ПП, ДБ и "Спаси София" с обща кандидатура за кмет на София

Очаква се това да е предприемачът Васил Терзиев
27 юни 2023 08:28, Елка Василева
64
ПП, ДБ и "Спаси София" с обща кандидатура за кмет на София
Снимка: архив, БГНЕС

„Продължаваме промяната”, “Демократична България” и “Спаси София” ще обявят общата си кандидатура за кмет на София. Събитието ще се състои тази вечер от 19 часа.  Очаква се това да е предприемачът Васил Терзиев.

Номинацията на Васил Терзиев стана ясна от разпространения запис от заседание на Националния съвет на ПП, посочва БНР.

Терзиев развива бизнес в областта на IT-технологиите. Той е съосновател на компанията „Телерик“, която през 2014 г. беше продадена за рекордната за региона сума от 262 млн. долара. Съосновател е на още два проекта, които развиват стартъп сферата в България. През май напусна Фонда за рисков капитал „Илевън“.

Терзиев ще е първият официално издигнат кандидат за кмет на столицата. Зад него застават и от неправителствената организация „Екипът на София“.

Преди това е предвидена нова среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, на която отново да бъде обсъдено под какъв документ да се подпишат лидерите на формациите, подкрепящи редовното правителство. Вчера съгласие не беше постигнато. От ГЕРБ настояват за коалиционно споразумение, от ПП-ДБ предлагат подписи да се поставят под Механизъм за гарантирана на реформаторската програма със 7 гаранции за изпълнението ѝ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
15
 
! Отговори
Дядо преди 10 месеца
Е и София ли да опропастят Тея меки китки...
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А оня Бончо, дето се напъва 4 години, с него какво стана, не че бих гласувал за трето пол същество, но ... само питам.
32
2
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
До 15. И какво от това? Смешни са ми наивниците като теб, които си мислят, че като дойдат кметове от променливите в София, Пловдив и другаде, нещо кой знае какво ще се случи. Нищо няма да се подобри, даже май напротив. Нали видя какво направиха, когато управляваха държавата?
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що нема да турите Борката Бонев или се накраде за 5 години на схема с ГЕРБ в СОС??? Трите партии на измамата им приляга баш измамник да издигнат за кандидат...
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, "Московска 33" ще му отива повече и от на Петъе Москов или Фандъкова, като на потомствено свинче + звънче. След това ще бутне *** и ще стане истински демократ. И ще настане рай и благоденствие...Очаквайте пълна подмяна :)
29
6
 
14
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Имах намерение да гласувам за "Спаси София", но при това развитие на нещата определено ме загубиха и то не само на тези избори, а по принцип, просто показаха, че са васалани на най-големите загубеняци в новата история на България. Съжалявам ви за всичко, което направихте и за всичко което няма да направите!
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма нужда да гласувате за ПеПето и ДеБето пак.Машинките ще го направят вместо вас,защото са с хак.
27
1
 
5
 
! Отговори
ауууу преди 10 месеца
е няма ли да е богомила бонева
26
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копейките скимтят на умрело, баце! Да ги видим те какъв зелен чорап ще изкарат за кандидат!
25
0
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 10 месеца
Отвори бгработодател за бившата терелик, настоящата прогрес и виж какво са писали хората за васко :)
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най грозния град за живеене и столеца
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Твърдите десни и да не гласуват за този комунист, пак ще го изберат. ГЕРБ с онова адвокатче Георгие нямат шанс. Момчето е очевидно мазен и нахален. Процлемът е и ме след избора на младия комунист, не може да се очаква някаква промяна в София - организация, транспорт, градско планиране. Забраветей хросто и този ще се усмихва младо и красиво.
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жалко за Сгъзи София, имат много добри проекти и визия. Ако се бяха явили сами то можеха да обединят доста народ, да не говорим че целия протестен вот щеше да отиде при тях. След като официално се прегръщат с джендърмерията директно отиват в кофата.
21
3
 
21
 
! Отговори
Политкоректен преди 10 месеца
Това беше грешка от страна на Спаси София. Много хора ги виждаха като алтернатива. Сега ще понесат наказателния вот за управляващите.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като еконтаджията - финансира кампаниите и тези "независими" политически бизнес структури, после за да си начеше егото го слагат я министър, я кмет, я депутат. Супер промяна ни докараха тези некадърници - от калинки, минахме на бизнесмени, дето развалят всичко що има, като структура в държавата, за да заграбят още пари за частните си обръчи от фирми и офшорки.А Спаси София са такива изнудвачи - още преди години изнудваха собственици на заведения, ако не платят, щели да им махнат масите...
19
1
 
20
 
! Отговори
Спаси София.... преди 10 месеца
....От шумкарските въшкари на СОФИЯ...!
18
2
 
14
 
! Отговори
Ето ВИ пак... преди 10 месеца
...НОВ ШУМКАРСКИ ВЪШКАР.....ОЧУВАН С НАРОДНИ ПАРИ НА ДЪРЖАВНА И ДС-БКП КОПАНЯ...ХАХАХААА
17
2
 
24
 
! Отговори
Смех.... преди 10 месеца
Що не видите КОИ СА МУ РОДИТЕЛИТЕ И КВО СА РАБОТИЛИ, БЕ..хахахайааа.....ВСЕ "РУНДЮВЦИ" ЛИ ШЕ ОВЛАСТЯВАМЕ..?
16
5
 
24
 
! Отговори
Зелен чорап преди 10 месеца
Какъв бизнесмен е този бе?прикачен инвентар към фирми от които може да се смуче! Партийно отроче което никога не е работило!
15
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който и да сложи ГЕРБ няма да има шанс срещу този в София, и Пловдив отича, шанса им е Варна от топ 3 градовете в България !