Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!

Ако бил на мястото на Николай Нанков щял да подаде оставка
Обновена: 10 сеп 2018 10:55 | 10 сеп 2018 10:37,
282
Русия зашлевила Радев, Плевнелиев разочарован!
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) разкритикува приемника си Румен Радев и посочи, че е разочарован от действията му.

"Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев.

По думите му Русия му е "зашлевила шамар” два пъти. "Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов.

Още по темата

"След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да допусна да има ревизия, посочи още Плевнелиев, който беше и регионален министър в първия кабинет Борисов.

По думите му трябва да се изясни, че тази оставка не е по вина и  министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път. Но министърът носи морална отговорност, каза той.

"2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха  и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават.  В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев пред bTV.

"Въпросът за вината трябва да се търси по договор", категоричен е Плевнелиев.

Той допълни, че в ролята си на регионален министър през 2011 г. са били приоритизирани някои от най-тежките участъци и е започнала програма за модернизация. Били са включени над 30 трасета.

Плевнелиев посочи, че няма намерение да се връща в политиката и е отказал да работи в много световни институции, за да остане у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжа на тая Рошка що не го укроти малко .
99
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти ако си медицинска сестра и утре ти даде доктора банка с кръв и ти каже Преливай! и се окаже, че банката е заразена, виновен ли ще си??? Ти нещо в главата си имаш ли?
98
37
 
15
 
! Отговори
СатаНато преди 5 години
Не виждам какво толкова има да се обсъжда, след като е видно, че Радев е просто глу пав. Не е въпроса с кого се заяжда - в изявленията му няма нито стил, нито човешка нотка, а само безвкусни клишета. Вижда се, че иска да блесне, а не знае как. И самият му вид е като на погребален агент. След като баща ми, пенсионер и пожизнен избирател на БСП направи кисела физиономия, докато го слушаше, какво да говорим...
97
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНали това се доказа, ВИНОВНИ са. Работели са със заразена кръв, доказа се и то от италиански и френски институти. Не се доказа, че са имали връзки с доставчиците. Просто са работели с това което им е дала болницата. Но там са работели и поляци и германци и унгарци и др. Когато се затяга интригата всички си заминават и това става за доста голям период около 1 г. Нашите са решили, че нещата са се разминали и хоп остават единствените виновни, честито ...
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов точно това се опитваше да обясни на простия БГ селянинЗащо не прочетеш и не гледаш интервюто и после да дойдеш да се опитваш да преметнеш хората толкова елементарно. Вие костовистчетата сте най, ама най-големите балъци.
95
4
 
