Велосипедисти: Пътищата не са проектирани за колелета

Te се обявиха за спешни промени на пътната инфраструктура
Обновена: 2 авг 2019 09:25 | 2 авг 2019 09:25,
89

Велосипедисти от Сдружение "Велоеволюция" се обявиха за спешни промени в обезопасяването на пътната инфраструктура.

Основният проблем касае безопасността, която трябва да е постоянна и това, че често пъти велоалеите свършват в тротоарите, които са основен проблем на придвижващите се с колело в столицата, заяви Петя Донева от сдружението.

"Често пъти хората, които се занимават с проектирането, не се придвижват ежедневно с колело. Клипчетата в социалните мрежи, които зачестяват, показват проблемни ситуации, в които попадат велосипедистите", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Като най-проблемни Донева посочи преминаването през кръстовищата, по някои леви и десни завои.

„Псуват ни, стараем се да не е взаимно", допълни тя.

По думите ѝ в столицата велоспедистите непрекъснато се увеличават, на места е имало по 180 души на час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
18
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Айде стига трошили пари за глупости! То на нахални хора, като им подадеш залък искат да ти отхапат ръката!!!На места минавали по 180 колела на час. - Сигурно е така, но само когато има организирано събрание на велосипедисти или състезание. На всяка улица с велоалея който застане може да види "множеството" от велосипедисти - 5-6 на час и последните години постоянно намаляват - може да се съди по стоянките! А им направиха алей, докато пешеходците продължават да се бутат и разминават странично.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма по нагли от велосипедистите! На пешеходна пътека ще те прегазят но няма да спрат. В един случай задмина спряла кола на пешеходна и за малко да бутне майка с количка.
7
2
 
2
 
! Отговори
Първо ... преди 4 години
Чумата не е вирусно, а е бактериозно заболяване. Второ тези бактериологични щамове стават много резистентни, защото в храната на прасетата е тъпкано с антибиотици. Трето ядете антибиотици всеки ден ... Всеки следващ щам ще става все по-смъртоносен. Когато прескочи в хората, а това неизменно ще стане ... Весело ще стане. Защото малките гадинки ще бъдат изключително издръжливи на всякакви антибиотици. Решение: престанете да тъпчете животните с всякакви лекарства. Яжте само органична храна ...
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велосипедистите или трябва да започнат да спазват правилата или трябва да се забранят велосипедите. И разбира се велосипедите се карат по улиците, а не по тротоарите или по някакви измислени велоалеи.
5
8
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Грабвам паспорта и газ към аеропорта. Терминал 2 то се знае. Държавата за нас нехае. С ГЕРБ АТАКА всички сме в батака. АфТОР - Гадорян.
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От край време велосипеди се караха по улиците, но сега не можело. Трябвало специални велоалеи, а те не са предвидени, когато са проектирани улици и тротоари. Най-безумното решение е да се очертае тротоар за велоалея, а второто по безумие е да се загради част от улицата за велоалея. За велосипедите по тротоарите просто нямам думи - май скоро хората ще ходят с бухалки, за да не ги блъскат велосипедистите.
3
26
 
18
 
! Отговори
BG преди 4 години
До ТоваВие сте пример за простотията и пошлостта на българина. Такива като вас си разхождат кучетата или просто се разхождат по велоалеята, а велосипедистите са принудени да карат на пътното платно или по тротоара.Проблемът тук в България го каза Боко Тиквата преди години - Слаб материал! Качествените хора са вече извън страната или вече се ориентират към Терминал 2.
2
19
 
26
 
! Отговори
Иван Методиев преди 4 години
То бива наглотия ама вече прекалиха. Като започнат да плащат пътни данъци тогава да реват какви са пътищата.
1
26
 
39
 
! Отговори
Това преди 4 години
са най-нахалните и арогантни участници в движението. Карат по тротоарите и смятат, че даже майките с колички трябва да им дават път. За такива непримиримост и никакви компромиси!