Сутрин, София, маршрутка №5... момиче крещи: Аллах Акбар!

Пътниците замръзнали от страх, помислили, че ще се взриви
15 мар 2016 10:07,
211
Сутрин, София, маршрутка №5... момиче крещи: Аллах Акбар!
Снимка: Facebook

"Аллах Акбар!", внезапно започва да крещи момиче в столична маршрутка. Пътниците замръзват на място от страх. "Това е само началото! Всички ще опознаете страданието, а моите братя ще ви въведат в правата вяра!", продължава да вика момичето. На възрастна жена й прилошава.

Това не е сцена от екшън филм за борба с тероризма, а реална случка от центъра на София. Действието се развива посред бял ден. Часът е малко преди 9 сутринта в петък, 11 март. Мястото - маршрутка №5, чиято линия започва от Студентски град и приключва в района на Централна жп и автогара.

"В петък тръгнах за Тетевен. Хванах маршрутката от Студентски град за гарата около 08:30 сутринта. Имаше трафик, имаше и доста пътници в бусчето. По едно време се чу момичешки глас да нарежда, че всички ще измрем. Обърнах се плахо и видях съвсем нормална на външен вид млада жена да говори по телефона. Говореше за "братството", както и че началото на голямата война тепърва предстои. След няколко минути превключи на арабски, чу се високо: "Аллах Акбар!", а аз видях живота си на филмова лента. За части от мига просто помислих, че тя ще се взриви. Един мъж събра смелост и се обади на 112".

Това разказва студентка от Тетевен пред "България днес", която става очевидец и пряк участник в разигралите се петъчни събития. След като един от пътниците звъни на 112, жената, която викала: "Аллах акбар!", решава да слезе в района на Паметника "Левски", малко преди светофара на бул. "Дондуков".

Шофьорът старателно изчаква девойката да слезе, след което продължава по пътя си. След няколко минути в района на Сточна гара и бул. "Сливница" полицейски патрулки със сирени спират маршрутката заради подадения сигнал. Полицаите взимат описанието на момичето от пътниците и се връщат малко по-нагоре по посока "Дондуков", за да намерят дамата, заплашвала с взривяване.

"Полицаите реагираха повече от светкавично. Мен ме разпита жена в униформа, която беше много мила и се опитваше да ни успокои въпреки страха, който вече беше посят в пътуващите", казва една от пътничките в злополучната маршрутка.

"Да, има такъв случай", призна Светла Костова, говорител на СДВР. Тя уточни, че полицаите са действали моментално, а само няколко минути по-късно въпросната девойка, която изкара акъла на десетки граждани, е била заловена.

"Младата жена е употребила алкохол", посочи още Костова. Засега не е ясно дали момичето е отправяло заплахи заради нетрезвото си състояние, или наистина е член на терористични клетки у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Бааах маааму, тая щях да я смеля от бой,още в колата! Щеше да си събира зъбите по пода!То и братята им така им правят,бой и ***,ама тук нали сме толерасти.... а да, и БХК има,ония от Хелзинския, затова мишките в колата са си мълчали като пу..и!
74
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Задължително трябва да бъде подведена под отговорност и осъдена. Това не бива да се толерира. Даже да е била пила или да си е правила "майтап". Някой можеше да получи удар.
73
2
 
24
 
! Отговори
123456 преди 8 години
Сега на пиклата да й светнат една глобичка и да я приберат на топло да си полежи няколко дни в затвора, а и в някоя болница при пострадали от катастрофи да подоброволства, да гледа хора с разкъсани крайници и разбити глави, че да й мине мерака да си прави так с такива неща!
72
5
 
22
 
! Отговори
софиянец преди 8 години
Бой по канчето, докато не стане гъба!!!В полицията трябва да я смажат от бой!Ами ако имаше взрив, какво правим. Шутове в главата и в мъжкия затвор в Бобов дол. При 300-те девствени роми.
71
1
 
20
 
! Отговори
До 106 преди 8 години
Вярно ! Колко камшика трябва или направо бой с камъни трябва да получи според религията и за употреба на алкохол ? Айде действайте ! Алах малах в буса е нямало някой да и изшие един че да се свести в изтрезвителното !
70
1
 
18
 
! Отговори
БАСИ преди 8 години
Трябва си силна държава, преди 89г. за такъв произвол тая щеше доста да страда, а другите много сериозно да си помислят какво е редно.
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До страшилищеАми ако наистина не беше такъв случая, ами беше истинско камикадзе. Един такъв опит от твоя страна и се разпрашавате на атоми всички вкупом. Предпазливост никога не е излишна. Горките хора.
68
12
 
7
 
! Отговори
ПАРАНОЯТА преди 8 години
ПАРАНОЯТА Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА,ЧЕ АКО НЯКОЙ ПРЪДНЕ В МАРШРУТКА,ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ СЕ *** ОТ СТРАХ
67
2
 
17
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Не знам но аз съм си втълпил че в такива случаи трябва да реагирам светкавично и докато вика Алахх Акб.... и да се неутрализира ! Светкавичен тупаник в брадичката за да изгуби съзнание .....от къде да се знае че няма да се взриви , не зависимо момиче или момче е ....
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Бой!!!
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
89. И ти да не си мюслим ?Ние сме си в България , не сме в арабско ! Хайде сега *** ще я защитават ! Поканете я да ви разясни какво е радикален ислям !
64
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва като в Щатите - ако не я отстрелят от раз, да я държат 2-3 години за разследване за радикални връзки...
63
5
 
26
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Къде са били хората в маршрутката?Аз ако съм бил там и знам, че две деца ме чакат да се върна от работа, щях с шутове да я изритам през стъклото!! Зъбите щяха да са по подметката ми. Главата й щях да направя на гъба. Толкова ли сте заспали бе софиянци. Шутове в главата!!! и да се взривява извън маршрутката.
62
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
До страшилище,***,първи ,щеше да напълниш гащите.
61
18
 
5
 
! Отговори
аз преди 8 години
Стегнете се, бе хора! Никой никъде не е казал, че момичето е било от не-български произход! Решила е да си направи дебелашка шега просто. С моите приятели много пъти сме се шегували как ли биха реагирали другите, ако направим същото като нея. Едно време звъняхме по телефона и ръсехме простотии на който ни вдигне (кел***шчета бяхме, да), а сега тази се е изгаврила така. Престанете да се панирате за глупости!
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
анархия
59
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тотална забрана на всички религии, всички религиозни институции и всички религиозни сгради да се превърнат в търговски пространства. Религиите ограничават човешкото развитие, водят до злоба, ненавист, омраза и лицемерие, разделят хората и по никакъв начин не водят до общуване с Бог.
58
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
69.Не разбираш на радикалния ислям психиката . Не иска да се прави на велика , тя вярва , че нейните братя войници , ще дойдат да ни избият и да поставят техния ред !Даже една такав дошла от Пакистан в Калифорния ( си оставя 6 месечното бебе ) за да убият с мъжа си хора ( които даже съм им помагали ).За това Тръмп казва , ще върна обратно всички мюсулмани , които Обама е приел !
57
3
 
8
 
! Отговори
Алов преди 8 години
Пробация и 13% от заплата !!!
56
11
 
11
 
! Отговори
Насран преди 8 години
Форумните мишки да мълчат, че се насрахме в маршрутката. Нали се радвате на атентатите в Турция, ето сега май и при нас започва.