Фандъкова: Хората решават колко мандата да имат кметовете

За работата със СОС: Няма да позволя да ми извиват ръцете!
13 ное 2019 10:14, Анисия Иванова
332
Фандъкова: Хората решават колко мандата да имат кметовете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората решават колко мандата да имат кметовете, каза Йорданка Фандъкова, която за четвърти път седна в кметското кресло на София.

След края на изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Бориксов категорично заяви, че кметовете на ГЕРБ вече ще управляват до 3 мандата, защото изборите ставали скучни.

"Разбира се, че е нужно да има обновление. Аз тръгнах с този ангажимент в кампанията. Една трета от групата на ГЕРБ в Общинския съвет са нови хора, както опитни, утвърдени имена, така и млади хора с много енергия. Важно е партиите да се отворят към граждански квоти, към гражданите и по този начин да обновяваме и идеите си“, добави Фандъкова пред БНТ днес.

Още по темата

"От вчера съм съсредоточена изцяло в работата за града. Ангажиментите, които съм поела, са сериозни. Аз винаги съм се стремила да изпълнявам своите ангажименти и това за мен е водещо в момента“, отбеляза тя.

Кметът е започнал работа по промяната в структурата на управление на СО. Предвижда се разделяне на сектор "Транспортна инфраструктура" и "Транспорт" в два сектора. Ще бъде създаден нов сектор - "Дигитализация и инвестиции".

"Една от най-важните задачи, за които говорехме в кампанията, това е административна реформа и дигитализация на управлението на Общината и на процесите в града. Вече обявих и името на човека, когото поканих за тази позиция - досегашният изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции Влади Данаилов. Млад човек, диалогичен, който е много добре приет в бизнеса. Имахме много срещи с IT компаниите, обсъждахме нашата стратегия, която вече е подготвена“, обясни Фандъкова.

„Надявам се заедно със специалистите, заедно с общинските съветници да придвижим тази реформа, която е важна, както за гражданите, така и за бизнеса. Другите имена ще обявя след по-малко от месец. Когато Общинския съвет организира своята работа, комисиите са готови ще внеса своите структури“, допълни тя.

Нейната оценка за отминалите избори е, че са били много тежки.

"За съжаление, през цялото време се сблъсквахме с факта, че се подменяше разговора за града, разговора за идете, за проектите за града с други теми, които нямаха нищо общо с изборите за кмет на София", каза Фандъкова.

Кметът е провел срещи с представители на всички политически сили в състава на новия общински съвет.

"Оставам с протегната ръка за работа по конкретни проекти. В същото време ясно заявих, че няма да допусна безпринципни договорки и постигане на лесна подкрепа за решенията. Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете. Няма да допусна да властват популистки идеи или някакви тесни партийни сметки и да превръщаме София в залог", категорична е тя..

При изготвянето на бюджета за догодина кметът заяви, че очаква подкрепа от партиите в дясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-222,абе ***,твоята фандакова,да не е розова,или началника и розов,всички са членове на бкп,а др.бойко е най-младия член.
214
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анонимен 220, нещо да кажеш за кмета на Дружба с купените гласове и записите на другия кандидат?
213
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много красиво лъжете масите, че имат власт...
212
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега следва 4 години червено тролене по всички възможни места и накрая пак Фандъкова за кмет. Ах колко жалко е да си червен ***.
211
4
 
22
 
! Отговори
Боколенд Цъфти преди 4 години
България е в кома и няма надежда да се събуди. В България, ако си нормален, честен човек си аутсайдер. На почит са не професори, лекари и архитекти, а мутри (имате си и премиер мутра), милиционери (червени или пребоядисани) и "бизнесмени" от обръча от фирми, около ГЕРБ и ДПС. Това е всичко за тази държава. Ако все още не сте го направили - БЯГАЙТЕ! Гарантирано ще живеете по-добре.
210
2
 
