От играчка - плачка: Дете падна от опасна катерушка в София

Преди 2 г. е подаден сигнал, че съоръжението е рисково, но...
50
От играчка - плачка: Дете падна от опасна катерушка в София
Снимка: Кадър Нова тв

Дете падна от катерушка в столичния квартал "Гоце Делчев" и си нарани главата.

Съоръжението е направено преди 1989 г. Сигнал, че катерушката е опасна, е бил подаден още през 2016 г.  Вече две години обаче ремонт не е направен.

"Още преди 2 години бях подала жалба през виртуалното деловодство на Столичната община, в което имам писмено обещание от заместник-кмет, че тези съоръжения поетапно ще бъдат демонтирани", разказа майката на пострадалото дете Кристина пред Нова тв.

Тя призна, че въпреки че е наясно, че катерушката е опасна, е оставила детето си да играе там, защото нямало
къде другаде.

Според нея вече всички площадки в района са със счупени и ръждясали катерушки.

"Тази площадка е тук от 31 години, беше много добре поддържана, а сега опасенията са ни, че всичко ще бъде демонтирано, но няма да бъде подменено с нищо ново", каза майката на пострадалия малчуган.

"Площадката ще бъде ремонтирана в максимално кратък срок и съоръженията ще бъдат заменени", обеща Антоний Кръстев, заместник-кмет на район "Триадица".

На територията на района има над 120 площадки. Освен това всички били големи по площ и във всяка една от тях имало от пет до десет съоръжения за игра.

"Периодично се ремонтират. Една-трета от тях са изцяло подмемени, Конкретно за тази явно сме я пропуснали, но ще вземем мерки, за да има в това каре от блокове площадка, която да отговаря на наредбите за безопасност заедно с пейки, кошове за боклук", обясни Кръстев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Ная преди 5 години
А като сме били ние малки как сме ги играели и не е била опасна тая катерушка?
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зам. кмета и по една детегледачка до всяка катерушка да сложи, че да могат майките, като тази на спокойствие да си пият кафето, и да си пушат цигара, докато си чатят по телефона. Разбирам катерушката да се е счупила докато е на нея детето, и в следствие на това то да се нарани - да се жалваш. Ама да го правиш, защото не си го пазил, и не си го научил то да се пази, е това вече си е наглост и малоумщина.
37
0
 
0
 
! Отговори
Филолог преди 5 години
До Бесен! безопасТТТТно ?!?!?!
36
0
 
1
 
! Отговори
друга майка преди 5 години
До 7 ...*** като нея... - да довърша изречението.
35
0
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Майката защо не е възпитала сина си да знае какво може и не може и кое е опасно и т.н.*** майка - нали всички дето са вече на 50-60 години израснаха на тези катерушки и който падаше ставаше и продължаваше. Детето да направи малко мускули, че сами хилаво може така да се отърве.
34
0
 
4
 
! Отговори
Хрантутник кадровик преди 5 години
Да си блъскат кратуните в жлезата, та да има кадри за полицията
33
0
 
16
 
! Отговори
До долния преди 5 години
Едно време само такива имаше ве ей. Значи ако новата дето ще я сложат изкара 40 години като тази опасната, да дойдат да ми се обадят, ама едва ли ще изкара и 4 години и после пак бгмамата ще е тАлАвизУра да е видят всички...
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахахахахах, що за абсурдна новина?
31
1
 
18
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Опасна е лудостта на тези хора!!! Когато разтях имаше само такива катерушки, и да по-щурите си изпочупихме *** глави!! Но какво от това, деца са, щуреят, играят... от време на време получават и някоя рана!!! Какво ги пазите тези деца бе! Изнежнихте ги - после защо не били нормални!! Нито ги възпитавате, нито ги пазите като хората!!! Родителите не е лошо да прочетат малко литература или да си върнат лентата как те самите са били отгледани!!! Луда работа... Катерушката била опасна ЛУДА РАБОТА
30
0
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Зад Миража, до печатницата. 253-ти блок мисля.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Играта на таралежитеБраво искам да стисна риката на малкото останали нормални в тази безумна страна. Та нали всички ние израснахме точно на такива катерушки. И да, като паднеш боли, че как иначе детето ще разбере, че нещо е опасно ако не се удари, ако не се надере. Сега растат в стерилни условия и като пораснат се колят и се стрелят не знаейки какво значи да боли.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше една от трудните катерушки на които играех като малък и беше доста забавно, да, имал съм цицини и ударени колена, но определено ми помогнаха за в бъдеще, кординация, баланс, силни ръце и силни крака. Беше чудесно че ги имахме, играта ни беше изпълнена със смях, понякога и сълзи.
27
0
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
до анонимен 26 : това ли ти е партизанското име и номер? и да, нинови, бсп и всички около тях са виновни! до като бяха на власт, защо не решиха нито един проблем за който сега обвиняват, защо не оправиха тия катерушка, а, другарю?
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БеСиПиету са виновниииии, кУмуниститИ са виновни...... ууууууууу. Столичната Управа от времето на Орешарски е виновна! Нинова - УстаФкЪНали така драги герберасти!
25
1
 
31
 
! Отговори
Играта на таралежите преди 5 години
Ние ВЕЧЕ сме УВРЕДЕНА психически нация! Преди години се смеехме на Американците и на някой европейци, но ДНЕС вече ги задминаваме по идиoтия!Да, преди всичко около нас беше опасно и ДА имаше инциденти (много много рядко),Но ЖИВЕЕХМЕ и живота кипеше! А децата- едвам ни прибираха в къщи, щото игрите бяха прекрасни. И обикаляхме с колелото без КАСКА цяла София, без да има велоалей, катерехме се по дървета,огради и КАТЕРУШКИ,пиехме вода от чешмите и нямахме мокри кърпички.Как сме оживяли!
24
5
 
21
 
! Отговори
месара преди 5 години
детето играе на опасната катерушка (въпреки че майка му знае че е опасна), а тя през това време у фейсо, публикува снимки от морето и какво са вечерали. ама друго си е да съдиш държавата и да земеш някой лев, я за почивка, я за телевизор - зависи колко ше лапне. ами гледай си детето ***, какво значи - нямало къде да си играе!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ще каже ли пред кой блок точно е тази площадка ???
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я, та тази катерушка мяза на инсталацията на мястото на бившия мавзолей.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само проблеми с тия детски площадки. Всичките трябва да се съборят и да се изградят МОЛове. За игра си има виртуална реалност. И това дете, минало ли е инструкция за игрова безопасност, платило ли е застраховка "игрова отговорност" абонамент игрова медицина и защо не е с каска!
20
1
 
5
 
! Отговори
Ндид Пдид преди 5 години
Хората пари за хляб нямат, а те наслагали навсякъде тези катерушки, дето всяко качвене може да е последно?! Вместо да дадат на децата по една хлебче с кебапче, за да растат, да са яки, те има сложили ръждясали катерушки, за да си трошат главите? Това не е държава, катерушколандия!