Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък

Възможни са по-строги мерки ако не се следват правилата
22 мар 2020 10:29,
241
Фандъкова: Достъпът до Витоша е спрян още в петък
Снимка: БГНЕС

Транспортът за Витоша е спрян още от петък, включително и достъпът на автомобилите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за NOVA.

Още по темата

"Искам да благодаря на всички софиянци, които спазиха призивите и забраните и вчера в големите паркове, в които имаше и полицейски патрули. Срещаха се хора, но не много. За разлика от това обаче в по-малки паркове и особено на Витоша и Панчарево се събраха много хора. Искам още веднъж да им кажа, че тези забрани са в полза на здравето на всички нас. Не трябва да ги нарушаваме, за да не се наложат по-сериозни забрани. София е голям град и разликата с малките градове е огромна. Докато възрастните хора на село могат да си стоят в градините и да работят, тук всички трябва да се затворят в малки или по-големи апартаменти и това е изключително трудно. Ще възложа на полицията да направят всичко възможно да контролират този процес, защото е недопустимо, заради хора, които са безотговорни, да страдат отговорните хора, които не са защитени“, посочи Фандъкова.

Аз съм привърженик на строги мерки, разбира се, мерки, които могат да се наложат в града. Карантината се налага от Министерството на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и към полицаите да се спазва режимът, който е в момента. Има още варианти за по-строг режим. Знаете, че в момента освен хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите работят и други обекти и биха могли да работят, някои от тях доброволно затвориха, други продължават да работят. Това е една стъпка към още по-строги мерки. Обсъждаме непрекъснато въпроса с градския транспорт и метрото. Най-лесно е да се спре, но трябва да си дадем сметка, че в София трябва да работят служби, които са от жизнено значение. Това са лекари, сестри, санитари, лаборанти, това са служителите в чистотата. Не можем да оставим града без почистване и то в този момент. Това са и полицаите. Така че от всички нас зависи да осигурим този начин на придвижване“, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГробокопачДобре ли сте?
57
4
 
11
 
! Отговори
партизанин на Витоша преди 4 години
Тия гробаджии ще ме принудят да хвана гората и да стана партизанин. Не се издържа от простотиите им.
56
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие докога ще си играете на "трябва", "молим", "призоваваме"...????? Вие не разбрахте ли, че българското племе се вразумява само с лопатата - ПРАВАТА ЛОПАТА!!!!! Масови арести и солени глоби като в Сърбия!!!!! Разбра ли, другарко Фъндъкова, или да потретя....?????
55
5
 
12
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
От изрусена селска даскалица акъл не взимам!Данчето е обикновена крадла и нагла лъжкиня.Витоша беше пълна с народ , а тая бокова прислужница бръщолеви нелепости.
54
1
 
14
 
! Отговори
държавата на ГРОБ преди 4 години
Спитат колите на обикновените хора, но за лимузини на гербаджии не важат забраните и ги пускат нагоре. ГЕРБ ни затвориха по къщите като в затвор за да вилнеят из страната
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 54 Да седиш- означава и да стоиш до някого в транспорта. В един автобус, трамвай, тролейбус сутрин като влезете 20 човека като отивате на работа през колко метра мислиш че ще стоите? Той автобуса да не е 40 метра дълъг, че да си отвсеки на разстояние 2 метра? ***, скрий се ,бе!
52
3
 
5
 
! Отговори
Мх преди 4 години
До ХмНе си силен..........шашкалник си!
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забелязвам че през последната седмица тук в този сайт хората започнаха масово да се обиждат. Това означава че вече започват да се изнервят от това какво предстои и ни очаква с последиците от короната .
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 53:Дано те хване и после като стигнеш до болницата онези с престилките само да те гледат и после с носилката направо у моргата
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз вчера се пробвах да остана вкъщи. До 11.00ч. издържах. Викам ако остана, ще се разболея и направих една разходка от Симеоново до Камен дел. Преди това пробвах да оставя колата на воденицата, но не ме пуснаха. Навръщане при бай Кръстьо видях две луксозни возила хвърчащи нагоре. За някои изглежда няма забрана.
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47:Кой ти каза в градския транспорт да седиш до друг? Иска се малко мозък ... който май ти липсва.Хайде да не кажеш че не съм ти спасил живота: пред магазина се седи на 2 метра от друг за да може вирусните частици да не те достигат в случай че някой говори, киха, и т.н
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС не изпрати никаква помощ за Италия, докато Куба изпрати екип от лекари и самолет с материали и маски.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да намалят сега наполовина заплатите на администра цята докато сме в извънредно положение
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хващаш кросовия мотор и ония шушляци по КПП-тата гледат умно как минаваш през полето, хахаха.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От петък до края на уикенда проверяващите служби разпускат яко, а уж затворени, но смели магазини са си отворени на пълни обороти, като да сав паралелно време.Само две седмици карантина явно ще е само началото на серия карантини. Новозаразените в края на тая карантинаще се разщъкат и нали се сещаме за ефекта.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Холандия и Швеция решиха да не прилагат мерки срещу вируса, животът там продължава нормално, няма забрани, няма извънредно положение, магазини и ресторанти работят, парковете са пълни с хора, има само препоръки и указания, но нищо задължително, следят се и се полага се особена грижа за рисковите групи.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такива малoумни наредби- значи на открито обществено място трябва да стоим най- много по двама човек и на най- малко 2 метра един от друг, а в градския транспорт примерно можем да седим един до друг 10 човека в радиус 2 метра? Или в хранителен магазин като сме 5-6 човека на опашка? Да ви серааа на двойния малoумeн аршин!
41
1
 
9
 
! Отговори
село преди 4 години
Куче да си днешно време ....имаш повече права от дете и възрастен....НА иЗБОРИТЕ, ЩЕ СЕ ПОПРАВЯ!!!!
40
0
 
10
 
! Отговори
Ancient Aliens преди 4 години
Дали планетата не е един огромен резерват за опити на онези извън нея?!
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндъкова, то добре е затворен ама *** си мисли че е във ваканция...за примaти само тоягата, те друг език не гоорят======За теб и Фънда, само кожена тояга, да си я ползвате със здраве!