ПП, ДБ и "Спаси София" с обща кандидатура за кмет на София

Очаква се това да е предприемачът Васил Терзиев
27 юни 2023 08:28, Елка Василева
64
ПП, ДБ и "Спаси София" с обща кандидатура за кмет на София
Снимка: архив, БГНЕС

„Продължаваме промяната”, “Демократична България” и “Спаси София” ще обявят общата си кандидатура за кмет на София. Събитието ще се състои тази вечер от 19 часа.  Очаква се това да е предприемачът Васил Терзиев.

Номинацията на Васил Терзиев стана ясна от разпространения запис от заседание на Националния съвет на ПП, посочва БНР.

Терзиев развива бизнес в областта на IT-технологиите. Той е съосновател на компанията „Телерик“, която през 2014 г. беше продадена за рекордната за региона сума от 262 млн. долара. Съосновател е на още два проекта, които развиват стартъп сферата в България. През май напусна Фонда за рисков капитал „Илевън“.

Терзиев ще е първият официално издигнат кандидат за кмет на столицата. Зад него застават и от неправителствената организация „Екипът на София“.

Преди това е предвидена нова среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, на която отново да бъде обсъдено под какъв документ да се подпишат лидерите на формациите, подкрепящи редовното правителство. Вчера съгласие не беше постигнато. От ГЕРБ настояват за коалиционно споразумение, от ПП-ДБ предлагат подписи да се поставят под Механизъм за гарантирана на реформаторската програма със 7 гаранции за изпълнението ѝ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
20
 
! Отговори
В.ТЕРЗИЕВ.. преди 10 месеца
СВИДНОТО КО ПИЛЕНЦЕ НА ДС/БКП ,ЗАХРАНЕНО И ОТГЛЕЖДАНО ПО РУСКИ ТЕРТИП----С ИЗГРАДЕН БИЗНЕС "С НАРОДНИПАРИЧКИ"!!!!ЕТАТИ КВА КАНДИДАНУРА АЗ НА УПРАВНИЦИТЕ ДА ГО ТУРА......"РУНДЬО ---2"!!!!!!!!!!
13
4
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Каква ревете срещу номенклатурата? Нали искате ес, нато и евроатлангически ценности?
12
2
 
33
 
! Отговори
адададдад преди 10 месеца
Нещо да каже журналиста и за дядо му генерал шеф на трето у-ние контраразузнаване ДС, брата на дядо му също генерал шеф на четвърто у-ние ДС. Баща му - висш кадър на ДС. И този ли е светлия пример за чистоплътност. Гади ми се.
11
3
 
34
 
! Отговори
d преди 10 месеца
Ясно е като бял ден какво предсштавляват партии като ДБ, Спаси София, ПП и т.н. Синове и внуци на бившата комунистическа номенклатура. Издигнала се до върховете на управлението на бизнес и полит ресурсите на база крадене на милиардите от сметки и продажба на соц имущество. И тези били чистите и светли хора - ала бала. Лустрация на фамилиите до 5-то коляно.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А дали в кампанията ще обявят за комунистическите оръжейни заводи кимкооп и дс номенклатурата? Или той бил момче от народа?
9
1
 
16
 
! Отговори
Сифилиско преди 10 месеца
Какво ми снимат тая статуя, сега е модерно да се снимат грозните недостроени "небостъргачи" между Дружба и Младост. Кочински град.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Измамник син номенклатура
7
3
 
40
 
! Отговори
44 преди 10 месеца
Мъжът с родословно дърво на видни лица от ДС, да ми го пишете, че е предприемач е малко тъпо. И на мен родата ми да е най-висша номенклатура и аз щях да съм предприемач-грийнтех-стартъп милионер кандидат-кмет .
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те не са Спаси София, а са Закопай България.
5
2
 
27
 
! Отговори
Think преди 10 месеца
Ако софетата си го изберат, те да му мислят. Ние сме тук за да им се смеем.
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Kpиnтo измaмницитe шe ви onpaвят...
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Cъrлacyвaнo c Пocoлcтвoтo...
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що си е продал фирмата Телерик
1
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отпиши София