По-строги мерки в София, СО с кампания за ваксинирането

Столичани все пак са дисциплинирани в пандемията
105
По-строги мерки в София, СО с кампания за ваксинирането
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Моята грижа по отношение на епидемията е непрекъсната. Софийският общински оперативен щаб, създаден по моя инициатива, не е прекъсвал работа, съветваме се с всички експерти и институциите. Въпреки тежката финансова ситуация в градския транспорт не намалихме броя на превозните средства и в настоящия момент не се предвижда такова намаление. Напротив работим гъвкаво и при по-голямо натоварване се променят разписанията и се увеличава броят на влаковете. Осъществява се и непрекъснат контрол и за август са извършени над 360 проверки в градския транспорт за носене на маски. Издадени са 24 полицейски разпоредби и са съставени 5 акта, което като цяло говори, че мерките се спазват." Това каза пред журналисти днес столичният кмет Йорданка Фандъкова при инспектиране на строителен обект в София, цитирана от БТА.

Няма как да осъществим такова разреждане, че да могат хората без маски да се возят, така че проверките продължават. Когато обаче държавата дава задачи, трябва да осигурява и финансиране, коментира още Фандъкова.

Още по темата

На въпрос предвижда ли Столична община нови мерки предвид все по-голямото ни доближаване до "червената зона" на заразата, Фандъкова посочи, че заради новата заповед на министъра на здравеопазването, тя също ще поднови от днес заповедта за по-сериозно спазване на мерките и най-вече гъвкаво работно време на администрацията, без това да пречи на обслужването на гражданите.

"За мен обаче остава най-важната мярка - насърчаване на ваксинирането както за гражданите, така и за администрацията", коментира Фандъква.

Тя съобщи, че от днес стартира нова кампания за насърчаване на ваксинирането, чиято цел е информация за гражданите чрез брошури, изготвени от експерти. В нея има и информация за пунктовете на общината за ваксиниране през уикенда - в големите търговски вериги, читалищата в район Искър и екипи при заявка, които да ваксинират на място.

По повод въпрос относно предлаганите промени в Закона за НСО, столичният кмет коментира следното: "Никога не съм ползвала охрана. Имам предоставена от НСО кола с шофьор, която ползвам само за работни цели и в работни дни. Ако има промяна в закона, ще се съобразя с това, което народните представители приемат и ще намерим по други начини да си вършим работата".

От началото на юли започна ремонтът на първия етап - 1,3 км от ул."Първа българска армия" и по нея се работи в график. Това е много важна отсечка за район "Сердика" и кв. "Орландовци", дълго чакана от гражданите, работи се усилено и се наблюдава от надзора и от зам.-кмета Ангел Джоргов, каза Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: меркиФандъковаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колега #24, първоначално другарката Фандъкова беше кметица, но после явно си е сменила пола и е станала кмет.
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
18-ти, ако четеш и други медии, виж заглавие от днес сутринта, заглавието в гугъл намери: [[[-- The Washington Post: Случаите на миокардит след ваксинация с Moderna са повече, отколкото се смята --]]]
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма част от пътниците в градския транспорт са с носовете над маските, сигурно са им много голями и не могат да ги приберат. Проверяващи естественно няма, а за дезинфекция да не говорим. Само празни приказки.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
aaa, защо само намордник, а не си е сложила горната част на фереджето?
14
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 "Казвам ти го съвсем добронамерено." Ще умра от смях. Вие наистина сте пълни филмари.
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как на всички им знаем киpливите ризи и никой от тях не е в затвора
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8 Ти като си ваксиниран хич недей да чакаш, ами *** да се прегледаш за тромби! Вече съвестни лекари, които ги е грижа за здравето на пациентите установиха, че не само, че 63 процента от ваксинираните имат микро тромби къде ли не из тялото си, а и че тези тромби се увеличават на всеки 3месеца. Така че действай докато е време! Казвам ти го съвсем добронамерено.
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да поизмиете старите автобуси по линия 76 кога ще се сетите?
10
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лабораторните миишки умират за 3месеца от ваксините.. А хората ще умрат 2-3г. след ваксинацията.. Ще изпишат умрел от сърдечни заболявания , рак или нещо друго .. като ненужен актив..
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много яко звучи "ваксинация в големите търговски вериги"... отиваш у Кауфланда за един леп и лютеница по пантофи и хоп, взел, че си се боцнал. Това е просто НЕСЕРИОЗНО! Представете си ваксинките, наредени в хладилника до кренвиршите и пържолките...хохохо.
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази колко много окраде, и нищо качествено, зелените площи ги изпроподаде на техни си хора, презастрои квартали с разрешител;ните дето им дава срещу рушвети, най добре си нахлузи още 10 маски
7
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 Брях, аз като съм ваксиниран как не съм разбрал за "измиранията"? Остави това, ами са ваксинирани почти всичките ми роднини и повечето от приятелите ми. Явно сме ГОЛЕМИ късметлии! :))) Или да "почакаме" и "все някога" ще ни "сполетят" последиците? :))))
6
3
 
19
 
! Отговори
Протест преди 2 години
Ето кой налага мерките. Алибегов да протестира пред Общината срещу Фандъкова, а не срещу Кацаров и Кирил Петков, които милеят за развлекателния бизнес и ги оставиха цяло лято да работят.
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се ваксинираме , предатели и шпиони на ЦРУ , докарайте армията на САЩ да ни ваксинира насилствено .. да видим кой кой ще убие..
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2 "Предлагам и ние да изготвим брошури да информираме гражданите за страничните ефекти от ваксините! Тия никога няма да си признаят и само ще пратят много хора на заколение! Хората имат право да са информирани!" Ами, действайте де, какво чакате? :)))))) Само с приказки по форумите ли? :)))))
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чуеш ли: (кампания), очаквай лъжливи статии, болни как те карат да си сложиш експеримент на твоя отговорност, как неваксинирани умират, а всъщност всичко е в противодействие, и няма да ти кажат точно обратното което е факт и истина, че ваксинираните, не само, че измират кат пилци от миокардит, тромби и т.н., а са и най засегнати и най тежко го карат, но щом е (кампания), всичко ще е лъжа след лъжа
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам и ние да изготвим брошури да информираме гражданите за страничните ефекти от ваксините! Тия никога няма да си признаят и само ще пратят много хора на заколение! Хората имат право да са информирани!
1
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, Служебното правителство на руския слуга като НАРОЧНО саботира ваксинацията, се налага Фандъкова от ГЕРБ да се погрижи за живота и здравето на гражданите на София!