Разширяват две детски ясли в София, ще са готови до края на годината

Тече строителството на 25 градини, ще има места за още 300 деца
5

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основната ни задача е да осигуряваме повече места за децата в детските градини. Програмата, която изпълняваме, е за децата между три и шест години. Заедно с това работим и да има места за децата в детските ясли. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по времена проверка на строителството на още една сграда към съществуващата детска ясла 35 - „Вълшебство“, в кв. „Стрелбище“, район „Триадица.

Със строителството на сградата местата в детското заведение се удвояват от четири на осем групи. До края на октомври строежът й се очаква да приключи, а през ноември да бъде оборудвана, за да може през декември да бъде извършен прием на деца. Допълнително към сградата ще бъдат построени и осем площадки за игра, ще бъде изграден и физкултурен салон. В рамките на строителството на новата сграда е освежена и старата, за да няма разлика между тях.

Яслата е специализирана и за деца със слухови проблеми, посочи зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов.

До края на годината трябва да отвори врати допълнителна сграда на детската ясла 31 - „Палавници“, в район „Красно село“. Тя ще побира две групи, с което общо групите в яслата ще се увеличат до шест.

В момента в столицата се изграждат общо 25 детски градини и ясли; 12 от тях трябва да бъдат готови и да приемат над 300 деца през тази есен до Нова година./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Софиядетски градини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 1 година
ПЪЛНО СЪС СЕЛ$ЯЦИ В СОФИЯ, ЗАДРЪСТИХА НИ
2
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 година
А детските градини по селата и малките градове пустеят...
1
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 1 година
БРАВО