Засилени мерки за сигурност ще има в София утре

В столицата ще се проведе шествие и футболен мач
23 авг 2023 16:18, Анисия Иванова
25
Засилени мерки за сигурност ще има в София утре
Снимка: БГНЕС

В четвъртък на територията на столицата ще се проведе футболна среща от турнира на „Лига на конференциите“ между отборите на ПФК „Левски“ и ФК “Айнтрахт Франкфурт“, с начален час 20 часа на Националния стадион „Васил Левски“, съобщиха от СДВР.

От страна на организатора са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Феновете на „Левски“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А, Б, В, и част от Г, а тези на ФК “Айнтрахт Франкфурт“ през вход 23 и 24 на сектор Г и вход 25 на сектор А.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща за домакинската агитка има частна охранителна фирма, а за гостуващата - СДВР, чиито задачи са да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 18 часа.

Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града.

Също на 24 август предстои отбелязването на Деня на независимостта на Украйна. В тази връзка от 16 до 21 часа в Градската градина е планирана благотворителна инициатива, фасадата на Народния театър „Иван Вазов“ ще бъде осветена в цветовете на националните флагове на Украйна и България, предстои и концерт.

Вечерта, от 19 до 20 часа, от района на градинката „Възраждане“ е планирано шествие по бул. „Ал. Стамболийски“, площад „Св. Неделя“, ул. „Съборна“ до Градската градина.

Преди, по време и след провеждане на посочените мероприятия полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления и нарушения на територията на града

Във връзка с предстоящите събития в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част. СДВР препоръчва на шофьорите да използват обходни маршрути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: футболСофияСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва да се спре с това разделение в полицията и да има само една полиция. Всички останали които имат по-специални функции да са в друга агенция. Гледаш полиция а той понеже не бил пътен полицай и не му дреме за пътните нарушения. После защо толкова много си позволяват да карат пияни и да нарушават правилата.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фотото кърти: милиционера с бръсната глава, татуиран гледа фейса, другият уморен и унесен.
18
1
 
5
 
! Отговори
Коко преди 8 месеца
Защо се хабят нашите пари, да се охраняват *** ? Просто да не де организират такива събития. Има много по важни неща -здравеопазване и тн.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По-добре е да се проведе лгбт парад отколкото да се играе мач които ще се охранява от органите на реда вместо от частна охранителна фирма.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стига в Бг футбол няма само дрогирани феновеима
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Феновете чакат да се срещнат с Копйекин, искат лично да му благодарят за определението "еничари"!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БГ футбола няма ли да го закриват вече? никаква полза за никой няма от това недоразумение
13
0
 
0
 
! Отговори
то сигурно преди 8 месеца
ако мине един с огромни очи , комофлаж и колело с големи гуми ще стане патаклама . И с черна глада де . Левски пак ще бие . То всички и без мач пият , ако е мач трезвеност . Голям е отката на драгунов , но Петров му е било така писано . На баретата утре ще видим .
12
0
 
5
 
! Отговори
Чукча преди 8 месеца
Вече празнуваме националния празник на Украйна ли? Че и затваряме центъра заради това. Абе в коя държава живея?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ха - аз викам че голяма работа стана че утре че погребват Трактора, та чак засилено полицейско пръсъствие ще има, то фуболен мач
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Тома. То все едно и също.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 9. Щом е специално мероприятие са развързали кесиите. Може да платят на към 1000 нещастника. Утре ще публикуват радостни снимки ще видим. Но да си вземат чуковете дето се бяха снимали пред ПСА и да си ги ударят в главите и да направят жива картина на руското нашествие в Украйна.
8
0
 
2
 
! Отговори
Мижав интерес... преди 8 месеца
По-забавни и по-интересни са жалките опити на про100 КирчУ Гриндера да "говори" български... Или тежкото пухтене на спонсора на Уефски,Г-н Пеефффски да говори за конституционна реформа :)
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не виждам много нормални, които да си отделят от малкото време за да отидат да маршируват за Укрия май им се плащат грантове на присъстващите.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 4. То шествието ще е на недоправени "атлантици" в подкрепа на Украйна. Оказа се че още можем да прпадаме надолу надолу надолу...Скоро няма да има български празници а само чужди. Как не са сетиха да докарат малко "унищожена руска техника" просто ми е чудно. А най-добре десетина трупа на руски войници да се радват "хората" тоест "атлантиците" да обикалят около тях подскачат и блещят.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По колко кинти взимат някакви екзотични играчи в Левски и ПФК Левски колко години виси колко милиона на НАП? Откъде накъде ПФК Левски ще се толерира, а, ако си нормална фирма те гонят до последно? Каква Украйна какви пет лева бе? После не се чудете, че българите не ви харесват вие правите повече за Украйна отколкото за България.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ха ха ха ха ха ха честита демокрация. Ежте банани на корем. На един мач не може да идеш като хората, а мен като дете са ме водили без да попълват декларации безплатно хем.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво шектвие тия лудите ще се сбият помежду си още преди мача, а после направо ще се колят
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Утре ще е демонтажът!
1
0
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 8 месеца
Добър стандарт са ви дали...:)) но едва ли е всичко:)))