Сутрин, София, маршрутка №5... момиче крещи: Аллах Акбар!

Пътниците замръзнали от страх, помислили, че ще се взриви
15 мар 2016 10:07,
211
Сутрин, София, маршрутка №5... момиче крещи: Аллах Акбар!
Снимка: Facebook

"Аллах Акбар!", внезапно започва да крещи момиче в столична маршрутка. Пътниците замръзват на място от страх. "Това е само началото! Всички ще опознаете страданието, а моите братя ще ви въведат в правата вяра!", продължава да вика момичето. На възрастна жена й прилошава.

Това не е сцена от екшън филм за борба с тероризма, а реална случка от центъра на София. Действието се развива посред бял ден. Часът е малко преди 9 сутринта в петък, 11 март. Мястото - маршрутка №5, чиято линия започва от Студентски град и приключва в района на Централна жп и автогара.

"В петък тръгнах за Тетевен. Хванах маршрутката от Студентски град за гарата около 08:30 сутринта. Имаше трафик, имаше и доста пътници в бусчето. По едно време се чу момичешки глас да нарежда, че всички ще измрем. Обърнах се плахо и видях съвсем нормална на външен вид млада жена да говори по телефона. Говореше за "братството", както и че началото на голямата война тепърва предстои. След няколко минути превключи на арабски, чу се високо: "Аллах Акбар!", а аз видях живота си на филмова лента. За части от мига просто помислих, че тя ще се взриви. Един мъж събра смелост и се обади на 112".

Това разказва студентка от Тетевен пред "България днес", която става очевидец и пряк участник в разигралите се петъчни събития. След като един от пътниците звъни на 112, жената, която викала: "Аллах акбар!", решава да слезе в района на Паметника "Левски", малко преди светофара на бул. "Дондуков".

Шофьорът старателно изчаква девойката да слезе, след което продължава по пътя си. След няколко минути в района на Сточна гара и бул. "Сливница" полицейски патрулки със сирени спират маршрутката заради подадения сигнал. Полицаите взимат описанието на момичето от пътниците и се връщат малко по-нагоре по посока "Дондуков", за да намерят дамата, заплашвала с взривяване.

"Полицаите реагираха повече от светкавично. Мен ме разпита жена в униформа, която беше много мила и се опитваше да ни успокои въпреки страха, който вече беше посят в пътуващите", казва една от пътничките в злополучната маршрутка.

"Да, има такъв случай", призна Светла Костова, говорител на СДВР. Тя уточни, че полицаите са действали моментално, а само няколко минути по-късно въпросната девойка, която изкара акъла на десетки граждани, е била заловена.

"Младата жена е употребила алкохол", посочи още Костова. Засега не е ясно дали момичето е отправяло заплахи заради нетрезвото си състояние, или наистина е член на терористични клетки у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В белите държави има инструкция как да се действа при засичане на камикадзе или подозрителна личност бомбаджия. В Русия например подробно е описано какво да се прави ако има човек с бомба в обществен превоз. Пише да се залегне като с тялото си възрастните хора покрият деца. Да се заемат най-ниските части от превозното средство стъпалата към вратите. Да се застава с гръб към взрива и преди всичко да се осигури най-вече защита на малки деца. Ако има мъже в близост до атентатора веднага да хванат р
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бат Гергии....задушааам са!
93
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами доколкото знам след алах у акбар обикновено следва бум, тряс, прас ...
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и таз добра...
91
3
 
39
 
! Отговори
Една жена преди 8 години
Шофьорът не е трябвало да изчаква тази откачалка да слезе, ами да й зашие два шамара и да я изрита от маршрутката! Само си представете вашите деца да са там, пък и за всеки един човек шокът би бил огромен! Сега всеки един от пътниците да я съди за преживения шок за неимуществени вреди! Наистина може! Друг път ще се замисли дали да се прави на интересна! И да не бързат да казват, че е употребила алкохол, а да я поосъдят малко... Иначе утре друг юнак ще направи същото.
90
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хем джихадистка, хем пияна? Звучи като ***...
89
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До софиянец "Аллах Акбар" не означва 'Амин" , а " Аллах е по-велик от всичко". Този израз по традиция присъства във всяка молитва на мюсюлманите. Обезпокоителното е друго - това е бойният възглас на камикадзетата- атентатори. Момичето може да се е шегувало, но с тези неща не е редно да си правим шеги.
88
3
 
45
 
! Отговори
виц преди 8 години
Срещат се двама брадати в Париж. - Салам алекум.- Алекум салам. Къде ще светиш на нова година?...А за въпросната мацка, да я осъдят за застрашаване на националната сигурност. В Америка може полицаите щяха да застрелят като куче.
87
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живея добре, имам чудесно семейство, ама ей Богу, вярвайте ми, ако настанат тъмни времена както се е почнало, отивам на вилата, окопавам се хубаво и почвам да стрелям нашествениците като пилци.
86
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алах акбер ви взе буквален смисъл акъла..
85
0
 
5
 
! Отговори
чоко преди 8 години
До 123456И кой *** ти сложи минус!!! Няма такава пасмина каквато е останала. Па после държавата виновна. Виновни са тия с лоботомия и липса на първите 7!
84
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Патриот,вервам първи щеше да напълниш потурите.
83
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 105НИЕ АМУДЖИТЕ СМЕ ТУКА, А БАЙ ТОШО АЛЛАХ СИ ГО ПРИБРА, КАКТО И ХОРАТА МУ
82
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
113.Една такава с бомби няма дасе изплаши че ще отидеш да я размажеш !Ще се взриви и ти ще си размазания !Така че по добре да ги няма в България , но вече са вътре ище продължават да влизат , защото една стена и охрана не направиха . Тия горе не пътуват с маршрутки !
81
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички много смели, ей :)) Щяли да я смелят от бой, да я ритали да се взривявала навън. Смях в залата :) Пиклата ако имаше жилетка всички щяхте да сте с кафяви ***, "герои" такива :)
80
1
 
9
 
! Отговори
haah преди 8 години
Егати държавата сме ИМА НЕЩО ВЪВ ВЪЗДУХА ТУКА!!! ДОРИ И ТЕРОРИСТИТ ЕНИ СТАВАТ БЪЛГАРИ И СЕ НАЛИВАТР С ШЛьОКАВИЦА хахахах
79
2
 
14
 
! Отговори
до 115 преди 8 години
Ей,ще си го крещиш у турско това!
78
2
 
11
 
! Отговори
на там вървят нещата преди 8 години
Ше ви дам едни кредити, ше ви дам едни ипотеки, ше ви дам един тормоз.Ей така се минава към "аллах акбара"
77
21
 
4
 
! Отговори
MAHMUD преди 8 години
ako nqkoy kresti Gospod e Velik V zatvorali trqbva da leji smesnitsi,,,
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
103.А ти по добре , да прочетеш статията , а не да си вироглав ! Защото твоето изказване не е уместно . Не пожелавам на близките ти да попаднат в такива ситуации !