Край с небостъргача "Златен век", край с протестите в "Лозенец"

ДНСК ще спира строежа, след това на ход е съдът
Обновена: 8 апр 2019 14:37 | 8 апр 2019 12:25, Камелия Цветанова
168

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заповедта за спирането на строителството на небостъргача "Златен век" ще бъде издадена след 7 дни, а и протестите, които организира Инициативният комитет "Лозенец" ще спрат през това време.
Още по темата
Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с представители на протестиращите, сред които е и Никола Вапцаров, който обяви, че докато не излезе заповедта на ДНСК няма да има демонстрации против строителството на небостъргача.

В същото време  регионалният министър Петя Аврамова увери, че тя ще бъде издадена в понеделник, 15 април.

"Ние следваме законовата процедура за спиране на строежа на "Златен век", не го правим под обществен натиск. Ще спазим законовата процедура – след изтичане на 7-дневния срок на ДНСК ще издадем заповед за спиране на строителството. След това съдът ще каже. Ние смятаме, че законът няма ретроактивно действие – това е становището на всички нас и на премиера и според нас тази заповед ще бъде стабилна във времето", обясни Аврамова.

Според Никола Вапцаров срещата с премиера не е била лесна.

"Ние сме категорични в нашите искания относно спирането на строежа. Обяснихме много внимателно позицията си, разгледахме, че има един определен буферен период, в който те имат право да си подадат наново документите, но не са го направили. Следователно през 2018 г. строителното разрешение спира действието си и всичко, построено след това, е без разрешение", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
13
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 години
ха ха ха - Пясък в очите на хората ,за пред Изборите !сега временно го спряха ,а после съда ще го пусне !
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Явно тази фирма Артекс работи по този начин. Дава на нормални цени апартаменти на власт имащи хора , а другите ги дере живи.--за това не съм съгласен , изхождайки от принципа, а не от кокретната фирма!частна фирма НЕ Е ДЛЪЖНА да продава на каквито и да било , предварително определни цени , различни от тези, за които тя си "стисне ръката" с клиента! Тази и само тази е реалната пазарна цена - на която двете страни си стискат ръцете! Всичко друго са спекулации!
31
1
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Ако наистина я спрат за дълго време или за постоянно ( в което се съмнявам де), то това може и да е края на Артекс. Вече са вложили доста милиони в този проект, а и останалите им грандомански проекти едва ли ще намерят много клиенти да им дадат стотици хилади лева на зелено, след тези истории. Ама има една поговорка - лаком *ъз, кръв *ере. 30 етажа, криене на данъци, общо взето си плюха на имиджа. Кой ще им купува другия блок на ГМ Димитров, 24 етажа?
30
11
 
8
 
! Отговори
Ами Нинова преди 5 години
От къде взе парите *** Нинова с които купи Техноимпекс?Говорим за едрите покупки за да не влизаме в подробности като апартаменти и так дале.
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става жега в центъра на София, както се пееше в една песен. Този от тази фирма раздал на сума ти политици апартаменти на тънка лайсна и сега ще има загуби. Ако се разприказва много ще има да се потят, като при 40 градуса на сянка
28
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А Радев кога?В ПИК го побликуваха , два пъти по евтино от пазарната цена. На всичко от горе е взел незаконно два апартамента от МО .
27
0
 
15
 
! Отговори
justice преди 5 години
Играта е отработена отдавна при такива случаи. Прави се покупко-продажба пак на същия, но с друго име, но преди това ще се изчака да отмине шума (матряла е късопаметен), ще се изчака за всеки случай да минат изборите, за да бъдат внесени съответните корекции в плана и се доказва за пореден път мъдростта за кервна и кучетата.
26
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Благодарим ти Боже ББ! Ти си голям! Ти си Господ! Ти си втори Исус! Твойта дума се слуша на земята и на небето!
25
13
 
12
 
! Отговори
А Радев кога? преди 5 години
Кога най-после ще публикуват цената на която е купил апартамента си Румен Радев?
24
18
 
6
 
! Отговори
тоз пък кой е преди 5 години
Никола Вапцаров не беше ли един добре платен от коминтерна терорист?Бяха го осъдили на смърт за тероризъм навремето.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-хаВероятно и така може да стане, само Артекс да си платят данъците на парите взети под масата преди това.
22
5
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
И сега данъкоплатците ще платят небостъргача (щетите) на Артекс! Може да сте сигурни.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
приказки под шипковия храст са това. Искат да изкарат пак съда виновен.
20
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България корупция значи далавера в която аз не участвам. Примир др. Нинова и др. Радев се борят на приказки с корупцията , но са оака-....ни до ушите . И двамата имат апартаменти на ниски цени.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще го взривяват? Искам да гледам, даже ще си наема стая в Японския, а не него кога ще му сменят името?
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29 eтажа няма да има със сигурност....някой ще го довърши вероятно в този вид по някое време....с няколко етажа по-ниско. Просто този век, наистина излезе златен....Хората прецакали се да платят по 5К евра на зелено, ще си върнат парите. Има гаранционни фондове точно за това или ще се обезщетят от новият собственик ако такъв се намери. Да не ги мислим. Това са имоти, не е КТБ.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно тази фирма Артекс работи по този начин. Дава на нормални цени апартаменти на власт имащи хора , а другите ги дере живи.Иначе 100 % от сделките се сключват на ниски цени за да се пести от данъци, а другото е в кеш или в брой. Това е демокрацията в България и това е от 1944 г. до днес.
16
5
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Край с небоГЕРБачът...
15
4
 
40
 
! Отговори
Лисан преди 5 години
Каква е тази държава, където Бай *** разрешава и забранява, няма ли институции, те не работят ли? Май всичко е корупция. Трябва да се мете и да се започне с шайката герб.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестът платен от строителната конкуренция спира. Конкурентът фалира.