Агресия, саморазправа и едно счупено огледало: Мутренско! Докога?

Гледка от софийски булевард възмути потребител в мрежата
16 мар 2018 09:15,
239

Снимка: Facebook, Plamen Nikolov

Шофьор засича друг, изскача от колата, отива отзад и почва да рита, чупи и да се разправя. Звучи познато сякаш.

На тази гледка се е натъкнал мъж в София. Шофьор с Audi минава пред друг, бие спирачки, слиза и отива до колата зад него. Рита огледалото, чупи, отваря вратата за саморазправа.

"И да не си помислите, че съм заснел и това е новият тъп руски или български блудкав сериал от онези с, които искат да ви приспят вниманието, че не сме мутренска държава", пише Пламен Николов във Facebook.

"И като правят закона сега за неизбежната самоотбрана и отричат нашето право на такова, а те живеят във вили и къщи с високи огради, до зъби въоръжени охранители да ги пазят, нека се сетят, че от Отеца в небесата никой няма да ги опази", възмутен пише очевидецът.

Тази сцена завършва без особени пострадали - едно огледало, един може би уплашен шофьор. Очевидци от близкия трамвай, други участници в движението - безучастни свидетели.

Тази гледка е ежедневие. Саморазправа с бухалки, агресия, заради отнето предимство на светофар. Клаксони за онези, които са дръзнали да карат бавно.

И този път е ясно, че дори и да се самосезират институциите и да издирят мъжа, чието лице и номер на колата ясно се вижда, особен ефект няма да има. Порицание? Глоба?

Порицанието и глобата няма да спрат следващия, решил да излее агресията си върху друг човек на пътя - било то шофьор или пешеходец.

А ако нападнатият си отвърне... може и да излезе виновен и наказан. Доста бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато управляват доказани престъпници, които не се интересуват от проблемите в обществото, и защото са заети да крадат от българския народ...
23
13
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Разрешението за носене на оръжие ще породи още повече проблеми. Тогава високо морални и възпитани хора, като всички пишещи, ще почнат да вадят пист. и законно да се трепят, защото пак ще искате правилата да важат само за другите. Този ще слезе и ще стреля по колата и пак два сценария: 1. отвръщаш и се избивате 2.не правиш ни, като този уплашен шофьор. Крайният резултат кога е по-лош,а, форумни светци?
22
0
 
25
 
! Отговори
Пич преди 6 години
До плескавицаИ после ще те намерят веднага, да те съдят за нанасяне на телесна повреда или опит за убийство. Много бързо се активизират тия дето се крият по храстите когато стане сериозна ситуацията. Ама за няколко шамара и счупено имущество не можеш да го накараш да се размърдат - това си е нормално за тях и не считат за необходимо да правят нещо.
21
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Закривай!
20
5
 
18
 
! Отговори
Кремълски комисар преди 6 години
Биячът е много добро момче- нищо не е направило,всеки ден поздравява пенсионерките от блока и често им купува вестник- не го наказвайте,наше момче е.
19
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такова вдигане на крак дори във футбола води най малко до желт картон! и защо не пробва с двата крака едновременно като е такъв майстор на кунгфю!
18
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плешивецц с ауди избива комплекси - класика!
17
0
 
13
 
! Отговори
11 преди 6 години
Затвора възпитава само тези които могат да възприемат,тези които са луди , там не им помага нищо. Даже напротив - стават по - злобни към всички.
16
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е от простотия. Едните от простотия не могат да вземат правилно решение, когато шофират, другите пак от простотия(и не само) налитат на бой. Трябва да се четат книги, човек да се развива и култивира.....Само с чалга не става:))))
15
4
 
39
 
! Отговори
плескавица преди 6 години
Задна,първа и газ до ламарината през плешивия Рамбо.После задна докато го досплескам,леко свалям прозореца да се насладя на стенанията за няколко секунди.За две убити хлапета дават 3 години условно,та за тоз мисир колко да ми дадат?Дивият Запад сме и по-ненормалния оцелява.Тва е!
14
0
 
64
 
! Отговори
11 преди 6 години
Като няма закони е така. Ако тоя пикльо с аудиото знае,че сега ще плати ремонта на огледалото, ще компенсира човека с едни 5000лв поне, ще плати на държава отделно още едни 7000 за хулиганство и на топло за 1 месец, вярвам,че другия път ще е много по - спокоен или мястото му е в лудницата за постоянно. Аз виждам един напълно агресивен човек който няма място около нас. Но докато мързеливите прокурори,съдий и милиционери стоят и пият кафета ще е така...
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Порядки /5/ просто лъже! Мечти! Освен това не е съвет за справяне с проблема, защото не може винаги да си 10 лила по тежък и каратяга!
12
0
 
65
 
! Отговори
Пич преди 6 години
До ПорядкиПич, ти явно не разбираш, че тук не говорим за това кой колко мускули има, а за липсата на държава. По улиците е като в дивия запад - засичания, агресия, тотално неспазване на правилата за движение, автомобили които димят като дизелови локомотиви, шумни мотори с превишена скорост, простаци и диваци навсякъде. Ситуацията е изпусната от контрол. Държава няма. За това говорим.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е обществото ни. Селяндурии завинаги. Бутайте го 2-3 годинки в затвора и повече никой няма да слезе да се бие на улицата .Все пак е интересно че жилавияя бспаринн, нещо е напълнил гащите от "мекия" западняк :)))
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожарогасителят не е само за гасене! Само това ще ви кажа от личен опит и наблюдение!
9
9
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Стига с тези оправдания за премиера. И друг премиер да дойде тези луди хора няма да се променят. Това сме всички ние. Сигурен съм, че повечето от възмутените зад клавиатурите карат като идддоти, хвърлят си фасовете по улицата, пресичат на червено и т.н. Стига с тази клавиатурна престореност за възпитание и морал. Това сме НИЕ.
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацаратурата?! Нали сте много чувствителни на тема социална справедливост? Или сте само по поръчка? За един приятел питам.
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тоя в колата какво чака! Дава малко назад, след това през него и става национален герой!
6
8
 
7
 
! Отговори
) преди 6 години
Този е ром преоблекъл се в бггражданин ,само те могат и правят бели у нас,ТАКА ЧЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО този да не ром.
5
2
 
88
 
! Отговори
Порядки преди 6 години
Преди време и аз имах подобна ситуация.Карам малка корсичка и ме засече един дивак с луксозен Мерцедес. Спря отвори ми вратат и почна да ме рита. Успях някак си да стана от седалката и след 20 сек. лежеше в локва кръв на земята. Беше ме преценил по Корсичката.Активно спортувам и тежа 98 кг. Въпрос на късмет.