Фандъкова за пътуващите: Защо трябваше да си разменяме вирусите?

Прибиращите се ще ги очаква контрол и опашки
18 апр 2020 12:07, Александър Попов
462

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имам уверението от полицията, че проверките на контролните пунктове на столицата ще бъдат сериознизаяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Благодаря на хората, които останаха в София и със своята дисциплина и отговорност допринасят за това да не се затягат мерките в София. А това зависи от нас. Ако ние сме отговорни, моята грижа е да се спре дотук със затягането. Организирали сме добри възможности за възрастните хора да не излизат от вкъщи, а да има доставяме храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, на социалната дирекция и на доброволците.

Още по темата
Моля наистина да си останем вкъщи максимално. От това зависи какви ще бъдат мерките по-нататък. Много ми се искаше преди петък да мислим за облекчаване, но това, което се случи в четвъртък и петък, показа, че още е рано и не можем да разчитаме на разхлабване. Моето притеснение е връщането на тези, които напуснаха София. Моята грижа е и връщането. Има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите и да си причиняваме това?", каза кметът.

"Разговарях с министъра на вътрешните работи и със СДВР. Контролът на влизане също ще бъде много сериозен и така трябва да бъде. Със сигурност ще се образуват опашки на връщане в столицата. Има КПП-тата. Те са 23 на изходите на София. Можеше нашите съграждани да проявят търпение. Имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни. Притеснени сме от нарастващия брой на пътуващите. Бяхме готови с организация за постепенно облекчаване на мерките, но се надявам да заговорим за това след празниците. Дай боже да няма последствия заради тези, които не проявиха отговорност и застрашават по този начин здравето на всички и на тези, които си стоят по къщите", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е момента да се покаже , че с държавата шега не бива. В петък да ги пуснат да се върнат в София и понеделник пак да не пускат да се влиза и излиза. Хванат ли тарикатче и е на помощи да му ги спрат.
302
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излезлите от София са не повече от 10 000. Ще поседят две, три седмици в провинцията, кво толкова. Вече го казаха по една ТВ.
301
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онази жена с предна част на едро впрегатно животно нали каза да не отказваме резервациите за април-май. И те така.
300
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички с акценти и безработни да не се допускат в София. Безработните могат и на село да си взимат помощите.
299
1
 
18
 
! Отговори
До Гейзер преди 4 години
За да прекарат 14 дни извън София и да се върнат изчистени. А Вие от провинцията за чий ги приехте в къщите и хотелите. Там на село не гледате ли ТВ, не четете ли.
298
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, нищо не е изпуснато. Влизането и излизането от София е забранено до второ нареждане. В понеделник МВР ще изпълни заповедта и няма да пуска никой в София. Второто нареждане ще бъде към края на юни. Властта няма да даде на заден, както не даде и за Банско.
297
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе ходил си да се шляеш да празнуваш?Направо разстрел на КПП-то какво да се занимаваме повече?!
296
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен, трябва да позволим на десните, да работят, като имаме изолирани квартали и фабрики, само за такива, а продукция бива яко дезинфектирана.
295
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България, както винаги се сравнява с най-проблемите. Това е, като да имаш зафщгужени детое, нод а се успокояващ, че не е като Тея дето им липсват хромозоми и крайници по рождение ...
294
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На хората от провинцията им казвам да не слушат герберастките *** и приятно празнуване поздрави от София
293
7
 
8
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
бат Бойко, измисленият щаб-генерала, и др. всезнайковци, здравният пенсионер хубаво казаха. Пикът ще е около Великден, и седмица, две след Великден, ама е късно чадо както казва отец Нафърфорий. Пуснахте четвъртък и петък *** от София към провинцията, и морето, планините, ся заради такива селяци ще страдаме, ние по-малките градове, и ще отиде цяло лято тази карантина. Банско заради 10-човека, и + го затвориха, а София където е БУМ на огнището с над 500 не беше затворен в началото.
292
13
 
18
 
! Отговори
Глас народен преди 4 години
Фандъчке, ти кога слезе от Самоков, че взе и акъл да даваш? Ние се прибрахме на село при семейството. Хапваме и пийваме, а утре ще се съберем всички на агне и козунаци. Това е семеен празник, ако не знаеш. Наздраве на всички празнуващи!
291
9
 
4
 
! Отговори
До 306 преди 4 години
Аз знам къде съм расъл... И си стоя в къщи... А ти ми кажи в кое село пасеш...! Да ти пратя "безплатен" черен чувал с цип... За родителите ти... ИдЕот!
290
5
 
7
 
! Отговори
плебса преди 4 години
СТИГА ЗЛОБА!!!!СПРЕТЕ СЕ!!!КОЙТО Е ИЗЛЪГАЛ И СЕ ДОКАЖЕ, ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА.....ТЕЗИ ПО КПП ЗА КАКЪВ *** СА!!!!
289
1
 
4
 
! Отговори
Спартак преди 4 години
По, изненадата ще е определено неприятна. Ще идва бавно - с чакане и писмени обяснения до няколко каскади КПП, и мръсно - като влак на БДЖ в тунел. И подкупите няма да вървят.
288
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излезлите от София са лекомислени, самодоволни и евтини тарикати - егоисти. Каква ли изненада им готви Щабът. Съвсем скоро ще разберем, но надали ще е приятна . Дотогава нека си пийнат, хапнат и третото в Банско, Мелник, Трявна и т.н.
287
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички прости левичари напуснаха столицата и си отидоха по родните места и сега с голямо задоволство ще се завърнат хапнали и пийнали охолно.
286
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ли са прекарали софиянци почивката си по Черноморието пък и на други места след като местните хора са ги псували и ненавиждали. Тоя път са били изненадани, но следващият път няма да са така търпеливи ако не дай си боже има заразени.
285
3
 
15
 
! Отговори
хер Езел Шванц преди 4 години
Защото вие от герб сте потресаващо прости!
284
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Швеция днес 606 заразени и111 с фатален край при опит застаден имунитет.Доцент *** може да виобясни, къде е проблема.