Шофьорите в столичния градски транспорт с повече пари от днес

Средната брутна заплата е 1800 лв
1 апр 2019 11:40, Петя Славова
55
Шофьорите в столичния градски транспорт с повече пари от днес
Снимка: архив, Булфото

Шофьорите на столичния градски транспорт от днес, 1 април са с по-високи заплати. До повишаването се стигна след като на 14 март Столичният общински съвет прие предложението на кмета на София Йорданка Фандъкова заплатите на шофьорите от градския транспорт да се увеличат с 10%.

Още по темата


С приетите промени заплатите в "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт" първо се изравняват, а след това се увеличават. Така основната заплата в бранша става 1150 лв., а средната брутна – 1800 лв. Има предвиден и бонус от 100 лв. за добре свършена работа, предаде "Дарик".

С 10% по-високи заплати в столичния градски транспорт. За увеличението на заплатите Столична община ще отдели 5,3 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Работата на шофьорите в градския транспорт наистина е тежка. Заслужават и по-високи заплати, но при едно условие - по-коректно и възпитано отношение спрямо пътниците.Вече писах тук какво видях на спирка 5-и километър на Царигр.шосе. Страшна жега. Пристига тролей с 1 пътник вътре. Единствената чакаща на спирката, освен мен, беше жена на около 50 г. Куцукайки стигна до "островчето", от което да се качи и тъкмо протегна ръка, за да се хване за ръкохватката, онзи хлопна вратата и потегли хилейки се
15
0
 
7
 
! Отговори
БАН-ските професори преди 5 години
и част от доцентите не ги жалете. С допълнителните им доходи те взимат месечно повече, отколкото ще се плаща занапред на шофьорите от градския транспорт.Но в повечето случаи тези професорски пари не се дават за реални научни и преподавателски достижения, а поради връзкарска стъкмистика - набутал се е на много места и бозае от доста вимето.Съчувствайте на асистентчетата без връзки и на обикновените висшисти в БАН. Те вършат 70% от реалната научна работа, но без перспектива за кариерно развитие.
14
4
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Пенсията на баба му е 580 лв-пенсионере от 2011та. На времето за да си купи пералня е теглила ,,младоженски заем" от 600 лева ,защото пералнята и е струвала 630 лева,а заплатата и е била 170 лв-висока за 70те години. А когато получавахме 85 лв заплата ,в Германия беше 800 марки.Ако днешното интернет поколение може да прекара известно време без интернет,може би ще усети как беше живота по рано,хората бяха мислещи и осъзнати но нямащи право на глас ,както сега.А какви пенсии имаше, от 30 до 130лв
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Точно си написал "няма бедни" герберски некадърник.Написал съм: Няма бедни, няма на кого БСП да обещава светло бъдеще.Основната причина БСП(чрез такива като теб) да ***.Неграмотен БСП-ар.Малко по-различно е от няма бедни.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Точно така е, но у нас изчисленията все не успяват да станат съответни на реалната ситуация в държавата.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11При извършване на какъвто и да е труд трябва да получаваш такова заплащане, при което не само, че парите трябва да ти стигат да си покриваш основните разходи по поддръжка на живота, но и да ти остават за да покриваш и други нужди и дори и да спестяваш по малко.По принцип да, но не точно.Трябва и да си правиш сметката какво можеш и какво не.Хора спо-малки заплати от моята си позволяват неща, които са лудост при техните доходи.После се оплакват,че едвам свързват двата края.
10
2
 
4
 
! Отговори
Обаче .... преди 5 години
От шофьор на автобус и от ватман има файда, а учЕните ни обясняват, че резултатите от техния труд щели да станат ясни едва след 20-30 години, когато те се пенсионират безпроблемно, след като 40 години са ходили на работа само по веднъж седмично следобед и са писали отчети, според които вършат повече по обем и по-висока по качество работа, в сравнение с онези, които работят в Макс Планк.Това го пиша, защото знам какъв вой ще се надигне сега за заплатите на учЕните и в защита на рахата им.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,"Така основната заплата в бранша става 1150 лв., а средната брутна 1800 лв." След удръжките колко ще са около 1400лв. За тази отговорна работа да ставаш в 03ч. и да се прибираш в 01часа заплатата е мизерна.
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Щом няма бедни значи ти си богат така ли ?Не, не така.Написал съм, че заплатите растат, не че няма бедни.Разбра ли БСП-ар?
7
5
 
4
 
! Отговори
Сега да ни кажат и преди 5 години
каква е средната заплата в БАН, - на обикновените висшисти /без връзки, отишли там с надеждата да направят свободна докторантура и да се доберат до научни длъжности/;- на асистентите /връзкарчетата, ощастливени с редовни докторантури със стипендия и с научен ръководител, който да им държи ръката докато пишат и да ги защитава/;- на доцентите /успели да се хабилитират въпреки интригите/;- на професорите /те колят и бесят там, но често пъти знаят и могат колкото посредствен гимназисти/Обаче...
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1800 са бруто и включен извънреден труд. След удръжките са около 1300-1400 чисто.
5
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплатите растат БСП-то ***!Няма бедни, няма на кого БСП да обещава светло бъдеще.
4
3
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Ами стани шофьор с 2 ра категория труд даже преди години бяха първа категория, а не лекар с 3 та категория. Никой не те кара да ставаш лекар.
3
9
 
8
 
! Отговори
защо преди 5 години
Браво на шофьорите!!!Сестри, фелдшери, лаборанти и всички останали, така се прави. Няма кой да работи - има пари, има кой да ходи на работа - "ще видим какво може". Изборът е ваш!П.П. Вижте за какви пари става въпрос.
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само заради сравнението.. начална лекарска заплата е 700-800 лв.Браво
1
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това при БСП не би се случило!Най - много да бяха викнали жандармерия да пребие шофьорите!НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!