Бизнес, синдикати, недоволни на протест срещу скъпия ток в центъра на София

Движението е блокирано в "Триъгълника на властта"
Обновена: 19 окт 2021 13:32 | 19 окт 2021 13:00, Ния Христова
240

 Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличението на цените на тока за фирмите е причината за протестна демонстрация в центъра на София. Синдикални и работодателски организации настояват за спешни мерки, с които държавата да компенсира бизнеса и потребителите от социалната сфера, предаде БНР.
Още по темата
 
Движението е блокирано в така наречения "Триъгълник на властта" - булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител". 
 
На мястото са се събрали недоволни протестиращи, които са собственици на по-малки семейни фирми и по-големи предприятия, и вече плащат двойно и тройно повече за ток, отколкото през същия период за миналата година. 
 
Днес цената, на която се търгува електроенергията на свободния пазар, достигна нов рекорд - 480 лева за мегаватчас и това засяга не само бизнеса, но и социалните структури като болници, училища и детски градини, които също купуват на свободния пазар. Този ценови шок ще погълне 3 милиарда лева и ще доведе икономиката до колапс, предупреди Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал: 
 
"Търпението на хората е изчерпано. Ние искаме да заявим това от площада. Поканили сме всички, които не искат и не могат да плащат двойни и тройни сметки, защото идва енергийната ламя и прибира резултатите от техния труд".
 
Протестиращите са подготвили пакет от спешни и неотложни мерки, които ще предложат на правителството да използва за овладяването на ценовата криза в енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Коментар от изток"Вкара ни" и подписа социалистът-руснак Сергей Станишев - колкото и да е парадоксално. През 2007 година.
177
0
 
3
 
! Отговори
Коментар от изток преди 2 години
Не Ви е виновна фуражката, а америка, англия и ЕС. Кой ни вкара в ЕС? Кой подписа? Кой подписва зелените сделки и т.н ? Кой спазва разпорежданията на белия дом?
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората се борят за хляба си ,а фигурантът радев за власт!ОСТАВКА МУТРО!ОСТАВКА
175
6
 
4
 
! Отговори
гост преди 2 години
Пълен абсурд и демонстрация на малоумие от калинки и всякаква *** от шайката на Буци. Синдикати и бизнес организации - заедно на протест срещу нещо дето не харесва на бизнесмените. ***!!!
174
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Докога да търпим тази медия,която на опозиционни коментарии срещу БСП, Радев или Русия,цензурира ,а комунистическите ги оставя да леят словесна помия.
173
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гробавото *** колкото повече простотии пише, толкова повече излага каузата на шефа си тиквоний. Давай, твори слабо%умний, наливаш успешно вода в чиждите мелници.
172
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното заучено положение.Тиквин си отмъщава. Но искрено и лично,ще е след четвъртък.Без сертификат,че си омаломощен,ще може само да дишаш.Тогава ще има Протести.
171
2
 
11
 
! Отговори
БГ реалност преди 2 години
Това е дереджето до което ни докара един злобен кух шапкар и неадекватните му ортаци от правителството.Комунистите този път се справиха с фалирането на държавата още по-бързо и от преди.
170
3
 
5
 
! Отговори
Киро и Асен преди 2 години
Това е само началото, Нинова като стане премиер ще *** по улиците
169
2
 
6
 
! Отговори
Киро и Асен преди 2 години
Комунистите се подиграват с хората
168
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Идете и хванете Радев за гушата. Той направи най-голямото противопоставяне на народа,т.е. разделител на нацията. Събираше червените си *** на Бузлуджа и връх Св. Никола,като без маски един до друг и разпалено твърдеше,че няма Китайски вирус. Нека сега отговаря за хилядите жертви,заедно с лудия Мангъров.
167
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен пачките и чекмеджетата виждам и мини ви се привиждат, слезте на земята - Борисов поне се опъваше на тези от КЕВР и ги контролираше, фигуранта ви само козирува и то не в наша полза.
166
7
 
14
 
! Отговори
А преди 2 години
къде са,Майчето с инвалидните колички начело,Ехидно хилещият се Харвардски МЕГА УМ,а отровнити и..ди...о.ти,а Ристю и Гнома,не ги виждаме защото те са ,,ПОЧТЕНИТЕ,,
165
5
 
8
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
Парите не стигат за Доган и Пеевски , Бойко не може да им ''подложи'' някой друг милиард , за вецовете и тецовете , вече е г-н Никой !
164
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите не спират износа на ток защото техните хора от червената енергийна мафия в момента стават милиардери на гърба на дренбия бизнес и народа.
163
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотален бойкот на фашистките бизнеси! Да видим колко дълго ще оцелеят без нас.
162
8
 
4
 
! Отговори
АЛОООО! преди 2 години
До Анонимен... КакъФ Радев , какъв кремъл БЕ ?Нали се видя че Борисов СЛУГУВА на Ердоган и КРЕМЪЛ , затова САЩ го прогониха !Проектът на САЩ е Радев ... !АЙДЕ У ЛЕВу !''Вожда'' на герб е предател на ЕС и САЩ !
161
6
 
3
 
! Отговори
nikonik преди 2 години
Радев е поел ангажименти към американците.Колкото и да се пънете тук Боко го държат на къса каишка с много компромати и ще загубят изборите.
160
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО ПРОДЪЛЖИ ДА УПРАВЛЯВА КРЕМЪЛСКИЯТ ПРЕДАТЕЛ- ВИДЕНОВАТА ЗИМА МОЖЕ ДА НИ СЕ СТОРИ ДАЛЕЧЕ ПО ЧОВЕКОЛЮБИВА ОТ СЛУЧВАЩОТО СЕ ДНЕС.
159
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А КАКВИ РАБОТИ НИ ОБЕЩАВАШЕ ОЛИГАРХИЯТА- ДАЖЕ ДА НИ ИЗСТРЕЛЯ В КОСМОСА, ПОСЛЕ НЕ ИСКАХА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ДА МОЖЕ ХУНТАТА НА РАДЕВ ДА НИ СЪСИПЕ- Е НА ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КРЕМЪЛ РАДЕВ И ХУНТАТА МУ.