20 дървета са били незаконно отсечени в Борисовата градина

Собственикът на терена ще бъде глобен с 50 000 лв.
2 фев 2023 16:06, Анисия Иванова
19

Незаконна сеч в Борисовата градина. 20 дървета са били отсечени в района на къпалнята "Мария Луиза". Дружеството собственик на терена ще бъде глобено с 50 хиляди лева.

Преди седмица кметът на район "Средец" Трайчо Трайков е издал разрешение за премахване на 10 дървета на частния терен - 5 иглолистни, които са били изсъхнали, и 5 широколистни.

За случая се разчува от видеа в социалните мрежи, публикувани преди 2 дни. По-късно последва и пост на столичния кмет Йорданка Фандъкова, от който стана ясно, че дърветата са 20.

И тази нощ сечта е продължило с тежка техника.

Проверката на екипа на дирекция "Зелена система" на Столичната община е установила, че другите дървета са били изсечени, без какъвто и да е разрешителен документ. На представители на фирмата е издадено предупреждение и всички дейности по премахване на дървета са спрени.

"Имаме парк и видеонаблюдение, за което са дадени милиони, имаме полиция, конна полиция, които са ужасно са изненади, че цяла нощ огромни машини, с които Столичната община не разполага, са рязали стотици дървета", каза Гергана Пирозова.

Оказва, че на още 2 места в района на къпалнята на "Мария Луиза" има незаконна сеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобата си е глоба, но трябва да възстановят това което са унищожили, да засадят нови дръвчета, а не утре там да изникне постройка. Ужким казаха, че глобата ще е 100 000 хил. лв., а вече намаляла на 50 000 хил.лв. и накрая сигурно дори и тези няма да ги дадат. Няма държава, няма кмет, няма закони всичко е пародия.
14
2
 
3
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Имота е частен и ограден.Вместо да се възмущават в какво състояние е къпалнята,се вълнуват за насажденията в двора на собственика.Като е Парк как е станал частен,как е придобит,защо е заграден.,защо е в такова състояние????.Вместо гражданите да линчуват виновните за продажбата ще гледат сега през оградата.Абсурдистан.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много скоро ще ви екстерминираме всичките, и няма да е с народен съд, а с редовен. След което ще си го получите от други като мен.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето, когато дрисняната псевдокметица е пуснала поста, дърветата може да са били 20. Сега е цяла изсечена гора, а тя не ги е спряла вчера, въпреки че е знаела какво става. Някои хора са за съд, не е само тя.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Вие що спите от коментарите?!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Два дена Фандъкова не си е мръднала пръста да направи нищо, въпреки че от постовете й е ясно, че е знае за проблема. Да изсекат цялата Борисова градина направо, нали скоро ще си заминава за Самоков?!
9
2
 
16
 
! Отговори
Хасковски пиндор преди 1 година
Не само кметството в София са виновни, а и служ. правителство начело с Радев.
8
1
 
12
 
! Отговори
Антон преди 1 година
Глобата решава проблема ако искат дървесина. Ако човекът иска да си реши някаква идея за усвояване не земята, тогава глобата е просто част от инвестицията. Засаждане на нови дървета на същото място трябва. Ако има доста по-скъп вариант направо да пресадят големи дървета на техни разноски. Плюс глобата. И тогава вече просто ще е тъпо да ги отрежеш.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На БГтериторията всичко е както големият Валери Петров е превел едно към едно "АД от Данте", "надежда тука всяка оставете"!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за какво ми изтрихте коментара? Спряла история.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гарантирано от дървената мафия на ГЕРБ-ДПС.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са първите престрашили се. За в бъдеще ще има още доста такива случаи. Герберите подготвиха застрояването и в Борисовата.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя цялата сеч в България е незаконна. Вие ходили сте в планинските райони да видите какво става? ГЕРБ когато бяха на власт разрешиха на дърводобивните фирми да влизат с булдозери в горите. За да стигнат до мястото където има разрешително за сеч, правят едни огромни пътища. От самия път изсичат много повече дървета от колкото о мястото където имат разрешение. Това е далаверата. Оправданието е че няма как да стигнат до терена и трябват пътища. Е да видят как се извършваше сеч през социализма!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То понякога и законно изсечените дървета са отсечени незаконно понеже по документ ги пишат че са изсъхнали а те не са и после секат
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така незаконно изсечени то в България останаха ли закони