Тежка катастрофа до София - един човек загина, дeветима са ранени

Повечето от тях са млади хора на възраст до 25 години
Обновена: 7 сеп 2022 07:10 | 7 сеп 2022 05:46, Елка Василева
142

Снимка: Facebook

Един човек загина, а други девет са ранени при тежка катастрофа близо до Панчарево. Най вероятното причина е неправилно изпреварване и отнемане на предимство.

Инцидентът е станал на пътя между София и Самоков. В района на Панчарево са се ударили общо три автомобила. При удара е загинал един човек, други девет са ранени, предаде БНР.

Повечето от тях са млади хора на възраст до 25 години.

След получаване на сигнала на мястото на инцидента са изпратени общо 9 линейки. Ранените в инцидента са настанени в болниците „Св. Анна“, ИСУЛ и „Пирогов“.

В болница „Св. Анна“ са откарани общо три момичета - на 16,17 и 18 години. Те са и най-тежко пострадалите, едно от тях е в критично състояние. В болница „Пирогов“ са две момчета - на 16 и 18 години, момиче, 44-годишен мъж и 16-годишният му син.

В ИСУЛ е откарано 18-годишно момче.

По първоначална информация шофьорът на една от колите е изгубил управление и се е врязал челно в насрещното в друг автомобил. В него се ударило трето превозно средство.

Заради тежката катастрофа движението по пътя между София и Самоков беше ограничено, осигурен беше обходен маршрут.  На място бяха изпратени екипи на Пътна полиция и пожарната. По  случая тече разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сложат до 30 км/ч навсякъде в "града", то катастрофите ще се увеличат двойно, а нарушенията ще са 20 пъти повече. Защо е така го знае всеки експерт по пътна безопасност, но в България всички са "експерти" и искат все по-високи наказания и по-ниски разрешени скорости. Резултатът неминуемо е повече катастрофи и нарушения.
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия махат булевардите от градовете и слагат паркове и велоалеи на тяхно място. Тука някъв малумен ГЕРБ-аджия предлага да се вдигне ограничението на скоростта.
71
4
 
5
 
! Отговори
Решението преди 1 година
Високи легнали полицаи през 30 метра и ограничение от 20км/ч. Това не е писта, да караш със 140км/ч.
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато господства катаджийския манталитет за по-високи глоби, все така ще има много нарушения и катастрофи. В нормалните държави това са го разбрали много отдавна и правят съвсем други неща.
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са били КАТ? Да държат на Семерджиев стълбата сигурно... И какви са тия "Акции" за скорост и за фарове. Какъии акции, заставате патрулите на пътя и почвате да обикаляте денонощно. Скрити полицаи в цивилни коли, снимайте, глоби, глоби, глоби, отнемане на свидетелства, санкции, правила. До кога ще се избивате?!
68
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това водят ниските ограничения на скоростта. Това е главен път и би трябвало да е разрешена по-висока скорост, а не ограничения от 30-40 км/ч, както е на този път. Доказано е, че такива ограничения водят до повече катастрофи.
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се раздават книжки на ментално обременени индивиди, така ще е. Качвате глобите и ги качвате с геометрична прогресия с всяко нарушение. Българското roведо разбира само като му бръкнеш в джоба, умствените процеси иначе са крайно незначителни.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление, виновника е починал на място в бмв-то и сега няма кой да понесе последствията.
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Легнали полицаи и камери на всеки 50 метра. Това не ви е писта. Ще карате с 30 ако трябва из целия град - да стигнете живи. Като диви животни сте. Само ограничения за такива.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така не се кара... хубаво ги чакат вкъщи, ама как са ги изпратили от там, че да карат като абсолютни животни??? Жалко за невинните пострадали. Тоя с голфа сигурно няма каско, сега и без кола - дано поне са живи и здрави.
63
2
 
7
 
! Отговори
Състезателите преди 1 година
Във всеки град и село, ежедневно такива младежи си организират състезания. Полицаите стоят и ги гледат, сякаш не ги засяга.А иначе в листовките добавиха въпрос с как се наказва водач, който участва в такива "мероприятия"!
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се научиха да карат по тия богаташки квартали и тва си е. Избиха хората само.
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак комплексарите с дъртите БМВ-та ни избиват.
60
1
 
17
 
! Отговори
TOTO преди 1 година
Аз живея на 300 метра от катастрофата. Да Ви кажа направа се учудвам, че за толко години няма много сериозни катастрофи, като тази на това място. Всеки там въпреки многото табели 50 решава, че е състезател и на точно тази права рядко минават под 100. Никой не може да ме убеди, че така изглеждащи тези автомобили и те са карали с по-малко.
59
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аман, бре - форумен разбирач, ейййй, не марката е виновна, възпитавайте си недоносчетата, чалгата и силикона трябва да се забранят, ти подари СИСИ на дъщеря си на 18, после чакай човек да стане... никога МПС, дали БМВ, Ауди, Мерцедес или Москвич не носи вина за ПТП, вина носят безмозъчните шофьори, които си мислят, че са безсмъртни... докато не се уверят в обратното
58
0
 
14
 
! Отговори
BMW 2 преди 1 година
До BMW - аз не съм ексдрайв, пак е 300 коня, но спазвам правилата и да, и на сняг нямам ядове, с хубави зимни гуми и разумно каране... колите са си супер, важно е колко мозъчни клетки има този дето е седнал зад волана...
57
0
 
14
 
! Отговори
Vvv преди 1 година
Точно вчера се прибирахме по този път и си мислех как трябва да сложат и там разделители като в Кресненското дефиле - явно те помагат.Също така трабва и да оправят асфалта след 31-ви км към Самоков - има опасни дълбоки дупки.
56
8
 
9
 
! Отговори
BMW преди 1 година
Карам Пловдив-Карлово с 90 кмч, 300 коня кола. Всякакви с хонди, голфове, опели, бусове държаха да ме изпреварят и да карат по- бързо от мен. Но BMW-тата са ви в устете. X-Drive е много стабилно дори в сняг. Редовно го карам на неизчистеното алеко.
55
0
 
20
 
! Отговори
Естествен подбор преди 1 година
Докато навършат 25г. ВСЕКИ ЕДИН от тези жертви на катастрофата е чул или гледал ХИЛЯДИ репортажи на катастрофи причинени от висока скорост и е слушал съветите на "разни фуражки и скапан.и ченгета" колко е опасно да се кара с превишнена скорост ..... А на мен ми омръзна да поднасям съболезнованията си за смърта неразумни юроди с вятър между ушите и .... "бензин в кръвта" ... дето докато са живи се мислят за безсмъртни и на всеки съвет за разумно каране отвръщат : "Абе ти ли ша *** учиш ва... " .
54
2
 
7
 
! Отговори
до 83 преди 1 година
Там е работата, че виновният не е лапе, на 30 годинки е, но все пак е дете на "демокрацията".......