Десетокласник – първият задържан за убийството на Георги

Марио Тодоров бе разпитван днес по делото срещу Йоан
18 май 2018 13:45, Петя Славова
13
Десетокласник – първият задържан за убийството на Георги
Снимка: архив, Булфото

Десетокласникът Марио Тодоров е бил първият заподозрян за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Това стана ясно в Софийския градски съд, където самият Тодоров бе разпитван като свидетел по делото срещу Йоан Матев, пише "24 часа".

"От 8 до 12 клас бяхме съученици с гаджето на Георги - Лора. Бяхме приятели, но не гаджета. Тя ми е казвала, че е гадже на Георги Игнатов, но него съм виждал само веднъж", разказа Марио, който учил в гимназията по строителство в София.

Още по темата

Той обясни пред съда, че в края на май през 2015 г. качил снимка (колаж) на фотоси в Instagram, на които били с Лора. Лора разказала на Марио, че Георги изревнувал и че дори се сканали с него. Момичето помолило Марио да пише на Георги и да му обясни, че са само приятели.

На 1 юни 2015 г., ден преди Георги да бъде убит, Марио и гаджето на Лора са си писали във Facebook Те си разменили обиди, а дори Георги му писал, че ще го убие, но не уточнили кога ще се видят, спомни си Марио.

На следващия ден той не бил на училище и станал в 12:50 часа, разбрал от негов приятел, че Георги е убит. Малко по-късно полицаи го задържали на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша". Закарали го в Борисовата градина и стояли там 20 минути, а след това го пуснали. Марио се чул с Лора същия ден, но тя била разстроена.

Беше разпитан и съученик на Йоан Матев от училището "Езиков свят", който разказва, че веднага познал кое е момчето от клипа, разпространен в медиите, свързан с убийството в Борисовата градина.

"Походката ми заприлича на Йоан. Човекът от клипа беше с панталони, които придърпва нагоре, а това е типично за Йоан", каза Теодор Мичев. Той посочи, че не се е обадил в МВР, защото се е боял да не би Йоан да бъде обвинен несправедливо в убийство.

Теодор потвърди, че 6 месеца след случая в Борисовата градина Йоан бил станал по-едър и не се появявал често в училище. Всички негови съученици, които са гледали клипа на бягащото момче край БНР, са на мнение, че това е Йоан Матев.

Теодор описа Йоан като момче, което често се бие.

"Първоначално изглеждаше доста глупав, тъй като се смееше на неща, които на мен не са ми смешни". Делото продължава с разпити на други свидетели от обкръжението на Георги и Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този като е убил какво да направим ние вие си решавате ние народа достатъчно ни въртите на малкия си пръст. Вие си решете дали да е в затвора или на свобода ние народа не решаваме вие съдий , полиция , МВР решавайте де аре да ви видим нали сте спец по решаване на съдби.
10
2
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Накрая ще излезе невинен и в Страстбург ще осъди държавата която се изхарчи с европреседателството .Яот два месеца затворниците от както демонстративно избягаха и накрая им се подиграха .Чрез медии и лична кореспонденция поддържат връзка с представители на власта и държавата .Президент МВР Министър на правосъдието иЕлектронните медии .Същевременно МВР ги търси на *** .
9
0
 
7
 
! Отговори
Скънк преди 5 години
Неграмотни разследващи, пълн простотия на ДП(досъдебно производство). Всички милиционери трябва да се строяват по устав от прокуратурата. Какво е виновен съда? Той се произнася въз основа на доказателствената част. Не е важно какво е станало, а какво можвш да докажеш. Ако има парици, още един ше осъди държавата.
8
8
 
11
 
! Отговори
Адвокат преди 5 години
Какво значи- Всички съученици са на мнения ,че бягащото момче на снимката им ""заприличало"" на Йоан?!?! Нямаш право да приличаш на някого или кво?! Няма и доказателства ,че бягащото момче на снимката е извършителя на убийството! Просто виждат бягащо момче!!! Нямат нито свидетели, нито намерения нож има следи от Йоан или от Убитото момче.Марсел очаквано се Позова на правото си да НЕ свидетелства.Просто Следствието и Прокуратурата са толкова зле с това дело,че на Йоан не му трябва и адвокат дори!
7
12
 
5
 
! Отговори
Правова Държава преди 5 години
Убиец си, не когато убиеш някого а когато съдът се произнесе че си го убил.Научете се да правите тази съществена разлика!
6
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б*клука отгоре на всичко е с надпирс "Russia" на шапката. Факт: щом е русофил, значи е б****.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама не го ли вкараха този Йоан в затвора. Аз що съм останал с това впечатление?
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички негови съученици, които са гледали клипа на бягащото момче край БНР, са на мнение, че това е Йоан Матев.---------За никой не е сигнализирал в полицията? Защо дори учителите са мълчали? Толкова ли ни е деградирало обществото?
3
3
 
31
 
! Отговори
отвратен преди 5 години
Няма ги старите ченгета ,които само като те видят човек ,и му виждат цялата душа отвътре !!Сега са сбирщина от некадърници подчинявайки се на парите !! Нищо чудно да обявят убиецът за жертва и да натопят някой ,защото тати му има пари и е член на геп !!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марко, Тодор и Иван.
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво става?Търсим друга жертва защото убиецът е платил за свободата си ли?