19
 
! Отговори
хахах преди 4 години
В нейният случай можеше да е по-конкретна и да каже:- Ромите решеват кой ще е кмет на София. Аз просто им помагам да го направят правилно, като им раздавам кебапчета, бира и по 50 лева.
209
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основателка на ГЕРБ към премиера: Не искам да нося Вашия срам, не искам да бъда част от Вашата измислена реалност, аплодирана от също толкова фалшиви аркашкиИ Ви връщам капитанската лента, която ми подарихте символично преди много години, защото никога не съм била в отбора, който печели с измами и фалш и е този на слугите Ви, но с една надежда да намерите начин да отмиете този срам от жените и гражданите на България! Душана Здравкова, основателка на ГЕРБ и бивш депутат от същата партия
208
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора няма ,те са натиснати от ГЕРБ,голяма част не гласуват защото знаят че няма да има ефект от избори.Гласува полиция,пожарна,администрация на партия ГЕРБ.Трябва да си сляп да не виждаш какво че всичко върви надолу,една магистрала не е критерий за икономика.Нещата са объркани от години ,сега се дранкат глупости че ВИЕ сте най добрите.В момента държавата е един град София, ако това е България?
207
0
 
9
 
! Отговори
трайчо преди 4 години
мисля да си вдигам чукалата от тази ***. Просто ми писна. Исках промяна и да видя някой друг какво може да направи. За съжаление една шепа"братя" и една маса обезверен и лутащ се в собствените си кошмари българи пак не пожелаха промяна. Така че заслужавате съдбата си, аз ще си търся мястото другаде.
206
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СВЕНЛИВАТА КРАДЛА(по Илф и Петров, Дванадесетте стола, гл.8)Кметицата на столицата бе стеснителна изпечена крадла. Цялото й същество протестираше против кражбите, но тя не можеше да не краде. Крадеше и се срамуваше. Крадеше постоянно, постоянно се срамуваше и поради това нейните гладко епилирани бузички винаги пламнееха от руменината на смущението, срама, стеснителността и неловкостта. Светът не е виждал още такава свенлива крадла като .............................
205
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПСБОНЕВ И БСПМАНОЛОВА ЗАГУБИХА ЗАВИНАГИ.
204
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Тиквата ще го отстранят господарите му отвъд Океана-тия,които основаха и финансират тумора "герб".Това е повече от ясно,защото лудостта,простащината и най-вече мекотелата НЕАДЕКВАТНОСТ на Пожарникаря ,станаха нетърпими за чорбаджиите му.Но това повод ли е за радост?...Не съм съвсем сигурен...Защото тоя упорито НАСАДИ ПРОСТАЩИНАТА в така наречената"политика" на България.Раните от тоя ще ги ближем десетилетия..Ако по някакво чудо и каприз на Съдбата,не погинем от тях..
203
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОФИЯНЦИ РАЗЧЕКНАХА РУСКО-ТУРСКАТА МАФИЯ.
202
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ремонтът не е завършил, но части от бул. Линкълн в Овча Купел вече се разпадат. Практиката ремонт на ремонта продължава и отново е за сметка на нашите пари, време и качество на градската среда.Това е поредният случай на мърляв ремонт в София. През последните години пропиляхме стотици милиони в такива, а качеството на живот не се промени. В предизборната кампания всички много активно говореха, че ще се борят с некачествените ремонти съвсем скоро общинският съвет отново ще започне работа и ще видим, кой ще има смелостта да подкрепи по-сурови мерки срещу фирмите-изпълнители, за да се оп
201
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОФИЯ ИЗРИТА ЧЕРВЕНАТА СВРАКА И ТУРЧИНА БОНЕВ
200
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименФАНДЪКОВА Е УМНА, ОБРАЗОВАНА И ТАЛАНТЛИВАБезлична, некадърна и послушна е Мая Манолова.
199
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички знаят, че Фандъкова беше посочена от Борисов, защото е бизлична, некадърна и послушна и няма да посмее да разследва чудовищните му кражби и отклоняване на средства при строежа на метрото.
198
4
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"София е СИНЯ, повтарям СИНЯ, а не милционерски синя, както й се иска на Фандъкова и Шефът й. Всичките квартали от СОФИЯ-ЦЕНТЪР, където живеят истинските софиянци си избрахме кметове от ДБ."**************************Намирам известна ирония във факта, че софиянци толкова се гордеят с факта, че София е синя, но се оплакват главно относно нещата които им донесе точно това синьо управление, те докараха "селяните провинционалисти", те презастроиха, те занемариха всичко, но пуста ти идеология братче
197
0
 
9
 
! Отговори
От202 преди 4 години
Заради цензурата Шъ напиша по превод= Дойде ромското лято! Конграчулейшън на победителите! ( така сега добре ли е?)
196
0
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
поправка на ком 201...за разлика от Монолова и Фънда кукличката