Солени глоби, свалени номера... Стряскат ли се софиянци?

Експеримент показа десетки нарушители само за 30 минути
24 яну 2017 14:30, Александър Попов
79

Паркиране на пешеходна пътека на бул. "Патриарх Евтимий" . Снимка: Булфото

От 21 януари влязоха в сила новите глоби, въведени с промени в Закона за движение по пътищата. Само за седмица (от 16 до 22 януари) от полицията отчетоха 8340 нарушения на пътя.

Издадени са 3889 фиша и са съставени общо 3107 акта. Издадените електронни фишове са 5815.

Броят на установените неправоспособни водачи е 270. 159 души са управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол, от тях 77 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, т.е ще бъдат съдени.

Още по темата

Колегите от Булфото направиха половинчасов експеримент на тема: "Плашат ли се софиянци от новите глоби". Те разделиха времето на две и заснеха кадри през ранния следобед и в час пик в центъра на София.

"Единственото, което видяхме и заснехме бяха десетки нарушения. Показваме ви няколко от тях, сред които паркиране на пешеходна пътека, движение в бус лента, каране по релси, навлизане след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, неправилно престояване, нарушение на правилата за разположение на превозно средство върху платното за движение, неизправни превозни средства (неработещи фарове)", коментират от агенцията.

Вижте в галерията малка част от нарушителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност се вдигна цената на :Кво праим сега двойно. Иначе никакъв смисъл ,не е проблема в размера на наказанията ,а в прилагането им. Докато има измушек няма да има ефект.
40
0
 
6
 
! Отговори
До 47 Трудовакъ преди 7 години
Не точно дипломатическиСТ за служители, административно-техническия персонал на дипломатическите, консулските и търговските представителства и постоянно акредитираните чуждестранни кореспонденти.В случая кола на служител в посолство, който не е дипломат.
39
7
 
10
 
! Отговори
Никакъв контрол преди 7 години
Вече повече от месец откакто заваля снегът. Ако направите едно бързо разследване, ще установите, че гражданите, които са изчистили снега отпред входовете си, са малцина. По закон глобите за непочистен сняг са доста големи. А вие да сте чули или видели да има глобени за непочистен сняг? Не, нали? Аз съм не познавам никой глобен. А ако общинарите се поразмърдат малко, за 1-2 седмици от глоби ще напълнят хазната за 10 години напред.
38
18
 
13
 
! Отговори
Край преди 7 години
1. данък кола на тон и квадратен метър и мощност като минимума да е 1000лв.2. платено паркиране в целия град;3. жестоки прегледи за изпърдяни газове4. жестоки глоби за всяко нарушениедруга оправия с българчетата няма.
37
0
 
8
 
! Отговори
Закон (ЗДП) преди 7 години
Чл. 19. (1) Когато релсов път е разположен върху платното за движение, водачите на нерелсовите пътни превозни средства, които се намират върху него, са длъжни да го освободят по възможно най-бързия начин при приближаване на релсово превозно средство, за да го пропуснат да премине.Не виждам нарушение в част от снимките. Интересното при тези снимки е, че няма снимани скъпи автомобили, а са по-скоро към по-евтините.
36
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
*** на авариики вече не можеш ли да си купиш баничка от спирката - и кога са го въвели това бе?
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1000 лв. годишен данък и да видите после чист въздух, малко трошки по пътищата. Здрави пътища......
34
1
 
6
 
! Отговори
Трудовакъ преди 7 години
На снимка 10 е показан дипломатически автомобил. И на него ли ще свалят номерата ...
33
1
 
22
 
! Отговори
баю преди 7 години
Когато видя свалени номера на автомобил S класа струващ 100 000 лева тогава ще повярвам че законите не важът само за Магаретата. А дали ще доживееме до този момент само господ знае.
32
1
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Дето се мисли за кореняк софиянец.Дядо ти може всякакви приказки да ти е разказвал, но си има и официално преброяване.София е била с около 23000 жители точно преди Освобождението от турско, но половината са избягали при Освобождението. На първото официално преброяване през 1880 година София има 20501 жители. През 1900 година в София са живеели 38190 мъже и 29599 жени, т.е. още тогава са били над твоите 50000, а през 1932 година София е имала около 300000 жители. Какво е кореняк софиянец?
31
6
 
14
 
! Отговори
corbaciganyuv преди 7 години
Да се установи и Министерство По Пукане на Гуми и да се назначат пукачи които да обикалят с остри предмети и да пукат гуми на неправилно паркирали автомобили. След това да се събират данъци от автосервизите които са направили поправките. Хем бизнес за едните, хем данъци.
30
3
 
11
 
! Отговори
Бай Х преди 7 години
Българина се видя с пари, нормално е и глобите да се вдигат от същите твърдейки това.
29
0
 
23
 
! Отговори
Само не разбрах преди 7 години
досега какво им пречеше да ги глобяват? Проблемът не е в размера на глобите, а че не се упражнява контрол. На който му се е разминавало преди, ще му се разминава и сега.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У гето Младост -2 глобите не ги стряскат! Щото нито КАТ се интересува, ни община, нито центъра за градска мобилност! Важното е да се строи.Паркират си по автобусни спирки, градинки, пешеходни пътеки, улично платно сьс знак забранено паркирането и какво се сетите!
27
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина много криво разбра демокрацията... реши, че е анархия и може да прави каквото си иска и закони няма. Крайно време е това да престане и не само за МПС-тата, а за всичко и всички. Тогава може и да почнем да се оправяме.
26
2
 
11
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Това че колата е със софийска регистрация не значи че водачът е от София.Един познат казваше ,сменявам адреса и номера на колата и неможе да познаеш че не съм от София.Друг му каза,само като те види човек и му става ясно че не си.Та те така.
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам колите на снимката. Все скъпички. Тези хора си мислят, че правилата за тях не важат, защото имат пари. За да ги заболи истински глобите трябва да са и според доход. Защото 1000лв за някой с последен модел БМВ не са особено голям проблем.
24
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз редовно санкционирам с ключ. Наблюдавам, че има добър резултат
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шопа слон да го... не мърда вие за някакви си глоби..
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26Ти нека паркирай като селянин, па пари ще видиш прези крив макарарон, ама не само това ама и ще даваш...