След ремонта на "Графа" – 150 на протест, сблъсъци и арест

"София не е Самоков", "Оставка" под прозорците на Фандъкова
Обновена: 5 окт 2018 19:24 | 5 окт 2018 16:30, Камелия Цветанова
174

Снимка: Булфото

Планираният протест срещу лошите ремонти на емблематичните за София ул. "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Св. Седмочисленици", уж трябваше да премине мирно, но се стигна до ескалиране на напрежението и приключи с арест.

Още по темата

Около 150 души се събраха пред сградата на Столичната община на протест, за да покажат недоволството си от лошото качество на ремонтните дейности, които гълтат милиони от джоба на данъкоплатците.

Протестиращите с викове "Оставка" опитаха да призоват столичния кмет Йорданка Фандъкова да излезе и да говори с тях, но след като това не се случи, някои от тях опитаха да нахлуят в сградата на "Московска" 33.

Очаквано те не бяха допуснати от полицаите. Един от опиталите се да влезе, държал се агресивно, беше впоследствие задържан от органите на реда.  

Въпреки недоволството на софиянци през последните дни най-вече в социалните мрежи, според Общината и архитекта на  "Графа" и парка пред "Свети Седмочисленици" било нужно търпение, за да се види крайният резултат.

От местната администрация обясниха, че има още работа по реконструкцията на "Граф Игнатиев", а за некачествено изпълнение фирмата е заплашена от санкция за над 1 милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
16
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
В Пловдив само след няколко седмици на поредният герберастки градеж пропадна тротоара поне с 2 м на едно място ,ако някой е вървял по него по същото време направо го пиши инвалид!Това е герб една селска бутафория нищо повече ,прогледнахте ли вече а ?
116
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали се прави с европейски пари , но реалната цена на проекта трябва да е по малко от 2 милиона , а не 22 милиона . Другото е обир на данъкоплатците .
115
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянски кмет,той въобще не крадеше и много направи за благоденствието на цофианци.
114
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече показват и по европейските телевизии красивата улица "Граф Игнатиев" и селдсият мегдан прод "Св.Седмочисленици"И отбелязват, че се прави с европейски пари и че злоупотребите са големи.Чух и видях по ZDF
113
11
 
15
 
! Отговори
До месара преди 5 години
Точно кореняците се вдигат и да си знаеш , че това е края на фандъка.Софиянците от старата част са били винаги тъмно сини.За жалост простаците( не селяците) станаха много и те съсипаха красивия град.
112
12
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
новософиянците протестират. а тоя *** дето така застрашително гледа полицая, 45 дни в тухларната!
111
10
 
10
 
! Отговори
Терминал 2 преди 5 години
До Браво на ГЕРБ!!!Колега: Питай защо Милиционера не си носи шапката която ти и аз с данъците сме му я купили и ни обижда като пренебрегва положеният от нас с теб труд!? Същото важи и за фъндъкова и онова недоразумение крусефф. И се поинтересувай кой в общината на Град София е от Град София и разбира от нуждите му!?....
110
8
 
24
 
! Отговори
БС преди 5 години
Работя в Западна Европа, като QA Engineer в строителството. Посещавам България често и мога да ви кажа , че качеството което виждам е ужасно. ГЕРБ да ме извинят, но нямат представа от качество в строителството. Между другото, ако аз съм клиент на такъв обект, не бих платил и 10 евро цента на час, а виждам че някои искат 3000 на месец??
109
10
 
14
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
Да,разбира се,че могат да се намерят известно количество сл.а.боумни к.о.пелда.ци ,оито срещу заплащане да понаправят подобен цирк,разбира се,лошо режисиран и без никакъв ефект.Поглеждайки псевдопротестиращите,кой от тях е на сериозна работа?Надали,е хората са решили да изкарат по някой по-лесен лев/евро/.Няма лошо,на фона на милионна София численността им е мижава,и скоро ще бъдат забравени.
108
9
 
12
 
! Отговори
Аз знам преди 5 години
НА ПРОТЕСТИ ТРЯБВА ДА ХОДЯТ САМО НАЗНАЧЕНИ ОТ герб ИЛИ избрани от данчето. ТВА Е !!!
107
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е таван за мандатите на кмет до 2 и минимум 51 % от избирателите по списък, а тя се готви за Сандъкова 4 догодина и печели с едва 10-13% от вота.
106
11
 
9
 
! Отговори
Последен валс преди 5 години
Збогом любима , няма да липсваш.Само се чудя , каква карикатура ще ни представят от Гроб след година.Аз мечтая за Цецка , така де , тя е блестящ кандидат за лицето на ремонтирана София.
105
10
 
9
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
И аз видях на последния вот , как чичка с износен костюм снима бюлетината си преди да я пусне(по точно-чух).Това е повече от срамно и жалко за ГЕРБ , хем ги държат в страх от уволнение и с мизерни заплати , но и последната капка надежда за свобода им прибират.Жалко , но май комунистите бяха по толерантни от верните им шофьорчета сега.
104
10
 
7
 
! Отговори
Курти преди 5 години
Юрданка е много зависима и крадлива. В Лондон Избихме зъбите на патронът и Тиквата. А аз съм виждал стотици пъти Борис Джонсън в метрото наЛондон, без да се страхува от народната любов или данъчните. А фъндъкова Дори не се посрами да назначи на държавна служба пра-внукът си Крусев за някакъв си.........Юрданке, къде са ти амортизациите по активите на дружеството което управляваш ***!? Откраднала си ги май....Почивай в мир, ако можеш.
103
12
 
16
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 5 години
КОГАТО ЕДНА ВЛАСТ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ КРИЕ ЗАД ПОЛИЦИЯ И ДЖАНДАРИ, ЗНАЧИ ВЕЧЕ Е ПРОТИВОНАРОДНА.ШАЙКАТА СЕ СТРАХУВА ОТ НАРОДА И СКОРО ЩЕ И СТАНЕ МНОГО ТЯСНА ЯКАТА.
102
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като гледам арестувания платен от червените ром, се питам какви ли са останалите протестиращи, защото чак по радио "Хоризонт" призоваха хората на протест, а 150 души са 0,00001% от софиянци.
101
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80% от тези които гласуват за ГЕРБ са държаната администрация,на която Борисов плаща от нашите и вашите пари.Даже сега им вдига доходите с 10% пак от моите и вашите данъци.Останалите 20% са хора като 101 които пишат"щияхте" и "оште" тоест неграмотни роми.
100
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данче, колкото и да крадеш, Боко не мож стигна!
99
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РЕМОНТЪТ ПРИКЛЮЧВА АПРИЛ 2019 Г.
98
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И следващия път си изберете крадлива самоковка за кмет!