БСП: Бюджетът на София се планира грешно, усвоява се лошо

"Топлофикация" трябва да бъде модернизирана, допълни Иван Таков
28 мар 2022 22:45, Анисия Иванова
17

Бюджетът на София се усвоява лошо поради грешно планиране. Това констатира лидерът на БСП-София Иван Таков в студиото на "Денят ON AIR".

"46% е усвояването в инвестиционната програма – всички обекти, които правят нашия живот по-добър – от миналата година, почти 300 млн. лв. са останали неизразходвани. В същото време казваме, че няма пари", изтъкна Таков.

"Вътрешнокварталната инфраструктура на много места е лунен пейзаж. А беше приоритет на Фандъкова, но виждате как върви той - заложили са 100 млн. лв., изхарчили са 70 млн. лв. За тази година дори са теглили заем и бюджетът сега предвижда 153 млн. лв. за тези дейности. Според мен отново ще има неизпълнение", смята лидерът на БСП-София.

Изводът е, че от Столичната община се държи "изключително твърдоглаво", допускайки едни и същи грешки да се повтарят всяка година, смята той.

"Няма и ред обяснение за неизпълнението на капиталовата програма, въобще на бюджета, като цяло. Това за нас е неприемливо - не си ли направиш сам равносметка какво си сгрешил, си осъден да повториш същите грешки и през следващата година", категоричен бе Иван Таков в ефира на Bulgaria ON AIR.

От групата на БСП в СОС предлагат частична децентрализация на бюджета.

"В приходната част за миналата година бяхме изключително консервативни и показахме къде може да се извадят 30 млн. лв. отгоре и къде да бъдат разпределени - да отидат за районните кметове, тъй като е очевидно, че централната власт няма капацитета да усвои тези средства", изтъкна лидерът на БСП-София.

Таков засегна и темата с "Топлофикация София", като според него дружеството трябва да бъде модернизирано така, че да събира 50% от приходите си от електроенергия и 50% от топлоенергия, а не както е в момента - 25% от електроенергия и 75% от топлоенергия.

"Без да се направи микс 50/50, това дружество винаги ще работи на загуба", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладни за власт, некадърни бспари.
8
3
 
7
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Аман от доморасли икономисти, дето много разбират, а като докопат кокала, правят същото. Такава беше и фризьорката Д.Иванчева, голяма боркиня за свобода и правда , а я хванаха с подкуп. Сегашното управление, съставено от лаици и тарикати , дошло с лъжите за промяна , счупи държавата. По-добре ли живеем отпреди година?
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунисти ще модернизират, ха ха ха
6
1
 
12
 
! Отговори
кака курни преди 2 години
абе най добре бюджета да се даде на бсп , те ше го планират и усвоят отлично .
5
12
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
Хубаво казва човекът, но за съжаление София е още в ръцете на шайката...
4
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвам на БСП, защото те са по-опитни политици. Прощавам на Боко и Цецо, но дали народа ще им прости?
3
4
 
5
 
! Отговори
Бенефициент на грант преди 2 години
Ако се краде по-малко по 2млрд. ще остават на година. както нищо не се прави в София!
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В превод БСП са гладни, дайте им пари
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП победа, продължаваме промяната с дъртия милиционер с 19 имота шеф на МВР и Корнелия министър на икономиката. И арест на Бойко да се радват овцете.