Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.

Всяка компания мисли да назначи между 150-300 души
184
Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.
Снимка: БГНЕС

В Агенцията за инвестиции в София са постъпили запитвания от големи международни компании.

Сред тях са голяма индийска компания от автомобилната индустрия, от IT сектора, както и компании от креативната индустрия.

Те са заявили намерение да инвестират в София, като всяка от тях смята да назначи между 150 и 300 души, на които да заплаща месечно възнаграждение между 3500 и 9000 лева, каза Мария Христова, изпълнителен директор на Агенцията по инвестиции.

През последната година в агенцията имат общо 76 запитвания от малкия и среден бизнес, които се отнасят основно до възможностите за съдействие от страна на агенцията, предоставяне на безплатна бизнес информация и "про боно".

Бизнесът в София започва своето възстановяване, каза на пресконференцията в Столичната община Николай Стойнев, председател на надзорния съвет на общинската Агенция за инвестиции.

Стойнев определи 2021 г. като доста сложна година, свързана с редица предизвикателства за фирмите и за икономиката в столицата. По данни от преброяването на населението София се увеличава с близо 200 000 души - тя е атрактивна за живот и бизнес, но това поставя сериозни предизвикателства пред местната власт, посочи Стойнев.

Той подчерта, че общинската Агенция за инвестиции винаги се стремяла да предоставя добри условия за бизнес и да бъде "вратата" за отношенията със Столичната община. През изминалата година приехме няколко решения на Столичния общински съвет, за да създадем облекчения предимно за малкия бизнес, каза Стойнев.

Той съобщи, че над 7,5 млн.лв. са останали в бизнеса благодарение на отстъпките, направени от Столичната община за бизнеса, като намаление в наемите например.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: инвестиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хрантутниците се хвалят с нероден Петко. Че някой ги е спамил по мейла! Абсолютно безсмислена яма за пари е тая агенция.
148
0
 
5
 
! Отговори
Българщина преди 2 години
Индокитай си най-сетне си намери бели европейски роби. Е, не много бели и не точно европейци, ама роби. Ай-роби.
147
0
 
5
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Софийска ОБЩИНСКА агенция за инвестиции??? Не бъркам, нали? И - голямата индийска компания от автомобилната индустрия, от !Т сектора, както и коммпании от креативната индустрия??? са се запътили не къде да е, а тъкмо в Софийската ОБЩИНСКА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЧИИ, за да влее своите капитали в българската индустрия...Освен да им пожелаем успех. А другарката от крушовица ряпа да яде...
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От общината са си превели нещо с гугъл транслейтър и са останали с погрешни впечатления
145
0
 
2
 
! Отговори
Четатил преди 2 години
Общинска Агенция за инвестиции ... я паки дали некви си 7,5м лева на бизнеса e.g. не са ги взелими те с сега искат да вдигнат макс осигурителния да ама от цялото вдигане ще се съберат по-малко от тези 7.5м левата, знайте си, данъците ще ги вдигнат първо за тия с повечето пари после и за останалите ама те парите вече са изхарчени и те така за пенсии ще има ама друг път, евентуално на следващото качване на данъци ако парите не се изхарчени отново
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"искат"? Едно е да изкат, друго е да могат, трето и четвърто е да го направят.
143
0
 
7
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 2 години
Чета и прочетох са близки и толкова далечни думи ........Ще инвестира и инвестира са като татко ми обеща колело....ама друг път.Пълни глупости.
142
0
 
2
 
! Отговори
17к евро преди 2 години
на седмица да дават и идваме. За по малко си има роботи.
141
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голяма глупост не бях чел.Общинска Агенция за инвестиции имало ти да видиш?Била намалила общинските наеми Столична Община,ти да видиш,отстъпки била правила?!Кой написа тези лъжи без да провери?!КОЙ?!!!Безсрамие са тези твърдения и наглост даже!
140
0
 
11
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Индийците в Индия вече са скъпи. Там има западни компании от 30 години. Самите индийци които имат умения скачат от една компания в друга непрекъснато за повече пари.
139
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
както вървят цените скоро и заплати по 10000
138
3
 
18
 
! Отговори
хаха преди 2 години
мокри червени сънища(най -вече крадливи)
137
5
 
17
 
! Отговори
Кики преди 2 години
И аз чух за една турска фирма която работи : Как да почнат да раждат и мъжете! Търсят млади мъже ,леко пухкави,бели и сочни! Записването е започнало!
136
5
 
25
 
! Отговори
3500 минимум преди 2 години
айде кирчо , почвай да ни разказваш за светлото бъдеще . а кво стана с ел.автомобилите ?
135
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааахахахахахахаха,на "прост0 Киро" и на кокорчо пропагандата е по-голяма и от на Раб.Дело някога бе хахахаха.Дали има някой,който ще се върже на тези абсолютни измислици?
134
0
 
13
 
! Отговори
888 преди 2 години
Е това е - индийска автокомпания :Д И поредните измислени ИТ - кога ще докарате Мерцедес и Морган Стенли? Или пък Фейсбук? Може би Линклатерс? Тата Консултинг братле :Д:Д Нормално - само корумпираните индийци ще се навият да правят сериозен офис в БГ...
133
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май някой се уплаши хептен да не избягат годните за работа Българи, та почнаха да пускат лъжливи и манипулативни статии да лъжат хората. Ако искате да има хора и инвестиции, реформа в съдебната система, здравеопазването и образованието, иначе България ще е едно голямо гето.
132
5
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А, защо все в София?! Цели райони в България са обезкървени финансово, хората масово ги напускат и пак София обира инвестициите!
131
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде де,откога ги чакаме!
130
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат, ама нямат желание...