По-строги мерки в София, СО с кампания за ваксинирането

Столичани все пак са дисциплинирани в пандемията
105
По-строги мерки в София, СО с кампания за ваксинирането
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Моята грижа по отношение на епидемията е непрекъсната. Софийският общински оперативен щаб, създаден по моя инициатива, не е прекъсвал работа, съветваме се с всички експерти и институциите. Въпреки тежката финансова ситуация в градския транспорт не намалихме броя на превозните средства и в настоящия момент не се предвижда такова намаление. Напротив работим гъвкаво и при по-голямо натоварване се променят разписанията и се увеличава броят на влаковете. Осъществява се и непрекъснат контрол и за август са извършени над 360 проверки в градския транспорт за носене на маски. Издадени са 24 полицейски разпоредби и са съставени 5 акта, което като цяло говори, че мерките се спазват." Това каза пред журналисти днес столичният кмет Йорданка Фандъкова при инспектиране на строителен обект в София, цитирана от БТА.

Няма как да осъществим такова разреждане, че да могат хората без маски да се возят, така че проверките продължават. Когато обаче държавата дава задачи, трябва да осигурява и финансиране, коментира още Фандъкова.

Още по темата

На въпрос предвижда ли Столична община нови мерки предвид все по-голямото ни доближаване до "червената зона" на заразата, Фандъкова посочи, че заради новата заповед на министъра на здравеопазването, тя също ще поднови от днес заповедта за по-сериозно спазване на мерките и най-вече гъвкаво работно време на администрацията, без това да пречи на обслужването на гражданите.

"За мен обаче остава най-важната мярка - насърчаване на ваксинирането както за гражданите, така и за администрацията", коментира Фандъква.

Тя съобщи, че от днес стартира нова кампания за насърчаване на ваксинирането, чиято цел е информация за гражданите чрез брошури, изготвени от експерти. В нея има и информация за пунктовете на общината за ваксиниране през уикенда - в големите търговски вериги, читалищата в район Искър и екипи при заявка, които да ваксинират на място.

По повод въпрос относно предлаганите промени в Закона за НСО, столичният кмет коментира следното: "Никога не съм ползвала охрана. Имам предоставена от НСО кола с шофьор, която ползвам само за работни цели и в работни дни. Ако има промяна в закона, ще се съобразя с това, което народните представители приемат и ще намерим по други начини да си вършим работата".

От началото на юли започна ремонтът на първия етап - 1,3 км от ул."Първа българска армия" и по нея се работи в график. Това е много важна отсечка за район "Сердика" и кв. "Орландовци", дълго чакана от гражданите, работи се усилено и се наблюдава от надзора и от зам.-кмета Ангел Джоргов, каза Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: меркиФандъковаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Полицейска Държава "Така, на Всички Спирки на Метрото в София" На 80%ник като теб ще му кажа само "оди пеш". :))))) Знам, че се пените на тая фраза, тъй че е все тая дали ще се пените, щото сте комунисти, или защото сте неграмотни. :))))
37
1
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
СО е много загрижена за здравето на гражданите си! Боци- боц .
36
1
 
21
 
! Отговори
Полицейска Държава преди 2 години
Така, на Всички Спирки на Метрото в София са Разположили Полицай Да ни Следят Дали сме с Маски - Готови са и Скоро за "Папирен Бите"! Това е Полицейско Насилие от Най-Лошият Вид - Тормоз, Психологическо Насилие, което за Разлика от Физическата Болка не Отшумява, а те Преследва дори в Съня ти!! В Същото Време на Всички Мотриси са им Спрени Климатиците - не само за да Умрем от Жега, не Само за да се ИзДушим в Маските си, но и да няма Циркулация на Чист Въздух и Максимално да се Изпозаразиме!!!
35
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тая ще я изчегъртаме на следващите софийски избори!
34
2
 
24
 
! Отговори
Дарвинист преди 2 години
Да се ваксинира човек с ваксина, която има само emargency approval (не е одобрена все още, тъй като клиничното проучване поне за Pfizer приключва презмай месец 2023 г.), без да му платят нищо (понеже такъв документ за "Информирао съгласие" се подписва преди да те боцнат), за да пие една бира в кръчмата си е чиста лудост. Естественият подбор наистина ще си свърши работата идните години...
33
11
 
2
 
! Отговори
РУСКИ ТРОЛОВЕ преди 2 години
До ЦК на ГЕРБНе, руските *** имат задача да всяват недоверие в ЕС , затова се бълват простотии срещу ваксините, щото те са безплатни, животоспасяващи и осигурени благодарение на ЕС. Това не е в интерес на братушките, как ... НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ КОЛКО Е ЛЕСЕН ЗА МАНИПУЛАЦИЯ БЪЛГАРИНЪТ
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая трябва да отговаря за ваксинацията на сливенския женски затвор.
31
10
 
11
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
Не се ваксинирайте ! Временното правителство иска да ви убие!
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция имат право на безплатен тест по един път седмично всички здравно осигурени, а тук само се краде и се говорят празни приказки. На мутрите фирмите искат да печелят от всичко.
29
1
 
22
 
! Отговори
Надзорът преди 2 години
Усилено наблюдава кой колко краде в рамките на пълномощията си. Основното е да има ред в кражбите.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксиниран Още по-добре. И без това от навалица не можеш да си намериш маса напоследък. :)))))
27
18
 
2
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Е колко драстично да се увеличават, пък и дори заразени го карат за по ден, два, три :) Ти гледай сега тарикатчетата дето си караха ковид без тестове и карантина как няма да могат да стъпят в любимите им ресторанти и бирарии по центъра :)
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая се фанала на сатанинското хоро и от него пускане няма. Ако гневните родители на я обесят нещо друго ше я застигне.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как та се сетихте за първа българска ,до скоро само на Дондуков пренареждахте паветата през година
24
2
 
5
 
! Отговори
факт преди 2 години
Да ама не,щом при толкова камери днес в метрото имаше *** без маски а полицаите блееха!!!
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това недоразумение е срам за София, заради нея е грозно, мръсно и гнусно. Защо не мият улиците всеки ден, като е толкова загрижена.
22
8
 
10
 
! Отговори
Примитив преди 2 години
Никакви по-строги мерки. Който не се е ваксинирал, да се оправя. Нека естествения подбор си свърши работата.
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даскалицата нали си има личен консултант по ваксинацията, това е ревливия пенсионер Кантарджиев. Да тръгва и като глашатай по улиците да убеждава. Досега само кисне по телевизиите и критикува, че ваксинацията не вървяла. Айде да го видя той колко човека лично ще убеди, да си оправдае заплатата.. Ще е късмет ако не изяде пердаха някъде, ако тръгне лично, но нали трябва да се плюе по новата власт..
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23 Чета, чета. :))) Не се притеснявайте, когато си идвам в България идвам вече като в резерват. Добре, че прителите ми и роднините там не са представители на типичния мангъропитекус булгарис/
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СО с кампания за ваксиниране?! Значи пак бай Шиле ще топи мустак в меда. Не може чилякът да кара само на пенсия.