9
 
! Отговори
Стига преди 5 години
Стига сте го дъвчили този Гошу! Ще ви се ядоса и ще спре да пише тъпните си. Тогава друг да ви обяснява правилното разбиране за света и президентите. За Великия Плевел, Зеления Чорап и Злата Бензиностанция...
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гоше, не го е еня никой за парите ти, а за поведението ти на невъзпитано селянче. Противно на кривите ти разбирания, хората не мразят богатите, а мразят невъзпитаните и плиткоумни парвенюта, които понеже не могат да парадират с акъл, парадират с пари. Истината е, че ти си просто момче Гоше, и ако не са парите нямаш какво друго да покажеш. Поне не си показвай простотията.
93
13
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 89Ами значи аз хляб не ям никакъв :) Ям месо, понякога само зеленчуци на фурна, зелени салати, салата от домати...а често, дори много често ям по ресторанти риба и суши, че ме мързи да си ги правя сам. Ето след малко ви оставям, защото отивам на ресторант, после при зеленооката красавица :) Всичко ми е сладко и живота ми е сладък и лесен. Един приятел веднъж ми каза: "Еееей блазе ти, мислиш само за к*ра и джоба си" :))))))))
92
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос на журналиста: Какво ще предприеме държавата да помогне на сънародниците ни в Либия?Отговор на великия държавник: ... да изчакаме процеса, те може и да са виновниА разни такива кой кого предупредил и т.н. може да си ги четеш в романите за Мата Хари.
91
19
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До другарете Значи да разясня, за да сте наясно отсега занапред и да не гадаете. Роден съм в Пловдив, точно до общината и фонтана на улица "Гурко", срещу лятното кино, дето вече го няма. От 2003 година след Мадрид кацнах директно в София защото се запознах с едно момиче. След 13 години се разделихме, имам момиче от нея. Преди 2 години си купих апартамент в центъра на София в тухлена кооперация. Всички пари си ги направих за 1 година ударно в Лима - Перу :))) Доволни?
90
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всичко отгоре заради тях БГ трябваше да опрости 1 милярд долара дълг на Джамахирията. Ето това ни струваше безхаберието и алчността на "медиците" в Либия. Да не мислите, че не можеха да ги обесят? Можеха но целта беше да изтръскат и нас и запада. Нас ни тръснаха но запада не прощава, изкараха им езика през ***. Костов точно това се опитваше да обясни на простия БГ селянин. Но основната вина е на продажните и не по малко алчни медии, който за сензации и пари са готови на всичко.
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВсички са били предупредени да си обират крушите, нашите също. Само, че всички са си обрали крушите и са изчезнали, останали са само нашите като така остават единствения заек в гората и то на средата на поляната. За такива хора се казва "*** глава затрива" а те разкатаха цяла държава и международни отношения и т.н. Знаели са какво се готви и не са си заминали. Показателно е, че има други българи които са си били камшика на момента. Тези не заслужаваха помощ, е то за това са виновни.
88
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тоя Гошо надхитри живота. Хем не работи хем и пари има.
87
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКостов е второстепенен участник в преврата срещу законното правителство на Виденов. От рода на арабските пролети и цветните революции. Все пак беха по-ларж тука - не избиваха хора като в Майдана. Не клаха като в Арабия. След това естествените монополи, бяха подарени на превратаджийското задгранично задкулисие, а тия монополи в Сърбия плащат с печалбите си включително мобилния оператор пенсиите на пенсионерите и в Сърбия са двойни спрямо нашите.
86
6
 
48
 
! Отговори
Упс преди 5 години
СПРЕТЕ ДА ГО ПОКАЗВАТЕ ТОВА НЕЩО
85
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ги обвиняват в умишлено заразяване на деца със СПИН, големия държавник в интервю пред целия свят каза ами те може и да са виновни. Е такъв държавник беше господин Костов.
84
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов бил държавник, смеха е голям. Като е държавник толкова велик, що гласува против заема за спасяване на българската индустрия от фалит и по тоя начин предизвика Виденовата Зима? Щото така му наредиха от Козяк и щото знаеше, че ще грабне кокала след това. Благодарение на некадърността на Костов, нито едно приватизирано предприятие по негово време не поднови дейността си. Всичко отиде за скрап или беше изнесено от страната. Големия държавник, като научи че са затворили българи в Либия
83
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гоше и Странджа, може и един и същи човек да сте, приканвам ви да бъде достойни българи и си намерете по-достойна работа. Няма да ви е хич трудно. Хлябът ще ви е по-сладък. Опитайте, особено Странджата 12 години глупости ти стигат.
82
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуЩом Русия е толкова зле, защо и отделяте такова парично внимание за пропаганда срещу нея? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?Май тия дето ви плащат си дават сметка за няколко неща - тя си е там и никой нищо не може да и направи. Например кой може да окупира такава територия. Няма такава армия в света. Остава само плюенето.
81
4
 
33
 
! Отговори
Бобът преди 5 години
До ГoшуТи си меко казано мaлoyмeн бе. Съсем очевидно е, че влизаш в този сайт единствено, за да се заяждаш и да дразниш хората. Типично поведение на квартален ***, който не работи и по цял ден се чуди как да си уплътнява времето.