Вълка заблуждавал общината с бременни кошути и уж стари сгради

Главният архитект не открил в кадастъра постройки на терена
3 апр 2024 09:37, Петър Бойчев
78
Вълка заблуждавал общината с бременни кошути и уж стари сгради
Снимка БГНЕС

Имението на Румен Гайтански-Вълка на яз. "Искър" ще бъде съборено до кота нула до няколко месеца. Това каза пред Би Ти Ви главният архитект на София Здравко Здравков. Вчера то започна въпреки опити то да бъде спряно заради бременни кошути и поставен катинар на портата на сградата.

Бяха направени опити да се докаже, че това е реконструкция на стара сграда. Проверихме стари кадастрални планове и се доказа, че тук никога не е имало сграда, каза още Здравков. Имението се намира в територията на Държавно ловно стопанство “Искър".

Още по темата
Факт е, че имаме потвърдени от ВАС заповеди за премахването на тази сграда. Чудно е как е била построена, без да се пречи на бременните кошути и как никой не е забелязал незаконното строителство, запита се арх. Здравков.

Екипи на Столичната община вчера започнаха принудително събаряне на три незаконни постройки на територията на Държавно ловно стопанство "Искър". Те изпълняват решение на Върховния административен съд след 2-годишни съдебни дела. Сградите са построени от фирма, която е свързана с бизнесмена Румен Гайтански.

Премахването на сградите се извършва с финансови средства на общината, които ще бъдат потърсени от фирмата, която е изградила незаконните постройки.

Според доц. Христо Михайлов - ректор на Лесотехническия университет и бивш председател на Националния ловно-рибарски съюз, поведението на горските началници и директорът на Ловното стопанство в този казус е "безобразно".

"До такъв срамен случай не съм очаквал, че можем да стигнем", отбеляза той пред БНР.

По думите му не само Държавно ловно стопанство "Искър", но и още дузина държавни ловни стопанства са в процедура на публично-частно партниране съгласно законовите условия и разпоредби.

"Но това публично-частно партниране остава голяма загадка. Такъв модел за управление на ловни стопанства в Европа няма", категоричен е доц. Михайлов, като обясни, че в това публично-частно партниране частният интерес е много добре защитен, но публичният не е. Той добави още, че договорите за публично-частно партниране остават загадка за обществеността. Кой управлява стопанството? Кой кадрува? Кой назначава? Кой управлява финансовите потоци? Кой управлява биологичните активи?", попита доц. Михайлов и настоя за публичност на договорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За сведение на горския афиф специалист, кошутите раждат през февруари - март. Сега е април.
75
0
 
0
 
! Отговори
пффф преди 1 месец
Наш *** винаги е обичал незаконните неща. Дали ще бъде незаконно строителство, дали ще бъде някоя облага за семейството постигната по незаконен начин с рушвети и прочее. Ето затова почти не сме мръднали за тези 100 и повече години. В цивилизованите държави, всяко нещо се постига по каналния, законовия ред. Ама не. На бай *** така не му е сладко. Той обича незаконните работи. Това му е тръпката, гъдела да върши незаконни неща и да се хили с пет пръста допрени до носа на спазващите законите.
74
4
 
2
 
! Отговори
ьааььа преди 1 месец
Герб и Боко са най-голямата мафия , Боката сега лъже ,като за последно. Нали го гледам, като пиле в калчища е. Смях и трагедия. Как не го гръмнаха за да му помогнат да се спаси от собствената му порстотия
73
0
 
6
 
! Отговори
еколог преди 1 месец
той заблуждава и жителите на централна северна България където смята да построи инсталация за горене на отпадъци от Европа,че не е вредна
72
0
 
6
 
! Отговори
Крадци преди 1 месец
Защо не питат Бойко,защо даде на вълка държавно ловно стопанство на концесия? Защо никой не забеляза как построиха хотел на територията на столична община?
71
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
кои кого е заблуждавал че не разбрах борисов ли фандъкова председателят на соскои е заблуденият в случая стига вече сте ни правили на *** нито един глас загерб колко години ще търпим това положение
70
0
 
5
 
! Отговори
еколог преди 1 месец
той и хората в централна северна България където иска да строи завод за горене на *** от Европа лъже,че няма да бъдат тровени
69
0
 
5
 
! Отговори
Джаба преди 1 месец
Умен вълк лисунгер . Как го правите бе господа тарикати . Защо не вземеме и да си вдигнеме всички по една такава сграда насред язовирите и моретата . По времето ако се не лъжа на Стефан Софиянски му дадоха най посещаваната и превъзходна къпалня в Борисовата градина . Това са времената от детството ми . И този така наречен вълк превърна това място в дом за вампири .
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пак бойко да изберете, това са неговите хора
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в тия горски стопанства е голямо мазало, някой си забогатява на гърба на държавата, ползва си държавни земи като частни... ще има ли санкции за позволилите произвола? ама до най-високо ниво
66
1
 
7
 
! Отговори
Дзъ преди 1 месец
Това некакъв цирк ли беше? Бутане на хотел си го представях по друг начин, а не с детско багерче да му откъртят 40 см от навеса на най-мижавата постройка. Още днес си е възстановил щетите....ама да се успокоят малко подскачащите и кмета да си измие ръцете и той с демо-версията
65
4
 
7
 
! Отговори
Леля Асена Василева преди 1 месец
Аз също съм бременна и не може да ме уволнявате от поста на финансов министър!
64
1
 
14
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 1 месец
Боко подари на Вълка сметоизвозването на София. Той и обеща ,че няма да му бутат бараката. Дружки са си от времето на СИК ,когато заедно продаваха амфети на учениците.
63
0
 
12
 
! Отговори
ВСИЧКИ ДВОРЦИ преди 1 месец
ВИЛИЧКИ И СГРАДИ ВЪВ ВОДО-ДАЙНИТЕ ЗОНИ ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ РАЗРУШАТ > защото БГ населението пие вода с гомната и пикните на богаташите
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После и вилата на Коцето по реда си. Пусти субсидии!
61
5
 
30
 
! Отговори
По времето на Бойко преди 1 месец
Вълци, черепи, японци - при всичкия този зоопарк, Иванчева беше най-големия грешник - показно арестуван в държавата. Срам Бойко, Срам!
60
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А незаконния баровски квартал в парк Витоша, в изсечената вековна букова гора и разрушените каменни реки точно до хижа "Селимица" кога ще бутат?
59
11
 
4
 
! Отговори
ww преди 1 месец
Красива сграда , да бяха я узаконили като детски лагер.
58
0
 
11
 
! Отговори
силно притСнена преди 1 месец
А дали той сам не ги е забременявал, та затуй да не лъже?!
57
2
 
41
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Докога ще ги търпим тези престъпници като Вълка? Да не зачитат законите на България?! Голям тарикат няма що. Бременни кошути измислил, джипа пред входа зпречил, повредил багерите, типично мутро-мафиот от 90-те!