Насилието на протеста – Радев пита, шефът на ДАНС и главсекът на МВР с отговори

Ивайло Иванов: Полицаите предотвратиха да има кръв!
Обновена: 4 сеп 2020 16:10 | 4 сеп 2020 15:50, Веселина Йорданова
771

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Полицаите се справиха перфектно и предотвратиха да има кръв. Да не бъркаме демокрацията с анархията. Както се регламентирани действията на полицаите, така са регламентирани и на протестиращите.

Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред президента Румен Радев на "Дондуков" 2.

Още по темата
Държавният глава покани днес на среща него и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев. На срещата беше и шефът на СДВР Георги Хаджиев.

В началото й Радев попита защо се е стигнало до насилие на протеста на 2 септември и поиска информация за действията на полицията.

Иванов подчерта на няколко пъти, че полицаите са провокирани, но са се справили по най-добрия начин със ситуацията. Той каза и че от МВР са питани доста повече защо търпят блокадите.

Прескартата не дава имунитет на никого. Уважавам тяхната професия, но това, че си журналист, не означава, че трябва да чупиш, да биеш полицаи и да извършваш престъпления, каза той по повод информацията за бити журналисти.

Никой не напада полицаите, но действията на полицията и на службата за сигурност е изключително важна за запазване на демокрацията, гражданския мир, облика на България в чужбина, подчерта президентът Румен Радев.

Радев заяви, че има насилие на полицията върху мирни невинни граждани и от провокатори върху полицията. Той попита защо толкова дълго са търпяни действията на провокаторите. Полицията много дълго издържа на тази бомбена атака. Можеше ли да се предотврати това с допуска на тези хора, попита президентът.

Заради водените досъдебни производства шефовете на служби спестиха конфиденциална информация.

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев заяви, че ако е имало информация за провокатори, те е щяло да бъдат неутрализирани. Той увери, че действията са изцяло по закон.

Филтровъчни пунктове няма как да има, защото ще последват обвинения, че ограничаваме правото на протест, заяви пък Ивайло Иванов.

Да, организирани са, организаторите на протестите всяка вечер призоваваха те да се "накървавят", че с мирни средства няма да стане, отговори той на въпрос на президента защо протестът на 2 септември се е различавал от тези предишните вечери.

Президентът заяви, че очаква синхрон от службите, защото тези провокации са били организирани и предварително да се неутрализират тези хора. По думите му от тези действия занапред ще зависи и дали ще бъдем "в руслото на демокрацията или ще тръгнем по някакъв друг път".

Осъждам насилието над полицаите, но категорично не съм съгласен полицаи да бият невинни български граждани. Това нанася сериозен удар върху моралните устои на обществото, посочи в заключение Румен Радев, като допълни, че очаква по-добра комуникация и откритост на действията на органите на реда към обществото.

По думите му тези, които са застрашавали живота на другите, трябва да бъдат издирени и наказани според закона. Същото било и за тези униформени, които са го нарушили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


771
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
516
5
 
11
 
! Отговори
СОФИЯНЦИ преди 3 години
БРАВО на ПОЛИЦИЯТА !!!! БРАВО на гл.секр. ИВАНОВ !!!! Вече няма да искаме да си внесем ПОЛИЦИЯ от ДЕМОКРАТИЧНА ГЕРМАНИЯ ...защото нашата деиства като тях....няма да искаме и от ДЕМОКРАТИЧНИ САЩ.......защото научичихме. че те ПЪРВО СТРЕЛЯТ...после арестуват !
515
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Долу ГЕРБ!Троловете на герб, разберете, че сте прекалили толкова много, че сте прозрачни и отдавна работите срещу създателите си а те не виждам как ще се отърват от вас.
514
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истукан 551 А ти мислиш ,че ако махнат или сам се махне Радев , протестите ще спрат ли ?
513
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога бе Неделчо?
512
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
получи така заради юмпучето,размахано от мунчои президента да не се прави на ощипан.
511
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, Неделчо, кога
510
4
 
16
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Румен Радев е виновен за протестите и за ранените. На видеото видях как полицаи събарят мирно протестиращи на земята, цепят им главите, чупят им ръцете и ги бият с палки. Колкото по-бързо се махне този измислен президет, толкова по-добре за страната. Като не подаде оставка, ще го свалят в парламента с вот на недоверие.
509
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая я освиркали като отишла да се прави на умна на плажа Кабакум :)Тази вечер ще и леят кyршум против уплах!
508
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 532 какво сте направил бесилки ли? Вие не бяхте ли умните тихите дето постоянно Ви провокират,упражняват полицейско насилие върху Вас замеряват Ви с бомбички,с яйца с домати, а тука говорите за бесилки
507
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той попита защо толкова дълго са търпяни действията на провокаторите.е следващия път полицаите ще знаят, че трябва първо теб да ошамарят :)
506
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 491 прав си, но той няма права а герберските *** са наводнили форумите и са смазали свободата на словото и дори на мисълта.
505
0
 
7
 
! Отговори
Ха преди 3 години
До КарачанаковТях ще ги привика, за да им набива канчетата. А какво прави Деса? Да не се коси, не вярвам вече да и проличи!
504
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** става все по-гнyceн с всеки изминал ден.
503
3
 
25
 
! Отговори
споделено мнение преди 3 години
Главния виновник за безредиците в държавата пита ДАНС...КойМиСраВгащите !?...Срам и позор !!!
502
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СССРIzviniavay koia e tazi darjava Tarih na kartata no ne ia namiram
501
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** съвсем е изперкал. Показва явни признаци на шизофрения. Време е да му облекат ризката с дългите ръкави.
500
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно този път Борисов и кликата няма да мирясат докато не вкарат България в гражданска война
499
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо му се чудя на Главния секретар как се въздържа да не му забие един с мазната мyцуна на ***
498
1
 
25
 
! Отговори
КГБ преди 3 години
Резил Радев,руския поп пак ще ти набива канчето.
497
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До православен патриотПоведете ни към Свободата, генерал Радев !!!!не може да ви поведе, защото той вече е тръгнал към затвора.