бусчето. По едно време се чу момичешки глас да нарежда, че всички ще измрем. Обърнах се плахо и видях съвсем нормална на външен вид млада жена да говори по телефона. Говореше за "братството", както и че началото на голямата война тепърва предстои. След няколко минути превключи на арабски, чу се високо: "Аллах Акбар!", а аз видях живота си на филмова лента. За части от мига просто помислих, че тя ще се взриви. Един мъж събра смелост и се обади на 112".

Това разказва студентка от Тетевен пред "България днес", която става очевидец и пряк участник в разигралите се петъчни събития. След като един от пътниците звъни на 112, жената, която викала: "Аллах акбар!", решава да слезе в района на Паметника "Левски", малко преди светофара на бул. "Дондуков".

Шофьорът старателно изчаква девойката да слезе, след което продължава по пътя си. След няколко минути в района на Сточна гара и бул. "Сливница" полицейски патрулки със сирени спират маршрутката заради подадения сигнал. Полицаите взимат описанието на момичето от пътниците и се връщат малко по-нагоре по посока "Дондуков", за да намерят дамата, заплашвала с взривяване.

"Полицаите реагираха повече от светкавично. Мен ме разпита жена в униформа, която беше много мила и се опитваше да ни успокои въпреки страха, който вече беше посят в пътуващите", казва една от пътничките в злополучната маршрутка.

"Да, има такъв случай", призна Светла Костова, говорител на СДВР. Тя уточни, че полицаите са действали моментално, а само няколко минути по-късно въпросната девойка, която изкара акъла на десетки граждани, е била заловена.

"Младата жена е употребила алкохол", посочи още Костова. Засега не е ясно дали момичето е отправяло заплахи заради нетрезвото си състояние, или наистина е член на терористични клетки у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dokoga chte se tarpi tova. Idvat ot tehnata si dargava kato migranti i iskat i dom i pari i hrana. I zapocvat da ni nalagat tehnata religia.A ,ako bulgarin beche otichal v musilmanska dargava i zapocne da se moli na Isus. Nemache da go ostavet i moge bi chteche da bade prebit s kamani.Tova e nenormalna rabota koeto ko sazdadiha Evropeiskiat sauz.
114
5
 
21
 
! Отговори
НЕРЯЗАН преди 8 години
Тая ако я хвана ще и тегля една нерязана пи ш ка, пък после да се сърди на *** та си.
113
0
 
13
 
! Отговори
до 139 преди 8 години
А ти откъде знаеш, че е същата, която познаваш? Никъде не пише името на момичето.
112
9
 
51
 
! Отговори
lazo преди 8 години
Лоша ситуация...Ако съм бил там, сега щях да съм обвинен в убийство. Не защото съм убиец а защото защитната ми реакция би ме принудила да и счупя вратлето. От къде да знам че е луда!
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i kef pocnaha se KOLKOTO POVECHE CHERKOJI VLIZAT V EVROPA TOLKOVA PO BARZO SHE SI POLUCAT ZASLUJENOTO PREDATELITE
110
19
 
10
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Вестник "България днес" е на Недялко Недялков и ПИК, където всичко е измислено... Моля ви се, не насаждайте омраза, само това ни трябва!
109
2
 
27
 
! Отговори
Petar, NY преди 8 години
Да я качват на първия самолет за Сирия
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До на там вървят нещатаХрабрецо, ами ако е имала шахидски пояс - първото, което идва всекиму в главата! Кой иска да бъде разкъсан за миг и после от него да извадят 25 болта! Ти си много смел пред компа, а иначе как си? Бягай, зайко!
107
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i kak ne se nameri edin ritnik v zubite na taya
106
3
 
44
 
! Отговори
тя преди 8 години
Щом говори на арабски заплахата е съвсем реална! Приемаме ги , а те са готови да ни убиват за благодарност!
105
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази я знам. И друг път е правила подобни изцепки, но не в маршрутка, а на тротоар. И между другото пак всички са гледали умно и никой не се е обадил на 112. Няма нищо общо с Аллах, просто не е добре психически жената. Остава въпроса защо не е прибрана в специализирано заведение. Не ни стигат лудите в Парламента, ами и с тези да се занимаваме.
104
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе троши и главата, та да отиде да се види със своя Алах !
103
3
 
41
 
! Отговори
на там вървят нещата преди 8 години
До АнонименЕдин мъж събрал смелост и се обадил на 112 ооо бедни народе мижави душици забийте и на тази *** два юмрука в ЗЪБАЦИТЕ да видим какво ще викаА ако дръпне връвчицата ... която иначе би могла и да не дръпне ?!
102
4
 
18
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
А пътувай с обществен транспорт!!! Остава да думнат някъде нещо, това ще е ад!
101
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-135 юначе,първи щеше да се изакаш в прашките си.
100
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един мъж събрал смелост и се обадил на 112 ооо бедни народе мижави душици забийте и на тази *** два юмрука в ЗЪБАЦИТЕ да видим какво ще вика
99
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама иначе им даваме да си строят нови и нови джамии нали? Е , кой е виновен тогава? Я отидете да питате в Гърция така ли е? Нали и те са в ЕС, ние сме по-големи демократи от тях ли?
98
5
 
49
 
! Отговори
Mamka й преди 8 години
Тази сега трябва здрав бой с гумени палки в мазето на ДАНС докато признае в коя терористична клетка членува. После съд и *** в женския затвор.
97
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започна се!!
96
16
 
16
 
! Отговори
вовка преди 8 години
Щом е била пияна е трябвало да вика: Путин Акбар!Да я напляскат и да я научат какви ги дрънка.