По-строги мерки в София, СО с кампания за ваксинирането

Столичани все пак са дисциплинирани в пандемията
105
По-строги мерки в София, СО с кампания за ваксинирането
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Моята грижа по отношение на епидемията е непрекъсната. Софийският общински оперативен щаб, създаден по моя инициатива, не е прекъсвал работа, съветваме се с всички експерти и институциите. Въпреки тежката финансова ситуация в градския транспорт не намалихме броя на превозните средства и в настоящия момент не се предвижда такова намаление. Напротив работим гъвкаво и при по-голямо натоварване се променят разписанията и се увеличава броят на влаковете. Осъществява се и непрекъснат контрол и за август са извършени над 360 проверки в градския транспорт за носене на маски. Издадени са 24 полицейски разпоредби и са съставени 5 акта, което като цяло говори, че мерките се спазват." Това каза пред журналисти днес столичният кмет Йорданка Фандъкова при инспектиране на строителен обект в София, цитирана от БТА.

Няма как да осъществим такова разреждане, че да могат хората без маски да се возят, така че проверките продължават. Когато обаче държавата дава задачи, трябва да осигурява и финансиране, коментира още Фандъкова.

Още по темата

На въпрос предвижда ли Столична община нови мерки предвид все по-голямото ни доближаване до "червената зона" на заразата, Фандъкова посочи, че заради новата заповед на министъра на здравеопазването, тя също ще поднови от днес заповедта за по-сериозно спазване на мерките и най-вече гъвкаво работно време на администрацията, без това да пречи на обслужването на гражданите.

"За мен обаче остава най-важната мярка - насърчаване на ваксинирането както за гражданите, така и за администрацията", коментира Фандъква.

Тя съобщи, че от днес стартира нова кампания за насърчаване на ваксинирането, чиято цел е информация за гражданите чрез брошури, изготвени от експерти. В нея има и информация за пунктовете на общината за ваксиниране през уикенда - в големите търговски вериги, читалищата в район Искър и екипи при заявка, които да ваксинират на място.

По повод въпрос относно предлаганите промени в Закона за НСО, столичният кмет коментира следното: "Никога не съм ползвала охрана. Имам предоставена от НСО кола с шофьор, която ползвам само за работни цели и в работни дни. Ако има промяна в закона, ще се съобразя с това, което народните представители приемат и ще намерим по други начини да си вършим работата".

От началото на юли започна ремонтът на първия етап - 1,3 км от ул."Първа българска армия" и по нея се работи в график. Това е много важна отсечка за район "Сердика" и кв. "Орландовци", дълго чакана от гражданите, работи се усилено и се наблюдава от надзора и от зам.-кмета Ангел Джоргов, каза Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: меркиФандъковаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Цирк - Може да съм бил аз ! Редовно няма проблем да съм без маска !
57
25
 
8
 
! Отговори
До 74 преди 2 години
Много те е страх, а? И кой те излъга , че ваксината ще те убие? Валят ли се трупове из целия свят, или само в болното ти съзнание. ? Защо ние всички доктори се ваксинираме? Защо ваксинираме децата си? Защо световния елит се ваксинира? Много се примитивизира българина, поромчи се. Вярва на опашати лъжи, не вярва на учените и науката. Няма представа от ваксини , но пропагандира СТРАХ. Първичен мракобесен страх!
56
3
 
3
 
! Отговори
Този преди 2 години
До АнонименАз пък ти желая да да не се размножаваш, че ще излезнат точно толкова *** същества като теб.
55
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сменете го Данчето и него, та да видите как и за София може и по-зле и да усетите пълната сила на дезинформацията, което съвсем скоро ще стане с това което се задава с Делтата която толкова рано ни почва, че тази зима поне три вълни ще има и управляващите ще им се стори тясна България.
54
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са неефективни и опасни. Вървете по дяволите с тъпите ви отрови. Изкраха измисления вирус за 1 (един) ден с 37.1 градуса температура. Желая ви приятни тромбози, лицева парализа, стерилитет и графенов оксид на всички, които безрезервно вярват на медиите и политиците.
53
5
 
27
 
! Отговори
tt преди 2 години
Работя в малка фирма около 20 служителя сме. В понеделник си правихме кръвен тест за антитела. Оказа се, че само двама нямат антитела, единия от тях е ваксиниран с две дози.
52
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До посолството на САЩ..Нас не ни е страх от този вирус , можете измислите някой по смъртоносен но той рано или късно ще дойде във вашия дом.. Така че вие сте във шах и мат.. Ние няма да се ваксинираме доброволно.. Единствения ви начин е дикарате армия.. Но да знаете , че ние не сме авганци тук ще ви коппаме ..
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидния контрол с 24 проверки и 5 акта не обхваща дори снрушителите в ЕДНО превозно средство, а на ден колко са в движение к по колко курса из София правят? Хайде по-сериозно. Поне им отворете прозорците, нали вашите съветници обясняваха нан един пръст да е отмрехнат прозорец намалява с 30% разнасянето на зараза. А хората се возят като компоти с някакви с чушка над маската или без мадка изобщо
50
6
 
27
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Днес в метрото един ту.земец беше без маска и гледаше нагло, мина контрола и нему направи забележка даже, това ли е засиления контрол на Фандъкова?!
49
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В градския транспорт, г-жо Фандъкова, е някакъв страхотен ужас - половината пътници обикновено са без маски и с открити носове, с изключение на метрото, не ви е еня за обикновения гражданин, никакъв контрол!
48
1
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Това го нямаше в обещанията .
47
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премахнете абсолютно всички мерки, който е искал се е ваксинирал, организирайте полеви болници още е топло, давайте им вода и кислород, и без това няма друго лечение и всичко ще мине за 2 месеца, елементарно.
46
12
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Фигуранта и неговия слуга кацаров усещат голям страх пандемията да не се развие без приет празен чек за харчене
45
2
 
5
 
! Отговори
хохо преди 2 години
До 1234 --- И се питаш защо още сме на опашката по благосъстояние.
44
2
 
31
 
! Отговори
1234 преди 2 години
На тези м а л о умници не им ли стана ясно,че хората не искат да се ваксинират,че само едно и също повтарят . Който е искал го е направил ,това е
43
8
 
12
 
! Отговори
SOFIA преди 2 години
360 проверки в градския транспорт за носене на маски. Издадени са 24 полицейски разпоредби и са съставени 5 акта, което като цяло говори, че мерките се спазват.''Явно преди да се качат се обаждат на ватмана и той предопреждава.. Никакви мерки не се спазват в магазини се влиза без маска в Трамвай номер 7 пътувам всеки ден. И е пълно с хора БЕЗ МАСКА...
42
2
 
18
 
! Отговори
Боязлива преди 2 години
Защо трябва да се ваксаме, след като има по-строги мерки, те няма ли да ни пазят?!
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болшинството от българите го изкараха,така че изобщо не очаквам кой знае колко масова вълна на новозаразени.Дай боже да съм прав
40
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израелците масово са ваксинирани.Обаче в момента има бум на новозаразените и се увеличават все повече.И в други държави е така.Да не се окаже че точно ваксинирането допринася за все по-масовото заразяване?
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като дойдат истинските талибани, тая дали ще има работа?