"София прайд": Цветни знамена, проверки и антигей шествие

Полицаите, охраняващи събитията, са почти колкото и демонстрантите
Обновена: 10 юни 2017 21:36 | 10 юни 2017 21:00,
485

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пред Паметника на Съветската армия започна десетият "София прайд" при засилени мерки за сигурност.
Още по темата

В същото време и на същото място движение "Национална съпротива" организира протестно шествие под надслов "Да изчистим боклука от София".

Близо 150 полицаи има на двата митинга - почти колкото самите митингуващи. Шествията са отделени едно от друго с метални решетки, разделят ги и бронирани полицейски микробуси. Има и конна полиция, както и полицейски служители с шлемове. Претърсват се чанти, джобове, маркират с ленти всички, които влизат, пише "24 часа".

На "София прайд" има около 250 души, сред които много майки с деца и тийнейджъри. Няма провокативно облечени хора.

Другият митинг, организиран от ултранационалистическото движение "Национална съпротива", наброява 50-ина души. Те са облечени в черно, с метли и лопатки.

Маршрутът на шествието на ЛГБТИ общността в България не бе оповестен предварително от организаторите заради мерки за сигурност. Заради шествието бе затруднено движението в центъра на София - по бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Гурко", бул. "Цар Освободител" и бул. "Янко Сакъзов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
14
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Бях на Парада. Беше страхотно. Хетеротата ни завиждат.
46
9
 
5
 
! Отговори
100 ГЕЙЯ НЕ СТИГАТ! преди 6 години
ХОМОСЕКСУАЛНОСТТА Е ЗАЩИТЕН МЕХАНИЗЪМ НА ПРИРОДАТА!!!КОГАТО МЪЖКИТЕ ЗНАЧИТЕЛНО СЕ УВЕЛИЧАТ СПРЯМО ЖЕНСКИТЕ СЕ ПОЛУЧАВА ТОВА ЗА ДА ИМА БАЛАНС!!ВЪВ БЪЛГАРИЯ НА 1100 МЪЖЕ СЕ ПАДАТ ПО 1000 ЖЕНИ!!!ТОВА НАЛАГА 100 МЪЖЕ ДА СТАНАТ ГЕЙОВЕ :D ВИЖТЕ ДАННИТЕ В ГООГЛЕТО БРОЙ МЪЖЕ ЖЕНИ В БЪЛГАРИЯ
45
2
 
6
 
! Отговори
:-) преди 6 години
и преди парада на никой не му пука за тия, и след парада пак няма да му пука..опитват да са център на внимание, но не им се получава..безинтересни..изтьрка им се лентата и вече се повтарят с клишета :-)
44
5
 
6
 
! Отговори
Срам и Позор преди 6 години
За 27 години " Демократично" робство елита на Българската нация,тия нещастници които се хвалят че са умни и интелигентни се изродиха и се превърнаха в мокри и миризливи парцали и колко жалко за изчезващата се майка България,,,,тая *** от катуна София трябва да и се забрани да напуснат катуна софия в посока провинцията,това са мръсни и оцапани,не излечими болни индивиди,крадливия и корумпиран катун София с тия третополови индивиди трябва да си седят в катуна София и да не заразят чистата БГ
43
1
 
7
 
! Отговори
:-) преди 6 години
защо обратните парадирали..Николетка защо парадира..да не би защото правата й са нарушени и се бори за свобода:-):-):-):-)не разбира се..парадира, защото търси внимание така са хората с комовкси...едно кьм едно !!!!
42
7
 
10
 
! Отговори
varg преди 6 години
Правете си извратените паради в турция,израел или сащ.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква щеше да стане,ако всяка група почне да избива комплекси с парад,а???Вдигнал знамето и айдаааааа ние сме с различна сексуалност!!Ами имай си я различната и различието бре!!Не ме интересуваш,нито ме интересува личният ти сексуален живот и сексуалните ти щения!!Ама защо размахваш знамена и правиш паради??Защо??Знаем,че ви има!!Е,и какво от това??Да ви вкарват в лагери,да ви бият всеки ден,да ви съдят за това....??Не!!Тогава??За какво и за чий е необходим този парад??Вода в чия мелница налива?
40
1
 
3
 
! Отговори
WtF преди 6 години
що не искат европейски заплати тези ибезвизово пътуване по света ?
39
4
 
8
 
! Отговори
:-) преди 6 години
парад на хомосексуалните има толкова смисъл, колкото би имал смисъл и парад на хетеросексуалните... обратните не са различни и точно за това на никой не ни пука за тях,а това на тях не им харесва...искат да са център на внимание, изкарват се жертви,каквито не са.. пълно игнориране..ето това заслужават позьорите - тогава глупавите им демонстрации ще загубят смисъл:-):-):-):-):-):-)
38
2
 
5
 
! Отговори
Срам и Позор преди 6 години
България в тоя вреден мутренско-фашистки кабинет има цял вицепремиер фашист който се бори с раждаемоста,с демографската катастрофа в страната и по заповед на ЕС ще внася нови българи от Африка-Еритерия само и само да има прираст на раждане при българина,,,,,с този материал гейове,лесбийки,и третополови индивиди трудно ще стане
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи Иисусе Христе, сине Божий, помилуй нам грешните!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сър-гея що се крие или вече е пораснал и сега само с възрастни мъже се занимава.
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е вярно, че много известни личностти са гейове. Процентът на гейовете сред известните и същият както сред неизвесните. Но почти всички извретеняци са гейове.
34
2
 
9
 
! Отговори
там ли бяха преди 6 години
Да да там бяха цялата третополова Столична община,цялото ръководство на герб ЕООД КОМЕРС с тртетополовите си крадливи и корумпирани КАЛИНКИИИИИИИИ,както и бивши политици и управници на прехода,нали са от корилото на ЕвроГейския ЕС,радват се хората на светлия си национален празник,нека да се радват и да имат стабилни клиенти които да ги яхнат и за напред
33
2
 
21
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Заради това ли тази вечер ми се наложи да заобикалям...Е това е много пийраскъ работа! Неам против обратните резби, ама да ми се натрапват показно и завират в лицето лозунги "Аз съм сбъркан, вижте ме! Не ми пречете!", ми идва "байгън"! Ами кой ти пречи бе, ***!
32
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен МНОГО ТИ ЗНАЕ ТЪПОТИЯТА!!!АЗ ГЛЕДАХ ЕДИН КОН КАК ОПЪНА ЕДИН ДРУГ МЪЖКИ КОН ИМА ГО В ЮТУБ!ПИ КУЧЕТАТА ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕКНАТ СЕ КАКТО СЕ НАДУШАТ МЪЖКИТЕ ЕДНО ДРУГО :D
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои животни също практикуват хомосескуализъм.
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
майки с деца? сигурно моника станишева е била там
29
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Айнщайн е бил хомосексуалист, което не е вярно, но дори и да беше вярно, това не означава, че да си хомосексуалист е нормално. Още по ненормално е да си ненормален и да парадираш с това че си извратен. Айнщайн е гениален учен с огромен принос в развитието на човечеството, гений който се ражда веднъж на няколко стотин години и какъвео и да е бил никога не се е държал като извратен и не е ходил по гей-паради.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Срам и Позордокато има надарени араби ще има и хомосексуалисти хахаха