Медицинските сестри пак на протест, искат оставки

Искат оттегляне на здравния министър и синдикалните лидери
8 авг 2019 09:44,
38
Медицинските сестри пак на протест, искат оставки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Медицинските сестри възобновяват протестите си след уволнението на една от лидерките им - Мая Илиева.

Още по темата

Демонстрацията днес се организира пред болницата, от която Илиева беше отстранена преди няколко дни, съобщи bTV.

Медицинските сестри се готвят да поискат оставките на здравния министър, съсловните и синдикалните лидери.

Според Илиева уволнението ѝ се дължи на проверки, които е предизвикала в болницата, правейки я „неудобна“. Отстраняването й стана с позволението на КНСБ, чиито вицепрезидент я заплашил, че лично ще се погрижи да не работи повече в лечебното заведение.

От самото начало на протестите на сестрите преди няколко месеца обаче съсловната им организация и синдикатите се разграничиха от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
той преди 4 години
Кокалов,ама той много злобен и злъчен език има!брей ,какъв доктор е тоя.отмъстителен човек показа го!той не се обръща км МАЯ ИЛИЕВА като сестра ИЛИЕВА,а госпожата!изучил е българските норми!браво !колакор,не заслужаваш да бъдеш лекар,камо ли в синдикат!
26
1
 
1
 
! Отговори
Стоев преди 4 години
Д-ва Б-я няма.Тука са добре престъпниците наречени бизнесмени,политици и обслужващите ги.***.Всичко друго е пълнеж.Който е по свободолюбив си хваща багажа и адио рио.Лошото е че пак си вкарва изкараните с унижение най вече пари пак в *** наречен д-ва БГ.Затова на мафията не и дреме.Те продължават да богатеят.Но наближава денят в който.ще им потрябваме.Тогава с всички въжможни крайници ще ви покажа среден пръст
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асоциациите на частните болници лобират пред министъра за приватизация на парите на НЗОК. За да могат да насочват обществените пари от частните си застрахователни дружества, към частните си болници. Ще направят частни картели в застрахователните дружества и в частните си болници.
24
10
 
1
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Мъка им е на сестрите, че не вземат колкото лекарите.Ами няма как.Да изкарат 6-7г. в университета, и после да направят яко търговско лоби.Но едва ли ще се случи.Като начало обаче могат да бъдат по-любезни, поне едно "добър ден" да се научат да казват.
23
3
 
11
 
! Отговори
2211 преди 4 години
Стига с тези сестри и докторчета. За нищо не стават. Нито знания, нито отношение към пациента. Високомерни крещящи субекти, които само просят пари. Защо не се оплаква и стачкува персонала от частните болници? Получават пари, но яко работят.
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП само това ли измисли.
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то голям келепир пък от повечето сестри...
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уволнете ги тоя комунистки провокаторки.
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sicht PunktА ти как предпочиташ да скачаме от радост като чуем Борисов ,Пеевски ,Доган ? Къорав ли си или се правиш на такъв че народа който и политик да се появи в тази "стабилна " държава все ги псува ,така цветно и ЗАСЛУЖЕНО !
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се вълнувайте,всичко с времето си.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АнонимеН ти на всяко " гърне си мерудия",на всякъде пишеш и то едно и също.Уважавам ти мерака и постоянството.
16
9
 
9
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Не ви ли омръзна Kypнелa да ва надува и вие само да подскачате от радост и възхита по нея?
15
13
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРОБЛЕМА НЕ Е ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР А ПРЕМИЕРА!!1ИСКАЙТЕ ОСТАВКАТА НА ПРЕМИЕРА МОМЕНТАЛНО!!!ОСТАВКА БОРИСОВ ОСТАВКА БОРИСОВ ИНАЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО ЩЕ СИ Е ВСЕ ЛОШО!!!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
синдикалните лидера са едни пиявици живеещи на гърба на работещите и на народа. На един виден синдикален лидер му дадоха един склад със стока да си мълчи при голямото крадене 1999-2003г
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната "боркиня" с а-ла Делакроа, позабравила да каже кой точно й краде парите и как й съсипва "авторитета". Иска си парите не от този, който я е обрал, тъкмо обратното - вдига добре платена врява тъкмо с неговите пари, и подвежда и другите обрани медици под перверзните си псевдо-левичарски лозунги.Ефектът е обратен, но Курнелка и Майчето това си могат - и "протестите" им са също толкова ефективни, колкото и изсмуканите от пръстите кремълски укази за "вето" на грипена.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гадното е ,че никой няма да им обърне внимание.Нагледахм и наслушахме на обещания 30 години,но едно нещо не са разбрали -рано или късно всичко се връща-унижението ,болката,страданието.С левче по левче си купиха хора,но не -спокойствие и сигурност.
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Аман от докторчета за минимална заплата може да се сетиш какви услуги получаваш, Боко как вдигна парите на даскалите така и на медицинските работници трябва
10
3
 
10
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Малка държава с много партии,с много министерства,с много специалисти с много чалга индустрия,с много внос на неща които без абсолютно никакъв проблем можеме ние да си произвеждаме,с голяма смъртност,с голяма престъпност,с голяма корупция с голяма алчност за власт и пари и с голяма вероятност да изчезне!!!???.
9
13
 
10
 
! Отговори
Аман от докторчета преди 4 години
Хората не са доволни от обслужването на докторите и сестрите и затова много пари им дават. На минимална и на който не му харесва да се маха и да отива на м си
8
3
 
8
 
! Отговори
Теа па... преди 4 години
...намерили кво да искат. Смяната на бушон няма да им реши проблемът с безпаричието. Да си търсят работа в по- платежоспособни страни. Тука е просто така и НЯМА да се промени в близките 500 години ;( .